Με αφετηρία τον Έβρο η Grecotel ταξιδεύει στις κουζίνες του κόσμου

Με αφετηρία τον Έβρο η Grecotel ταξιδεύει στις κουζίνες του κόσμου

Στον ακριτικό Έβρο, η Grecotel πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Grecotel Academy – Culinary 2024» αναδεικνύοντας τον πλούτο του πρωτογενούς τομέα, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο του στην ποιότητα και τη δημιουργική εξέλιξη της γαστρονομίας.

Η σύνδεση με την τοπική κοινωνία, η ενίσχυση των τοπικών παραγωγών και η διαρκής εξέλιξη των δεξιοτήτων του δυναμικού της, αποτελούν βασικούς πυλώνες του οράματος της Grecotel, που παρουσιάστηκε στην πράξη σε μια ξεχωριστή διοργάνωση που έλαβε μέρος στα ξενοδοχεία Astir και Egnatia στην Αλεξανδρούπολη.

Τα ξενοδοχεία Astir και Egnatia βραβεύτηκαν το 2023 από τους αναγνώστες του κορυφαίου διεθνούς ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller, κατακτώντας υψηλή θέση στο top 10 των καλύτερων ξενοδοχείων της Ελλάδας.

Το κοινό αναγνωρίζει την ποιότητα της φιλοξενίας, τις εξαιρετικές υπηρεσίες, την αυθεντικότητα και ζεστασιά των ανθρώπων του Έβρου. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Grecotel Academy – Culinary 2024», με επικεφαλής τους executive chef του Ομίλου Σάκη Τζανέτο και Γιάννη Κουναλάκη, 70 chef, sous chef και μάγειρες επιμελήθηκαν περισσότερα από 200 πιάτα βασισμένα στις παραδοσιακές ελληνικές κουζίνες και παρουσιάστηκαν στη δεξίωση που οργανώθηκε με τη λήξη τής διοργάνωσης και τίμησαν με την παρουσία τους οι θρησκευτικές, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου.

Γεύσεις που αναδεικνύουν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε τόπου, δίνουν έμφαση στα προϊόντα των τοπικών παραγωγών και αντανακλούν την αξία που προσδίδει η Grecotel στη γαστρονομία ως βασικό παράγοντα της τουριστικής ανάπτυξης.

Πιστή στη φιλοσοφία του ιδρυτή της, Νίκου Δασκαλαντωνάκη, η Grecotel υπήρξε πρωτοπόρος στη σύνδεση των ξενοδοχείων με την τοπική παραγωγή, παράγοντας μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων με καλλιέργειες σε κάθε ξενοδοχείο και προβάλλοντας εκλεκτά προϊόντα μέσα από μόνιμες συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς.

Δείτε Επίσης
Έξι μεγάλες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2024

Υλοποιώντας το όραμά του για τη σύνδεση του τουρισμού́ με τη βιολογική αγροτική́ παραγωγή́, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης δημιούργησε την πρότυπη φάρμα Agreco στο Ρέθυμνο, όπου αναβιώνουν όλες οι παραδοσιακές τεχνικές της Κρήτης και προσφέρει την αυθεντική γευσιγνωσία της Κρητικής διατροφής.

Η ανάδειξη του Έβρου ως γαστρονομικού προορισμού είναι μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου Grecotel, που με την παρουσία και τη δράση για περισσότερα από 20 χρόνια έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Με τη σειρά του, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει τιμήσει τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη της πόλης για την έμπρακτη πολυετή προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Η Grecotel έρχεται για μια ακόμα φορά να ενισχύσει τις προσπάθειες των άξιων και παραγωγικών ανθρώπων του Έβρου, και να φωτίσει τις ικανότητες και τα προϊόντα τους.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.