Διαχειριστείτε τα οικονομικά σας σωστά και βγείτε κερδισμένη

Διαχειριστείτε τα οικονομικά σας σωστά και βγείτε κερδισμένη

Μπορεί η διαφορά των μισθών μεταξύ φύλων να έχει μειωθεί, αλλά συνεχίζει να υπάρχει. Και δυστυχώς, η γυναίκα τις περισσότερες φορές έχει όχι μόνο λιγότερες οικονομίες αλλά και μικρότερη σύνταξη.

από τη Σοφία Κροκιδά

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ακόμα και σήμερα η γυναίκα αναλαμβάνει πολλές φορές αποκλειστικά τον ρόλο της μητέρας, με αποτέλεσμα είτε να παραιτείται από τη δουλειά της  είτε να κάνει κάποια part time δουλειά με πιο ευέλικτο ωράριο. Κι αυτό φυσικά έχει άμεσο αντίκτυπο στα οικονομικά της.

Μην ανησυχείτε όμως. Με 4 σημαντικές συμβουλές από το womanidol θα πάρετε ξανά τον έλεγχο των οικονομικών σας στα χέρια σας!

1. Αλλάξτε τον τρόπο που μιλάτε για τα χρήματα

Μήπως και μόνο στη σκέψη του να ζητήσετε αύξηση σας λούζει κρύος ιδρώτας; Ή προτιμάτε να αφήσετε τον σύντροφό σας να αναλάβει το δάνειο της Τράπεζας; Δυστυχώς, οι γυναίκες μαθαίνουν να είναι διακριτικές σχετικά με τα οικονομικά θέματα, αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις γυναίκες να μάθουν να συζητάνε για τα χρήματα ανοιχτά και πιο συχνά. Μόνο έτσι θα καταρριφθεί ο μύθος ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν να διαχειρίζονται τα οικονομικά.

Αν δεν μιλάμε ποτέ για αυτό το θέμα με τους φίλους ή τον σύντροφό μας, τότε όταν χρειαστεί να το κάνουμε δεν θα μπορούμε να το χειριστούμε επαρκώς, είτε αυτό είναι ένα δάνειο είτε μια αύξηση που αξίζετε.

2. Κρατήστε χρήματα για ώρα ανάγκης

Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Δεν ξέρεις πότε θα χαλάσει το πλυντήριο ή πότε θα χρειαστεί να αλλάξεις λάστιχα στο αυτοκίνητο. Γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να έχετε προνοήσει.

Ποιο ποσό είναι όμως ιδανικό για μια τέτοια περίσταση; Ένας καλός κανόνας είναι να έχετε πάντα στην άκρη χρήματα αρκετά ώστε να καλύπτετε τα βασικά σας έξοδα για τρεις έως έξι μήνες. Δηλαδή, λογαριασμούς, φαγητό και ενοίκιο.

Σκεφθείτε επίσης πού θα αποταμιεύσετε τα χρήματα αυτά. Ίσως αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε μία έρευνα αγοράς, ώστε να βρείτε την Τράπεζα η οποία σας συμφέρει καλύτερα.

Δείτε Επίσης
Όλη η οργή: Γιατί οι γυναίκες νιώθουν τόσο θυμωμένες σήμερα;

3. Σύνταξη: προνοήστε από νωρίς

Μία από τις καλύτερες αποφάσεις που μπορεί να πάρει μία γυναίκα σχετικά με τα οικονομικά της είναι το να έχει προνοήσει για τη σύνταξη της. Και ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να το κάνετε.

Αν λοιπόν έχετε κάποια χρήματα στην άκρη, μπορείτε να σκεφτείτε την πιθανότητα ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος, το οποίο σε βάθος χρόνου μπορεί ακόμα και να δεκαπλασιάσει το αρχικό σας κεφάλαιο.

Ακόμα και αν σταματήσετε να δουλεύετε δεν πρέπει να σταματήσετε να βάζετε χρήματα στην άκρη για τη σύνταξη σας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον σύντροφό σας να συμβάλει στο πλάνο αυτό, ώστε να εξασφαλίσετε το κοινό σας μέλλον κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

4. Δείτε τις οικονομίες σας αλλιώς

Σκεφτείτε μήπως αξίζει να επενδύσετε ένα μικρό ποσό των οικονομιών σας σε μία πιο τολμηρή επένδυση που μπορεί να αυξήσει την αξία τους.

Αφουγκραστείτε την αγορά, κάντε την έρευνά σας και συμβουλευθείτε τους κατάλληλους ανθρώπους. Με υπομονή και επιμονή θα δώσετε νέα αξία στις οικονομίες σας και θα οδηγηθείτε στον δρόμο της κερδοφορίας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.