Οι κανόνες για τέλεια ψημένο κοτόπουλο!

Οι κανόνες για τέλεια ψημένο κοτόπουλο!

Το κοτόπουλο στη σχάρα είναι ένα από τα πιο εύκολα φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε. Αφήστε που είναι και μία θαυμάσια λύση για το καλοκαίρι, συνοδεύοντάς το με μία δροσερή σαλάτα. Όμως, για να έχετε τέλεια αποτελέσματα, χρειάζεται να γνωρίζετε μερικά μυστικά…

Eπιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου

1. Η σχάρα πρέπει να καίει. Αν βάλετε το χέρι σας πάνω από τη σχάρα και διαπιστώστε ότι σε λίγα δευτερόλεπτα πρέπει να τραβήξετε το χέρι σας, τότε είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία.

2. Η σχάρα πρέπει να είναι καθαρή. Πρέπει να δώστε ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο γιατί δεν θα έχει κρατήσει μυρωδιές και υπολείμματα από προηγούμενο ψήσιμο, αλλά και μειώνει τις πιθανότητες να σας κολλήσουν τα κομμάτια του κοτόπουλου. Μία ειδική βούρτσα είναι ο σύμμαχός σας. Διαφορετικά, στρώστε την με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.

3. Λαδώστε με πινέλο τη σχάρα. Με τον τρόπο αυτό δεν πρόκειται να κολλήσουν τα κομμάτια του κοτόπουλο, αλλά και θα δημιουργηθούν αυτές οι ωραίες «ρίγες» του ψητού που όλοι μας αγαπάμε να βλέπουμε σε ένα ψημένο στη σχάρα τρόφιμο.

4. Φροντίστε ώστε τα κομμάτια να είναι ισομεγέθη. Το κοτόπουλο είναι από τα είδη κρέατος που δεν συγχωρούν! Ακόμη και στο ελάχιστο να παραψηθεί γίνεται στεγνό και άνοστο. Ένας από τους τρόπους για να αποφύγετε κάτι τέτοιο είναι να ψήσετε ισομεγέθη κομμάτια, ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.

5. Μαρινάρισμα. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους (ειδικά αν ψήσετε στήθος κοτόπουλου) για να έχετε ζουμερά και νόστιμα ψημένο κρέας.

6. Λάδι και μουστάρδα. Είναι δύο υλικά που χαρίζουν νόστιμη και ωραία κρούστα στο ψητό στη σχάρα κοτόπουλο. Αλείφετε τα κομμάτια κατά τη διάρκεια του ψησίματος με πινέλο.

Δείτε Επίσης
Κοτόπουλο με καστανό ρύζι, μανιτάρια και θυμάρι

7. Κάντε το τούβλο… φίλο σας! Ναι, ένα απλό τούβλο που θα το τυλίξετε με αλουμινόχαρτο και θα το τοποθετήσετε πάνω στη σχάρα, έτσι ώστε να πιέζει με το βάρος τα κομμάτια του κρέατος. Με τον τρόπο αυτό το κοτόπουλο θα κρατήσει περισσότερη υγρασία, άρα θα είναι και πιο ζουμερό.

8. Να θυμάστε ότι αν το κοτόπουλο «κολλάει» χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο. Αν πάτε να το αφαιρέσετε και χρειάζεται δύναμη ή αφήνει υπολείμματα, τότε αφήστε το στη φωτιά μερικά λεπτά ακόμη.

9. Μην απομακρύνεστε από τη φωτιά. Απαιτείται η προσοχή σας για λόγους ασφαλείας και… επιτυχίας! Δεν θέλετε για λίγα λεπτά να γίνουν όλα κάρβουνο!

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.