Ένα κοκτέιλ… ευζωίας!

Ένα κοκτέιλ... ευζωίας!

Το κοκτέιλ είναι δημιουργία του François Gauthier (liquid chef στο Παρίσι). Πρόκειται για μία ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη συνταγή, όπου ο διάσημος bartender προτείνει ένα υψηλών προδιαγραφών κοκτέιλ χωρίς καθόλου αλκοόλ!

Με ράσμπερι, βρασμένα παντζάρια και φρέσκο κορίανδρο αναμεμειγμένα με νερό Perrier, ένα κοκτέιλ σερβιρισμένο σε ποτήρι που συνήθως χρησιμοποιείται για αλκοολούχα ποτά. Ο François μας προτρέπει να βάλουμε εμείς την τελική πινελιά… οπότε δεν πρόκειται για μία απλή περίπτωση!

Όταν ο ίδιος ετοιμάζει το κοκτέιλ για τους πελάτες του, το σερβίρει σε ένα γυάλινο δισκάκι με ένα παγωμένο μπουκάλι Perrier, όπου ρίχνει ένα μέρος από το περιεχόμενό του μέσα από το σουρωτήρι με τα φύλλα κορίανδρου μπροστά του. Ο πελάτης απομακρύνει το σουρωτήρι όταν αποφασίσει ότι τα αρώματα του αρωματικού φυτού έχουν εμποτίσει το κοκτέιλ του, ενώ αν επιθυμεί, προσθέτει κι άλλο νερό Perrier.

Δείτε Επίσης

Παρίσι: Η Champs Elysées μετατρέπεται στο ωραιότερο θερινό σινεμά!

Αυτός ο τρόπος παρουσίασης θέλει να κάνει τον πελάτη να συμμετέχει στην όλη διαδικασία και ενισχύει το concept αυτού που ονομάζεται «wellbeing» cocktails!

Ένα κοκτέιλ... ευζωίας!
Πώς θα το ετοιμάσουμε:

1. Σε σέικερ λιώνουμε 3 φρέσκα ράσμπερι, 2 κύβους βρασμένα παντζάρια και 1 πρέζα φρέσκα φυλλαράκια κορίανδρου

2. Προσθέτουμε 20 ml σιρόπι ράσμπερι και μερικά παγάκια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε 20 ml νερό Perrier για να διαλυθεί το σιρόπι.

3. Χτυπάμε δυνατά για να εκλυθούν τα αρώματα από το φρέσκο φρούτο και σουρώνουμε δύο φορές.

Μεταφέρουμε το κοκτέιλ σε παγωμένο ποτήρι για κοκτέιλ. Ψιλοκόβουμε λίγα φρέσκα φυλλαράκια κορίανδρου που τα σερβίρουμε σε ένα σουρωτηράκι τοποθετημένο πάνω στο ποτήρι.

Πως ετοιμάζουμε το κοκτέιλ ευεξίας

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.