Νέα τάση: Ταξίδια ευεξίας!

Νέα τάση: Ταξίδια ευεξίας!

Μας αρέσει να αλλάζουμε παραστάσεις; Δεν αντέχουμε πλέον, τους ρυθμούς της καθημερινότητας; Έχουμε μέσα μας το μικρόβιο του μικρού εξερευνητή; Όπως και νά’χει, τα ταξίδια ευεξίας δημιουργούν τη νέα τάση σε ολόκληρο τον κόσμο. Πώς θα επιλέξουμε τον δικό μας, αγαπημένο προορισμό;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Το άγχος, η κακή διατροφή, η έλλειψη ύπνου και οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας μας επηρεάζουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να υποφέρουμε λίγο ή πολύ από διάφορες ψυχοσωματικές ασθένειες. Και όσο και εάν προσπαθούμε να ελέγξουμε το στρες ή να ακολουθήσουμε ένα νέο πρόγραμμα, πάντα κάτι μας ξεφεύγει.

Για να χαλαρώσουμε και να βρούμε και πάλι τους ρυθμούς μας, τα ταξίδια ευεξίας τη λύση! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι η αγάπη για τα ταξίδια αποτελεί κινητήρια δύναμη για πολλές από εμάς. Για πολλές ακόμα, η ιδέα και μόνο ενός ταξιδιού γίνεται πηγή έμπνευσης και εμπειρία ζωής. Τώρα, που ένα ταξίδι μπορεί να γίνει και το απαραίτητο αντίδοτο για την προσωπική μας υγεία και ευεξία θα μείνουμε αδιάφορες; Να τι θα πρέπει να γνωρίζουμε για να απολαύσουμε τον νέο μας προορισμό…

Τι προσφέρει ένα ταξίδι ευεξίας; 

Η περιπετειώδης διάθεσή μας μπορεί να βρει τις απαντήσεις της μέσα από ένα τέτοιο ταξίδι, τροφοδοτώντας το ανήσυχο πνεύμα μας. Την ίδια στιγμή όμως, μπαίνουν σε προτεραιότητα τόσο η σωματική μας υγεία, όσο και η πνευματική μας ευεξία. Στόχος ενός τέτοιου ταξιδιού λοιπόν, είναι η χαλάρωση του πνεύματος και η αίσθηση πληρότητας. Πόσες φορές άλλωστε, δεν έχουμε επιστρέψει από διακοπές με την αίσθηση πως χρειαζόμαστε νέες διακοπές ή καινούργιες μεθόδους χαλάρωσης για να ξεκουραστούμε από το προηγούμενο ταξίδι μας;

Περί τίνος πρόκειται, ακριβώς;

Εάν ακολουθούμε για πρώτη φορά ένα τέτοιου είδους ταξίδι, οπωσδήποτε και δεν πρέπει να σκεφθούμε πως θα κάνουμε γιόγκα όλη την ημέρα, ακόμα και εάν αυτό μας ευχαριστεί! Η ιδιαιτερότητα αυτών των διακοπών είναι πως προσαρμόζονται στις προσωπικές μας ανάγκες, με πολλές και διαφορετικές μορφές. Μπορούμε λοιπόν, να ακολουθήσουμε κάποιο πρόγραμμα ασκήσεων ή να εστιάσουμε στην αποφόρτιση του μυαλού μας χαλαρώνοντας. Τα υγιεινά γεύματα, οι δραστηριότητες στη φύση και η ηρεμία των χώρων θα μας βοηθήσουν να εστιάσουμε στα σημεία που παραμελούμε στην καθημερινότητά μας, χωρίς ίχνος πίεσης. Το ζητούμενο είναι να νιώσουμε άνετα και να κάνουμε ό,τι μας ευχαριστεί με τον προσωπικό μας ρυθμό.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Με τον όρο διακοπές, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους την απόλυτη ικανοποίηση σε υπερβολικό βαθμό! Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που κατά την διάρκεια των διακοπών ξοδεύουμε παραπάνω, ξενυχτάμε παραπάνω, πίνουμε παραπάνω, τρώμε ασύστολα, κ.λπ. Όλα αυτά όμως, μας κουράζουν ακόμα περισσότερο και μας γεμίζουν ενοχές, το οποίο και αντιλαμβανόμαστε επιστρέφοντας.

