Πετώντας με αερόστατο!

Bagan, Βιρμανία: Ατενίζοντας από ψηλά τις 4000 παγόδες και ναούς
Bagan, Βιρμανία: Ατενίζοντας από ψηλά τις 4000 παγόδες και ναούς
Mελβούρνη, Αυστραλία: Πτήση ανάμεσα σε ουρανοξύστες και πάνω από καταπράσινα πάρκα?
Aλμπουκέρκη, Νέο Μεξικό, ΗΠΑ: Το πιο πολυφωτογραφημένο φεστιβάλ του κόσμου
Καππαδοκία, Τουρκία: Το συγκλονιστικό τοπίο που εντυπωσιάζει όταν το δεις από αερόστατο +2
Προβολή Φωτογραφιών
Bagan, Βιρμανία: Ατενίζοντας από ψηλά τις 4000 παγόδες και ναούς

Όσοι το έχουν ζήσει, ορκίζονται ότι δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με το αίσθημα της ελευθερίας και της θέασης του κόσμου από ψηλά. Η εμπειρία της πτήσης με ένα αερόστατο είναι απλά αξέχαστη και παραμένει ανεξίτηλη στη μνήμη! Πού θα το απολαύσετε;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η ιστορία του αερόστατου ξεκινά στη Γαλλία όταν δύο αδέλφια οι Jacques-Étienne και Joseph-Michel Montgolfier, εν έτει 1793 έστειλαν το πρώτο αερόστατο που κατασκεύασαν να πετάξει πάνω από τις Βερσαλλίες προς τιμήν της Μαρίας Αντουανέτας και του Λουδοβίκου 16ου με τρεις… επιβάτες: ένα πρόβατο, μία πάπια και έναν κόκορα! Δύο μήνες αργότερα, τα δύο αδέλφια προσκάλεσαν δύο Γάλλους να πετάξουν μαζί τους λανσάροντας… τον έρωτα για τους γαλάζιους ουρανούς και τα μοναδικά τοπία από ψηλά!

Σήμερα υπάρχουν αρκετά σημεία στον κόσμο όπου μπορεί κανείς να ζήσει αυτή την εμπειρία, ενώ διοργανώνονται και ειδικά φεστιβάλ, όπως το διάσημο και το πιο πολυφωτογραφημένο event  στον κόσμο, με τα εκατοντάδες αερόστατα στην Αλμπουκέρκη των ΗΠΑ. 

Ορισμένα από τα ωραιότερα τοπία που μπορείτε να θαυμάσετε πετώντας με ένα αερόστατο: 

Bagan, Βιρμανία

Το ταξίδι με αερόστατο είναι πραγματικά ένας ύμνος στην ομορφιά, ιδιαίτερα όταν οι χρυσές ακτίνες του ήλιου αντανακλούν πάνω στις λευκές επιφάνειες των 4.000 ναών της Bagan, της πρώτης πρωτεύουσας της νοτιοανατολικής αυτής αυτοκρατορίας. Οι παγόδες και οι ναοί εκτείνονται σε μία μεγάλη έκταση χαρίζοντας ένα μαγευτικό τοπίο. Από 280 ευρώ το άτομο.  
easternsafaris.com

Mελβούρνη, Αυστραλία  

Μία ηλιόλουστη ημέρα… πετώντας πάνω από τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Αυστραλίας, αντικρίζοντας τους ουρανοξύστες και τα πάρκα σε μίας ώρας πτήση με αερόστατο! Η… πτήση περνά πάνω από το εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο της πόλης, το Πάρκο της Μελβούρνης, το Rod Laver Arena και άλλα σημαντικά σημεία της πόλης. Από 280 ευρώ το άτομο.
balloonovermelbourne.com.au

Aλμπουκέρκη, Νέο Μεξικό, ΗΠΑ 

Κάθε Οκτώβριο περισσότερα από 500 πολύχρωμα αερόστατα ανεβαίνουν στον ουρανό κάθε πρωί κατά τη διάρκεια του ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ International Balloon Fiesta, το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο. Μαγική και η εικόνα των φωτισμένων αερόστατων που πετούν του βράδυ. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία κλείνοντας με τιμές ανάμεσα στα 250 και τα 350 ευρώ, ενώ το εισιτήριο για την είσοδο στο φεστιβάλ είναι 10 ευρώ. 
rainbowryders.com

Δείτε Επίσης
Το Richard Gilder Center for Science, Education and Innovation εγκαινιάζεται στη Νέα Υόρκη

Καππαδοκία, Τουρκία

Οι μοναδικοί σχηματισμοί βράχων που δημιουργήθηκαν από διάβρωση πριν από 2.000 χρόνια εντυπωσιάζουν όταν τους θαυμάσεις από ψηλά! Θα πετάξετε πάνω από τις «καμινάδες των νεράιδων», όπως ονομάζονται οι φυσικές πυραμίδες της Καππαδοκίας, πάνω από ηφαιστιογενή τοπία και κοιλάδες, φαράγγια, εκκλησίες λαξευμένες στον μαλακό ψαμμόλιθο απλωμένα σε ένα οροπέδιο δημιουργούν ένα συγκλονιστικό τοπίο. Από 250 ευρώ το άτομο.
royalballoon.com

Σερενγκέτι, Τανζανία 

Λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ιπποπόταμοι, καμηλοπαρδάλεις και ζέβρες σε ένα μοναδικό αφρικανικό τοπίο είναι ό,τι αντικρίζετε πετώντας με αερόστατο πάνω από την κοιλάδα Seronera River Valley. Η καλύτερη εποχή είναι μεταξύ Μαϊου και Ιουνίου και Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου καθώς περίπου 2 εκατομμύρια άγρια ζώα μεταναστεύουν από την Κένυα στη Λίμνη Βικτώρια τέτοιες εποχές. Από 400 ευρώ το άτομο.
balloonsafaris.com

Letchworth State Park, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Η περίοδος που μπορείτε να θαυμάσετε το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο είναι ανάμεσα στον Μάιο και τον Οκτώβριο. Η διαδρομή ακολουθεί κατά μήκος τον ποταμό Genesee River καθώς χύνεται στο φαράγγι ύψους 400 μέτρων σχηματίζοντας καταρράκτες. Καταπράσινα τοπία και νερά, ενώ τον Σεπτέμβριο τα χρώματα από τα φύλλα των δέντρων των δασών δημιουργούν μία πανδαισία… Από 200 ευρώ το άτομο. balloonsoverletchworth.com

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.