Στις Βερσαλίες, αδερφές μου, στις Βερσαλίες!

Στις Βερσαλλίες, αδερφές μου, στις Βερσαλλίες!
Στις Βερσαλλίες, αδερφές μου, στις Βερσαλλίες!
Στις Βερσαλλίες, αδερφές μου, στις Βερσαλλίες!
Προβολή Φωτογραφιών
Στις Βερσαλλίες, αδερφές μου, στις Βερσαλλίες!

Αν και το πλάνο έχει πάρει μεγάλη αναβολή, τώρα από ό,τι φαίνεται θα τεθεί σε εφαρμογή, κι έτσι σε λίγο καιρό, θα μπορούμε να περνάμε τη νύχτα μας στο πιο διάσημο παλάτι του κόσμου, με φόντο τους μοναδικούς κήπους του.

από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Πέρα από τους υπέροχους κήπους, τη χρυσοποίκιλτη αίθουσα με τους καθρέφτες και το βουκολικό Τριανόν, το παλάτι των Βερσαλλιών αναμένεται να προσφέρει σύντομα στους τουρίστες -και όχι μόνο- μία ακόμη ατραξιόν: ένα ξενοδοχείο! Ήδη, από το 2010, υπήρχαν αναφορές ότι το υπερπολυτελές παλάτι έξω από το Παρίσι που έχτισε ο Λουδοβίκος ΙΔ´, ετοιμαζόταν να ανοίξει ένα ξενοδοχείο 23 δωματίων με την ονομασία Hôtel du Grand Contrôle και μάλιστα μέσα στο 2011. Παρόλα αυτά, το πλάνο τελικά εγκαταλείφθηκε. Τώρα, όλα δείχνουν ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το έγκριτο περιοδικό Condé Nast Traveler, οι υπεύθυνοι για τη διαχείριση του παλατιού αναζητούν έναν εξωτερικό συνεργάτη προκειμένου να ανακαινίσουν και να διαμορφώσουν τρία κτίρια ακριβώς έξω από τις πύλες των Βερσαλλιών με σκοπό να τα μετατρέψουν σε ξενοδοχείο αξιώσεων (πάντα με την ονομασία Hôtel du Grand Contrôle). Οι προσφορές για την ανάθεση του έργου θα κλείσουν στις 14 Σεπτεμβρίου και αν όλα πάνε καλά, το πολυαναμενόμενο ξενοδοχείο θα ανοίξει τις πόρτες του μέσα στην επόμενη χρονιά.

Δείτε Επίσης
«1 Place Vendôme»: Το ξενοδοχείο-κόσμημα της διάσημης κοσμηματοποιίας Chopard!

Το παλάτι των Βερσαλλιών αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και χρονολογείται από το 1631, ενώ ήταν η πρώτη κατοικία του Λουδοβίκου ΙΣΤ´ και της συζύγου του Μαρίας Αντουανέτας. Επιπλέον, εκεί υπογράφηκε η Συνθήκη των Βερσαλλιών που έδωσε επίσημο τέλος στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Ιούνιο του 1919.

Σήμερα, οι περισσότεροι από τρία εκατομμύρια επισκέπτες(!) τον χρόνο πρέπει να ταξιδεύσουν σχεδόν 16 χιλιόμετρα εκτός Παρισιού για να απολαύσουν τη γοητεία του περίφημου παλατιού. Με το νέο, όμως, ξενοδοχείο, θα μπορούν να αποφύγουν την ημερήσια εκδρομή και απλά να περάσουν τη νύχτα τους με φόντο ένα από τα πιο λαμπερά και μοναδικά μνημεία στον πλανήτη.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.