Συμβουλές για να επιλέξετε ένα ώριμο καρπούζι

Σίγουρα, πρόκειται για ένα «εμβληματικό» φρούτο του ελληνικού καλοκαιριού. Τα παχουλά, σφιχτά καρπούζια είναι μια από τις πιο αγαπημένες απολαύσεις και οι δροσιστικές φέτες του είναι το καλύτερο σνακ στη ζέστη. Αλλά υπάρχει κάτι πιο… θλιβερό από το να ανοίξεις το καρπούζι σου για να ανακαλύψεις μία σάρκα… χλωμή και νερουλή; Για να αποφύγουμε την απογοήτευση και να απολαύσουμε το ιδανικό γλυκό καρπούζι έχουμε τέσσερα μυστικά και σας τα αποκαλύπτουμε!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Συμβουλευτήκαμε μερικούς ειδικούς καλλιεργητές για να μάθουμε πώς να καταλαβαίνουμε πότε ένα καρπούζι είναι απόλυτα ώριμο. Οι συμβουλές τους θα διαλύσουν μερικούς μύθους και θα σας κάνουν από μάντεις… επαγγελματίες όταν επιλέγετε το καρπούζι σας.

Η εξέταση με τα δάχτυλα

Σίγουρα έχετε δει ανθρώπους (ή το κάνετε κι εσείς!) να στέκονται μπροστά σε στοίβες καρπουζιών και να τα μυρίζουν, να τα αγγίζουν, να τα χτυπάνε με τη γροθιά ή να τα κουνάνε, ή να τα φέρνουν στο αυτί τους ανακινώντας τα. Δυστυχώς, καμία από αυτές τις μεθόδους δεν θα λειτουργήσει.

Η διαφωτιστική συμβουλή των ειδικών είναι η εξής: Πιάστε το καρπούζι και αγγίξτε το. Και μην ξεχνάτε ότι η τέχνη του χτυπήματος είναι σημαντική. Πολύ συγκεκριμένα: Πιέστε το καρπούζι με τα ακροδάχτυλά σας και όχι με τις αρθρώσεις των δαχτύλων. Σαν να παίζετε ένα τύμπανο. Ποιος παίζει το τύμπανο με τις αρθρώσεις του;

Ποιο είναι εδώ το σημαντικό; Θα πρέπει να ακούγεται σαν μπάσο! Ένα ώριμο καρπούζι έχει βαθύ συντονισμό. Εάν ο ήχος είναι πολύ υψηλός, το καρπούζι είναι άγουρο. Το τεστ με την παλάμη του χεριού σας είναι καθοριστική. Δεν χρειάζεται πλέον να το μυρίζετε ή να το ακούτε!

Το κίτρινο… σημείο

Μία άλλη σίγουρη ένδειξη ότι το καρπούζι είναι ώριμο και ποιοτικό είναι να παρατηρήσετε το κίτρινο σημείο του. Γυρίστε το καρπούζι προς την πλευρά που είναι ξαπλωμένο στο χώμα. Θα παρατηρήσετε μία κίτρινη κηλίδα. Αυτό το σημείο γίνεται πιο εμφανές με την ωριμότητα και είναι καλό σημάδι ότι αυτό το καρπούζι είναι ώριμο.

Δείτε Επίσης
Καρπούζι Piña Colada, το απόλυτο τροπικό κοκτέιλ για το καλοκαίρι!

Ο νόμος της… βαρύτητας

Συμβουλές για να επιλέξετε ένα ώριμο καρπούζι

Αυτό είναι πιο δύσκολο. Ενώ ένα βαρύ καρπούζι μπορεί να υποδηλώνει ένα καλό καρπούζι, μπορεί επίσης να είναι ένδειξη υπερβολικού νερού στη σάρκα του. Για παράδειγμα, οι καλλιεργητές εξηγούν ότι όταν υπάρχει μεγάλη βροχόπτωση πριν από τη συγκομιδή, τότε το πολύ νερό αραιώνει τη γεύση του και αποκτά περισσότερο νερό από σάκχαρα. Και σε αυτή την περίπτωση, εκτός από το βάρος, παρατηρήστε το κίτρινο σημείο του, το οποίο δεν πρέπει να είναι μαλακό ή υδαρές, πράγμα που δείχνει ότι είναι νερουλό.

Θυμηθείτε τον προμηθευτή

Οι καλλιεργητές λένε ότι καλό είναι να δίνετε σημασία και στον προμηθευτή σας. Συνήθως, έχετε καλύτερες πιθανότητες να πάρετε ένα καλό καρπούζι από τον μανάβη που ξέρετε ότι φέρνει ώριμα και ποιοτικά φρούτα και μην εμπιστεύεστε τον οποιοδήποτε κάθε φορά…

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.