Τα πιο συνηθισμένα λάθη που σας καθυστερούν στον έλεγχο ασφάλειας των αεροδρομίων

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που σας καθυστερούν στον έλεγχο ασφάλειας των αεροδρομίων

Το να ταξιδέψετε με αεροπλάνο είναι μια από τις πιο γρήγορες μορφές μεταφοράς, αλλά αυτό γίνεται μόνο αφού περάσετε από το αεροδρόμιο. Πέρα από τη μάχη με τα πλήθη και την αναμονή για check in, το πιο χρονοβόρο μέρος της όλης διαδικασίας είναι συχνά να περάσεις από τη γραμμή τής Υπηρεσίας Ασφάλειας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα κορυφαία λάθη που σας επιβραδύνουν στην ασφάλεια του αεροδρομίου

Υπάρχουν πολλοί κανόνες που πρέπει να τηρείτε όταν περνάτε τον έλεγχο, και μερικές φορές ακόμη και οι πιο πολυταξιδεμένοι επιβάτες δυσκολεύονται να θυμηθούν τι πρέπει να κάνουν και τι όχι. Δυστυχώς, ακόμη και μικρά λάθη μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερους χρόνους αναμονής και καθυστερήσεις.

Αλλά τι είναι αυτό που συνήθως καθυστερεί περισσότερο τους ανθρώπους όταν περνούν τον έλεγχο ασφάλειας στα αεροδρόμια; Μια νέα μελέτη από την εφημερίδα USA Today ερεύνησε 5.000 ταξιδιώτες των ΗΠΑ και από τις 50 Πολιτείες για να πάρει πληροφορίες σχετικά με το τι πραγματικά συμβάλλει στις καθυστερήσεις στα αεροπορικά ταξίδια σήμερα.

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, υπάρχουν τρία πράγματα που προκαλούν συνήθως προβλήματα στους ταξιδιώτες.

1. Ζώνες και παπούτσια

Το άγχος μιας ουράς στον έλεγχο ασφάλειας μπορεί να κάνει οποιονδήποτε από εμάς να ξεχάσει ποια είδη ένδυσης μπορούμε και ποια δεν μπορούμε να φορέσουμε – τόσο πολύ, στην πραγματικότητα, που οι άνθρωποι λένε ότι αυτό είναι το πρόβλημα που δημιουργεί καθυστερήσεις περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τη μελέτη της USA Today, το 28% των ταξιδιωτών αποκάλυψε ότι έπρεπε να τους υπενθυμιστεί να βγάλουν τη ζώνη ή τα παπούτσια τους τουλάχιστον μία φορά σε ένα σημείο ελέγχου τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο κανόνας απαιτεί να αφαιρέσετε αυτά τα είδη ένδυσης ενώ περνάτε από την ασφάλεια.

2. Τηλέφωνα, κοσμήματα και κλειδιά

Το να λαμβάνετε ένα ηχητικό σήμα από τον σαρωτή σώματος μπορεί επίσης να σας επιβραδύνει στον έλεγχο ασφάλειας, και όπως λένε πολλοί άνθρωποι. Στη μελέτη, το 28% των ταξιδιωτών παραδέχτηκε ότι έχουν περάσει κατά λάθος από τον σαρωτή με το τηλέφωνο, τα κοσμήματα ή τα κλειδιά τους τα τελευταία πέντε χρόνια.

Δείτε Επίσης
Τουρισμός και ταξίδια ευεξίας: Πώς διαμορφώνεται το νέο trend το 2024;

Βεβαιωθείτε ότι οι τσέπες είναι άδειες (κλειδιά, νομίσματα, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.) και αφαιρέστε τα ογκώδη κοσμήματα (τα πολύτιμα αντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν στη χειραποσκευή).

3. Ηλεκτρονικά

Πρέπει επίσης να βγάλετε ορισμένα πράγματα από τις τσάντες σας πριν περάσουν από το σαρωτή. Αφαιρέστε προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές μεγαλύτερες από ένα κινητό τηλέφωνο από τη χειραποσκευή σας και τοποθετήστε τις σε έναν κάδο χωρίς να έχετε τοποθετήσει τίποτα πάνω ή κάτω από αυτές για έλεγχο με ακτίνες Χ, λένε οι ειδικοί.

Ωστόσο, το 23% των ταξιδιωτών στη μελέτη είπε ότι έχουν ξεχάσει να αφαιρέσουν ηλεκτρονικά είδη όπως φορητούς υπολογιστές ή tablet από την χειραποσκευή τους σε ένα σημείο ελέγχου τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μην νομίζετε ότι έχετε ανοσία σε αυτά τα πιθανά προβλήματα. Συνολικά, το 59% όλων των ταξιδιωτών έχουν κάνει λάθος σε ένα σημείο ελέγχου τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη της USA Today.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.