Τα 6 χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στον συνεπιβάτη σας σε μια πτήση

Τα 6 χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στον συνεπιβάτη σας σε μια πτήση

Ξέρεις το είδος. Πάντα ταλαιπωρούν με την ανάκλιση του καθίσματός τους, ακούνε ένα podcast δυνατά και σας απομακρύνουν με τον αγκώνα από το στήριγμα των χεριών. Υπάρχουν πολλά διασκεδαστικά πράγματα που συνοδεύουν τις πτήσεις!  Ωστόσο, το να κάθεσαι δίπλα στους χειρότερους επιβάτες είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μετριάσεις τόσο τη διάθεσή σου όσο και την εμπειρία εν πτήσει! Ρωτήσαμε ταξιδιωτικούς εμπειρογνώμονες ποια είναι τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στον συνεπιβάτη σας σε ένα αεροπλάνο και πώς να τα αντιμετωπίσετε όταν βρίσκεστε στον αέρα.

Σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς εμπειρογνώμονες τα πράγματα που κάνουν οι συνεπιβάτες μας που μας ενοχλούν περισσότερο συνήθως εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες: ήχος, όσφρηση και αφή.

Όταν ταξιδεύουμε σε έναν κλειστό και στενό χώρο, όπως ένα αεροσκάφος, οι αισθήσεις μας ενισχύονται και τα μάτια, τα αυτιά και η μύτη μας μπορεί να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση του περιβάλλοντος.

Ποια είναι τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στον συνεπιβάτη σας σε ένα αεροπλάνο;

1. Ξαπλώνετε απρόσεκτα το κάθισμά σας

Όλοι το έχουμε ζήσει κάποια στιγμή! Κάθεσαι στο κάθισμά σου και ασχολείσαι με τις δουλειές σου όταν από το πουθενά—ΜΠΑΜ!—το άτομο που κάθεται μπροστά σου ξαπλώνει απότομα το κάθισμά του μέχρι το τέρμα.

Τώρα, είναι σχεδόν στην αγκαλιά σου. Σε αυτή τη θέση, είναι σχεδόν αδύνατο να χρησιμοποιήσετε το τραπεζάκι ή να αποκτήσετε πρόσβαση στην τσέπη του καθίσματος σας.

Αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση για τις ολοένα και πιο στενές θέσεις που συναντάμε σήμερα στα αεροπλάνα. Ενώ θέλετε να κάθεστε άνετα, είναι επίσης σημαντικό να το κάνετε με ευγένεια και αυτογνωσία.

Για μεγάλες ή νυχτερινές πτήσεις, όπου υποτίθεται ότι θα προσπαθήσετε τουλάχιστον να κοιμηθείτε, τότε η ανάκλιση είναι ο κανόνας. Ωστόσο, εάν η πτήση σας είναι λιγότερο από δύο ώρες, τότε είναι ο άρρητος κανόνας να «παραμείνετε σε όρθια θέση».

2. Ακούτε πολύ δυνατά ή δεν χρησιμοποιείτε ακουστικά

Είτε προσπαθείτε να κοιμηθείτε, να διαβάσετε, να εργαστείτε ή να απολαύσετε τη δική σας ψυχαγωγία εν πτήσει, σε κανέναν δεν αρέσει ένας «απαθής θορυβώδης ταξιδιώτης».

Είτε πρόκειται για ζωηρή συνομιλία είτε για δυνατό ροχαλητό, αυτοί οι ήχοι μπορεί να είναι λίγο υπερβολικοί, ειδικά σε μια πτήση μεγάλης διάρκειας ή νυχτερινή. Καλύτερα, να επενδύσετε σε ένα ζευγάρι ακουστικά ακύρωσης θορύβου.

Οι επιβάτες «δεν πρέπει να υπόκεινται στα γούστα των μέσων ενημέρωσης [άλλων]». Αυτό περιλαμβάνει το βουητό ή το τραγούδι μαζί με τη μουσική. Για την επόμενη πτήση σας, μην ξεχάσετε να ετοιμάσετε ένα ζευγάρι ακουστικά και αν ταξιδεύετε με κάποιον που γνωρίζετε, περιορίστε τις συνομιλίες σας στο ελάχιστο ή, τουλάχιστον, να ψιθυρίζετε.