Στα ταξίδια ευεξίας, ξεφεύγουμε από τέτοιες καταστάσεις. Απολαμβάνουμε την περιπέτεια και διασκεδάζουμε, χωρίς αρνητικές συνέπειες. Μπορεί να υποκύψουμε λοιπόν σε γαστριμαργικές απολαύσεις, αλλά θα επιδοθούμε και σε πολλές άλλες δραστηριότητες που θα φέρουν ισορροπία. Ένα τέτοιου είδους ταξίδι μας δείχνει τελικά τον τρόπο, για να ακολουθήσουμε έναν πολύ πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Είναι ιδανικό για εμάς;

Για οποιονδήποτε ένα ταξίδι ευεξίας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τόνωση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναζωογονηθούμε, να τα ξαναβρούμε με τον εαυτό μας και να ασχοληθούμε με το σώμα μας, με αποτέλεσμα να ανανεωθούμε, κυριολεκτικά! Θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τι χρειαζόμαστε πραγματικά, να βελτιώσουμε τη σωματική μας υγεία και να απαλλάξουμε το μυαλό μας από τα περιττά. Επιβραδύνοντας λιγάκι, θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακάμψουμε πλήρως, ακόμα και εάν οι διακοπές μας θα διαρκέσουν λίγες μόνο ημέρες.

Δείτε Επίσης
Τουρισμός και ταξίδια ευεξίας: Πώς διαμορφώνεται το νέο trend το 2024;

Το κόστος είναι απαγορευτικό;

Και ναι και όχι, θα μπορούσαμε να πούμε. Στους ταξιδιωτικούς οδηγούς υπάρχουν πολλές προτάσεις, με πακέτα που ικανοποιούν και την παραμικρή μας επιθυμία. Εάν όμως, κάτι τέτοιο ξεφεύγει από τον προϋπολογισμό μας, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας ταξίδι ευεξίας με τις προσωπικές μας προδιαγραφές.

Στόχος μας είναι να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και να ακολουθήσουμε δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, χωρίς να μας επιβαρύνουν σωματική, ψυχικά ή ακόμα και οικονομικά. Η κεντρική ιδέα είναι να αποσυνδεθούμε από τις αρνητικές καταστάσεις και φυσικά, από το κινητό ή τον υπολογιστή μας!  Το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει τα μάλα, καθώς όταν επιστρέψουμε θα αισθανθούμε την απόλυτη αναζωογόνηση!

Έτοιμες για πλήρη αναζωογόνηση;

Ως πρώτο βήμα, μπορούμε να ασχοληθούμε με τον προορισμό μας. Όσο καθοριστικό και εάν μας φαίνεται, είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε αντίστροφα. Δηλαδή, να επιλέξουμε τις αγαπημένες μας δραστηριότητες και στη συνέχεια να αναζητήσουμε τους τόπους όπου διαδραματίζονται παρόμοιες προτάσεις.

Εάν θέλουμε να απολαύσουμε τη φύση, η Κρήτη και η Σαμοθράκη προσφέρουν τα πάντα. Θέλουμε να ασχοληθούμε περισσότερο με τη γιόγκα; Προορισμοί σε Εύβοια και Πελοπόννησο θεωρούνται ιδανικοί. Αναζητάμε τη γαλήνη; Τα Μετέωρα, η Λίμνη Ιωαννίνων ή οι Ιαματικές Πηγές Τραϊανούπολης προσφέρουν πολλά και διάφορα, χειμώνα – καλοκαίρι. Οι προορισμοί είναι ατελείωτοι… Το πότε θα προσφέρουμε το καλύτερο δώρο στον εαυτό μας, εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς τις ίδιες. Ακόμα, δεν το αποφασίσαμε;

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.