Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο;

Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο;

Κάθε χρόνο το World Happiness Report αποκαλύπτει ποιες είναι οι χώρες με τους πιο χαρούμενους και ικανοποιημένους πολίτες. Μην αναζητήσετε την Ελλάδα ανάμεσά τους… 

Ίσως να είναι πιο γνωστή για τις Τράπεζες και τις σοκολάτες… παρά για την μποέμικη ζωή της, όμως η Ελβετία είναι το πιο ωραίο μέρος στον πλανήτη για να ζει κανείς, σύμφωνα με την ετήσια μελέτη που δημοσιεύουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα Ηνωμένα Έθνη. Ο λεγόμενος Δείκτης Παγκόσμιας Ευτυχίας για φέτος αναδεικνύει την Ελβετία ως τη χώρα που οι κάτοικοί της είναι εξαιρετικά χαρούμενοι με τη ζωή τους.

Στη μελέτη περιλαμβάνονται 158 χώρες και μετρώνται τόσο υποκειμενικά όσο και αντικειμενικά κριτήρια. Κάποιοι από τους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη για το τι σημαίνει ευτυχία είναι: 
–    Πώς εκτιμούν οι ίδιοι οι κάτοικοι μίας χώρας τη ζωή τους εκεί 
–    Ποιο είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα
–    Ποιο είναι το επίπεδο παροχών υγείας και παιδείας
–    Ποιο είναι το προσδόκιμο ζωής
–    Ποια είναι η κοινωνική προστασία
–    Σε τι επίπεδο βρίσκεται η διαφθορά
–    Ποιο είναι το περιθώριο ελευθερίας έκφρασης και αποφάσεων ζωής
 

Ο δεύτερος πιο ευτυχισμένος λαός είναι οι Ισλανδοί και ακολουθεί η Δανία (η νικήτρια την προηγούμενη χρονιά) ακολουθούμενη από τη Νορβηγία και τον Καναδά. Τη δεκάδα κλείνουν η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.  Όπως εύκολα αντιλαμβανόμαστε, όλη  η Σκανδιναβία πρωτοστατεί. 

Κάτω από την πρώτη 20άδα βρίσκονται η στο Νο21 η Μεγάλη Βρετανία, στο Νο26 η Γερμανία και στο νούμερο 29 η Γαλλία. 

Δείτε Επίσης
Στο κατώφλι της Α' Δημοτικού!

Όσο για το ποια θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα; Βρίσκεται στο μακρινό νούμερο 102, ανάμεσα στις 158 χώρες. Δεν φανταζόμαστε να θέλουμε σχόλιο. 
 

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.