6 μύθοι για την πίτσα καταρρίπτονται!

6 μύθοι για την πίτσα καταρρίπτονται!

Η πίτσα είναι από τα αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Είναι όμως και των Αμερικανών και μάλιστα έχουν αφιερώσει προς τιμήν της τον μήνα Οκτώβριο! Για να δούμε τι είναι αλήθεια και τι παραμύθια σε αυτά που πιστεύουμε.

Μύθος 1: Η πίτσα είναι εφεύρεση των Ιταλών

Η αλήθεια: Πράγματι, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή με τη συγκεκριμένη ζύμη-βάση, τη σάλτσα ντομάτας και το λιωμένο τυρί, έλκει την καταγωγή της από τη Νάπολη. Όμως, πρώτοι οι αρχαίοι Έλληνες δημιούργησαν ένα φαγητό που έμοιαζε πολύ με τη γνωστή μας πίτσα. Με μία ζύμη για βάση που προσομοίαζε πολύ με το ιταλικό ψωμί φοκάτσια.

Μύθος 2: Η πίτσα είναι πάντοτε ένα φθηνό φαγητό!

Η αλήθεια: Εξαρτάται πάντοτε από τα υλικά που περιέχει αλλά και από το εστιατόριο που μπορείτε να την γευθείτε. Μην το πολυπιστεύετε , γιατί για παράδειγμα, στη Νέα Υόρκη, υπάρχει εστιατόριο που προσφέρει μία σπεσιαλιτέ πίτσα με χαβιάρι και αστακό και στοιχίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 1000 δολάρια!

Μύθος 3: Οι περισσότεροι αγαπούν την κλασική πίτσα Ναπολιτάνα (δηλαδή μόνο με τυρί και ντομάτα)

Η αλήθεια: Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι φαν της πίτσας επιλέγουν να την απολαύσουν με πολύ περισσότερα υλικά με κορυφαία τα διάφορα τυριά, το ζαμπόν και την πιπεριά.

Μύθος 4: Ο καλύτερος τρόπος για να ξαναζεστάνετε την πίτσα είναι στον φούρνο μικροκυμάτων

Η αλήθεια: Εντάξει, εν μέρει είναι αλήθεια. Όμως οι γνώστες λένε ότι καλύτερα είναι να την ξαναβάλετε στον φούρνο. Και δείτε τι ακριβώς συμβουλεύουν: Θερμαίνετε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, τοποθετείτε τα κομμάτια της πίτσας σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε στην κάτω αντίσταση για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνετε (όχι πάνω στην πίτσα) μερικές σταγόνες νερό στο σκεύος, το σκεπάζετε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το αφήνετε 2 λεπτά ακόμη. Με αυτόν τον τρόπο η βάση θα παραμείνει τραγανή, τα υλικά θα ζεσταθούν και το τυρί θα λιώσει.

Δείτε Επίσης
Παρανοήσεις και λανθασμένες εντυπώσεις για το σεξ

Μύθος 5: Η Hawaiian pizza είναι εφεύρεση από το νησί της Χαβάης

Η αλήθεια: Κι όμως, παρά τον ανανά… που παραπέμπει σε εξωτικό νησί, η ιδέα προέρχεται από έναν πιτσαδόρο του Καναδά!

Μύθος 6: Το pepperoni είναι το μεγάλο μυστικό… της ιταλικής πίτσας

Η αλήθεια: Πρόκειται για ιταλο-αμερικανική εφεύρεση και τίποτα παραπάνω! Άλλωστε πεπερόνι στα ιταλικά σημαίνει πιπεριά και σε καμία περίπτωση το γνωστό πικάντικο αλλαντικό.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.