3. Τρώτε τροφές με έντονη οσμή

Ένα σνακ στον αέρα μπορεί να απογειώσει την εμπειρία σας, αλλά ένα με έντονη μυρωδιά μπορεί να εκτροχιάσει τις αισθήσεις των συνεπιβατών σας. Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να καταναλώσετε φαγητά με έντονες μυρωδιές, π.χ. ένα σουβλάκι με κρεμμύδια, όταν βρίσκεστε ακόμη στο αεροδρόμιο.

Τα γεύματα που δεν θα μυρίσουν στο αεροπλάνο μπορεί να περιλαμβάνουν σάντουιτς, σαλάτες και ζυμαρικά ή φρουτοσαλάτες. Αν βρεθείτε να «κολυμπάτε» σε μια θάλασσα από μυρωδιές, κατευθύνετε την οπή αερισμού μακριά από εσάς.

Πέρα από το φαγητό, η μύτη σας μπορεί να ενοχληθεί από άλλα αρώματα, όπως ένα βαρύ άρωμα ή η μυρωδιά του σώματος. Από ευγένεια προς τους συνεπιβάτες σας, παραλείψτε ή να περιορίστε την ποσότητα του αρώματος που βάζετε πριν την επιβίβαση και… πλυθείτε.

4. Χρησιμοποιείτε τον ώμο του διπλανού σας ως μαξιλάρι

Ο προσωπικός χώρος μπορεί γρήγορα να γίνει πολυτέλεια σε μια στενή καμπίνα αεροπλάνου». Η συμβουλή; Διατηρήστε την ψυχραιμία και την ευγένεια και υπενθυμίστε στον διπλανό σας τα προσωπικά σας όρια.

Δείτε Επίσης
«1 Place Vendôme»: Το ξενοδοχείο-κόσμημα της διάσημης κοσμηματοποιίας Chopard!

Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τα πόδια σας έτσι ώστε να μην ακουμπούν ή να ενοχλούν τον διπλανό σας. Ομοίως, εάν εσείς ή κάποιος από τη σειρά σας μπαίνει ή βγαίνει, ανασηκωθείτε από τη θέση σας. Μην προσπαθήσετε να σκαρφαλώσετε ο ένας πάνω από τον άλλο. Αυτό είναι άβολο για όλους τους εμπλεκόμενους – και πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει.

5. Κατάληψη της τουαλέτας

Οι απρόσεκτοι χρήστες τουαλέτας που αφήνουν ένα χάος ή αφήνουν τους άλλους να περιμένουν είναι μερικοί από τους χειρότερους συνεπιβάτες. Οι τουαλέτες των αεροσκαφών δεν είναι το μέρος για να φτιάξετε τα μαλλιά ή το μακιγιάζ σας, να παίζετε στο τηλέφωνό σας ή… άλλα πράγματα.

Στην πραγματικότητα, αν μπορείτε αποφύγετε τελείως τις τουαλέτες των αεροπλάνων. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε την τουαλέτα του αεροδρομίου πριν επιβιβαστείτε.

Είναι επίσης καλύτερο να έχετε έτοιμο ένα απολυμαντικό χεριών σε μέγεθος ταξιδιού σε περίπτωση που τελικά χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα του αεροπλάνου.

6. Παίρνετε τα μπράτσα όλα για τον εαυτό σας

Η μάχη… για το υποβραχιόνιο στο κάθισμά σας μπορεί να γίνει επιθετική πολύ γρήγορα. Η εθιμοτυπία στο υποβραχιόνιο είναι η εξής: Για μια σειρά με δύο καθίσματα, το μεσαίο υποβραχιόνιο είναι κοινό. Για μια σειρά με τρία καθίσματα, και τα δύο μεσαία υποβραχιόνια είναι για το άτομο στη μέση. Ο ταξιδιώτης του παραθύρου έχει τον τοίχο και το ο ταξιδιώτης του διαδρόμου έχει τον χώρο του διαδρόμου. Ωστόσο , υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Όταν ταξιδεύετε, πρέπει επίσης να έχετε καλοσύνη και προσοχή. Εάν είστε ένας μικροσκοπικός άνθρωπος και το άτομο δίπλα σας διπλώνεται σε μια στάση origami-yoga για να χωρέσει στο κάθισμα, ακόμα κι αν το υποβραχιόνιο είναι “δικό σας” θα πρέπει να το μοιραστείτε.

Στόχος μας είναι να φτάσουμε στον προορισμό μας όσο το δυνατόν πιο ασφαλής και γρήγορα. Εάν δεν χρειάζεστε χώρο, προσφερθείτε να τον μοιραστείτε.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.