Kreis 5: Η νέα περιζήτητη περιοχή στη Ζυρίχη

Νυχτερινή άποψη της πρώην άθλιας και νυν πιο περιζήτητης και μοντέρνας περιοχής της Ζυρίχης
Νυχτερινή άποψη της πρώην άθλιας και νυν πιο περιζήτητης και μοντέρνας περιοχής της Ζυρίχης
Μοντέρνες μπουτίκ, κομψά καταστήματα και μία πλειάδα γκαλερί συνθέτουν την Kreis 5
Το ανακαινισμένο κτίριο της ζυθοποιίας Löwenbräu, όπου στεγάζεται το Κέντρο Τεχνών
Η θέα από το εστιατόριο Clouds, στην κορυφή του μεγαλύτερου ουρανοξύστη της Ελβετίας +2
Προβολή Φωτογραφιών
Νυχτερινή άποψη της πρώην άθλιας και νυν πιο περιζήτητης και μοντέρνας περιοχής της Ζυρίχης

Πριν λίγα χρόνια, το δυτικό και βιομηχανικό μέρος της Ζυρίχης θεωρούνταν άγριο και αδύνατον να κατοικηθεί! Δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία έκταση εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών κτηρίων και ελεεινών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Η πρόσφατη  ανακαίνιση του κτιρίου ζυθοποιίας Löwenbräu όμως, έχει μετατρέψει την περιοχή σε ένα από τα πιο hot κέντρα τέχνης στην Ευρώπη!

Επιμέλεια: Μαρία Αγγελακοπούλου

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 το Kreis 5 δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια βιομηχανική ερημιά. Εγκαταλελειμμένα κτήρια έλκυαν μόνο τους πιο απεγνωσμένους πολίτες της πόλης και οι δρόμοι ήταν σκοτεινοί και επικίνδυνοι. Βρισκόμαστε τώρα δέκα χρόνια αργότερα και η περιοχή έχει αναδειχθεί σε μίια από τις πιο περιζήτητες σε ολόκληρη τη Ζυρίχη!

– Ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης στην Ελβετία, το Prime Tower πρόσφατα άνοιξε και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι στεγάζει μεγάλο αριθμό διακεκριμένων νομικών και οικονομικών εταιρειών αλλά και για τη θέα που προσφέρει από το Clouds, το εστιατόριο στην κορυφή του κτηρίου, που είναι από τις ομορφότερες στη Ζυρίχη.

– Το κέντρο Τεχνών είναι μια επέκταση του πρώην κτηρίου ζυθοποιίας Löwenbräu, το οποίο βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία από το 1890 μέχρι και έναν αιώνα αργότερα, το 1986. Εάν σας αρέσει η σύγχρονη τέχνη, δεν πρέπει να το χάσετε καθώς στεγάζει 12 ιδρύματα τέχνης και κατά καιρούς παγκοσμίου φήμης γκαλερίστες.

– Εάν επιθυμείτε να επεκτείνετε το καλλιτεχνικό σας tour στη Limmastrasse, σας προτείνουμε να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε τις γκαλερί Niki von Senger και Francesca Pia ακριβώς απέναντι από το Löwenbräu, καθώς και την γκαλερί Ferrari & Luellin στο 214 στην ίδια οδό. Πριν όμως διασχίσετε τον δρόμο για να ξαποστάσετε στο εστιατόριο Clouds στην κορφή του Prime Tower, περάστε από τις Γκαλερί Peter Kilchmann και Eva Pressenhuber στον αριθμό 214 της Zahnanderstrasse.

Δείτε Επίσης
Νεαρή σκιέρ ντυμένη και εξοπλισμένη για σκι, όπως στις αρχές του 20ου αιώνα στο Kandersteg

– Για τους λάτρεις της μουσικής υπάρχει η μουσική αρένα Maag Areal και το Moods, ένας μικρός jazz χώρος που στεγάζεται στο κτήριο Schiffbau μαζί με το θαυμάσιο θέατρο Schauspielhaus που οι παραστάσεις του μπορούν να ανταγωνιστούν οποιαδήποτε σκηνή του Λονδίνου ή της Νέας Υόρκης. Στο Schiffbau υπάρχει το εστιατόριο La Salle, το οποίο φωτίζεται από ένα τεράστιο κρυστάλλινο βενετσιάνικο κηροπήγιο και η διακόσμησή του είναι από τις πιο στιλάτες σε ολόκληρη τη Ζυρίχη. www.lasalle-restaurant.ch

– Στην ίδια περιοχή και στον δρόμο Gasometerstrasse 7 βρίσκεται και το Times Shop & Restaurant, το οποίο στεγάζεται σε ένα πρώην γκαράζ αυτοκινήτων! Μέσα στο μετα-βιομηχανικό περιβάλλον τις ευρύτερης περιοχής, η πρωτοποριακή κουζίνα με έμφαση στη μεσογειακή σερβίρεται κάτω από κρυστάλλινους πολυελαίους  και σε έναν εκλεκτό διάκοσμο. www.times-zurich.com

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.