Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, ώστε να μην έχετε δυσάρεστες ιστορίες και ακόμη λιγότερο απογοητεύσεις ή τσακωμούς; Η ΕΚΠΟΙΖΩ μας ενημερώνει για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο! 

Πότε μπορώ να ακυρώσω μία κράτηση, χωρίς επιπτώσεις; Τι δικαιούμαι να ζητήσω; Τι πρέπει να μου παρέχει το κατάλυμα; Ποια είναι τα δικαιώματα αλλά και οι υποχρεώσεις των καταναλωτών και των υπευθύνων των καταλυμάτων; Σε αυτές και άλλες απορίες η ΕΚΠΟΙΖΩ μας ενημερώνει:

Το ξενοδοχείο ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια πρέπει: 

•    Να διαθέτουν όλες τις διαφημιζόμενες και συμφωνηθείσες παροχές (κλιματισμό, πισίνα, γυμναστήριο, internet κ.λπ).
•    Να επιβεβαιώνουν γραπτά εντός 3 ημερών την αποδοχή ή όχι της κράτησης.
•    Να έχουν αναρτημένο τιμοκατάλογο σε κάθε δωμάτιο.
•    Εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, ο ξενοδόχος οφείλει να εξασφαλίσει τη διαμονή σας σε άλλο ξενοδοχείο ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, καταβάλλοντας τα έξοδα μεταφοράς σας από το ξενοδοχείο και την όποια διαφορά υπάρχει στην τιμή.

Δείτε Επίσης
10 πράγματα που θέλει κάθε γυναίκα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου

Όταν κάνετε μια κράτηση:

•    Το ξενοδοχείο δικαιούται να σας ζητήσει προκαταβολή έως το 25% του συνολικού κόστους της διαμονής σας. Το ποσό αυτό, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το κόστος διαμονής για μια ημέρα.
•    Εάν θέλετε να ακυρώσετε την κράτησή σας, σας επιστρέφεται το 100% των χρημάτων, εφ’ όσον κάνετε την ακύρωση τουλάχιστον 21 ημέρες πριν από τη διαμονή σας.
•    Εάν δεν κάνετε την ακύρωσή σας μέχρι 21 ημέρες πριν από τη διαμονή σας, οφείλετε να καταβάλετε μέχρι το 50% του συνολικού κόστους τής κράτησής σας, ανάλογα με την πολιτική του ξενοδοχείου.
•    Σε περίπτωση που θέλετε να μείνετε λιγότερες ημέρες από τις ημέρες τής αρχικής σας κράτησης, θα πρέπει να έχετε ενημερώσει τον ξενοδόχο τουλάχιστον 21 ημέρες πριν και δεν θα έχετε καμία επιβάρυνση. Εάν δεν ενημερώσετε έγκαιρα (21 ημέρες πριν), ο ξενοδόχος δικαιούται να σας ζητήσει αποζημίωση έως το 50% της συμφωνίας.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.