Θετική σκέψη: Το Α και το Ω για μια καταπληκτική, νέα χρονιά!

Θετική σκέψη: Το Α και το Ω για μια καταπληκτική, νέα χρονιά!

Στην αυγή της νέας χρονιάς συνήθως, κάνουμε τον απολογισμό της προηγούμενης. Φέτος, ας πρωτοτυπήσουμε! Φέτος, ας υποδεχτούμε αλλά και ας περάσουμε το 2022 γεμάτες θετικές σκέψεις! Οι δημιουργικές ιδέες που ακολουθούν θα μας εξασφαλίσουν σίγουρη επιτυχία, από τώρα!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, ο εγκέφαλός μας παράγει συνεχώς σκέψεις… Υπολογίζεται μάλιστα, πως καθημερινά δημιουργεί γύρω στις 70.000 σκέψεις!

Εάν αφιερώσουμε μόλις 10 λεπτά για να τις ελέγξουμε, θα διαπιστώσουμε μετά λύπης μας, πως οι περισσότερες από αυτές έχουν αρνητικό φορτίο. Η αλήθεια είναι πως ακόμα και μια όμορφη ημέρα σκεφτόμαστε ζητήματα που μας ανησυχούν, ασυνείδητα.

Πόσο εύκολο είναι, όμως, να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά, αφού δεν το συνειδητοποιούμε όταν συμβαίνει; Η πιο σημαντική κίνηση είναι κάθε φορά που φέρνουμε στη σκέψη μας κάποιο θέμα να του δίνουμε θετική έκβαση, τελικά. Ακόμα και για την πιο αρνητική σκέψη λοιπόν, είναι απαραίτητο να συνειδητοποιούμε και τη θετική της πλευρά!

Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να μετατρέψουμε έναν σημαντικό αριθμό σκέψεων σε θετικές. Σταδιακά, θα συνηθίσουμε να σκεφτόμαστε μόνο θετικά, με αποτέλεσμα να είμαστε πολύ πιο αισιόδοξες για τη ζωή μας και κατά συνέπεια, να νιώθουμε ευτυχία και ευεξία κάθε στιγμή!

Πώς θα τα καταφέρουμε; Οι προτάσεις που ακολουθούν θα μας βοηθήσουν σημαντικά!

Όχι στο άγχος, ναι στη συνειδητοποίηση!

Η καθημερινότητά μας ενδέχεται να μας κατακλύζει με άγχος που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αρνητικά συναισθήματα. Το πρώτο και κύριο βήμα λοιπόν, είναι να επιδιώξουμε την απαραίτητη ισορροπία. Πώς θα το πετύχουμε;

Μόλις αντιληφθούμε πως το άγχος μας καταβάλει, φέρνουμε στη σκέψη μας κάτι θετικό ανατρέποντας την κατάσταση. Είναι τόσο απλό! Κάθε στιγμή της ημέρας πλημμυρίζουμε το μυαλό μας με θετικές σκέψεις ώστε να αυξήσουμε τα επίπεδα της ορμόνης της ευτυχίας, της σεροτονίνης!

Δεν αφήνουμε καμία σκέψη ανεκμετάλλευτη!

Το να αναλύουμε κάθε μας σκέψη, βρίσκοντας τη θετική πλευρά που μπορεί να έχει δεν είναι αδύνατον! Αντίθετα, αποτελεί ένα πολύ καλό τρόπο για να βρίσκουμε λύσεις σε κάθε μας πρόβλημα.

Ας ξεκινήσουμε κάθε μας ημέρα με θετικές σκέψεις, και μόνο!

Μόλις ξυπνάμε κάθε πρωί είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε κάτι θετικό. Ένα πλατύ χαμόγελο προς τον εαυτό μας μπροστά στον καθρέφτη και μια σκέψη, όπως «είμαι ευτυχισμένη με αυτά που έχω!», αποτελεί την ιδανική αρχή.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε κάνει την πρώτη θετική σκέψη της ημέρας, η οποία όχι μόνο εξασφαλίζει ανεβασμένη διάθεση αλλά παράλληλα, διατηρεί το μυαλό μας σε θετικά πεδία αποκλείοντας τις αρνητικές σκέψεις.

Αποφασίζουμε να μετατρέψουμε μια αρνητική σκέψη σε θετική!

Δείτε Επίσης
Οι αιθέριες διαφάνειες μας ανεβάζουν στα ουράνια της θηλυκότητας το 2024!

Είναι πολύ πιθανόν μια σκέψη ή κάποια έννοια να μας βασανίζει. Μπορεί να αφορά τον χώρο της εργασίας μας, τα οικονομικά μας, τις φιλικές ή προσωπικές μας σχέσεις ή ακόμα και το βάρος μας!

Το σημαντικό είναι να μην εστιάσουμε σε αυτήν, αλλά να συνειδητοποιήσουμε πόσο ευγνώμονες θα πρέπει να είμαστε για όλα αυτά που έχουμε κατακτήσει. Πάντα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα…

Αυτές οι σκέψεις μπορεί να μην δίνουν λύση στο πρόβλημά μας, αλλά θα μας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσουμε με περίσσεια αυτοπεποίθηση δίνοντας μας παράλληλα, θετικά κίνητρα!

Μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας δίνουν τον τόνο!

Η συνεχής πληροφόρηση μέσω των κοινωνικών δικτύων είναι σημαντική για την καθεμιά από εμάς. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μην στεκόμαστε σε  αρνητικές ειδήσεις! Επιλέγοντας άρθρα και εφαρμογές με θετική ενέργεια ενισχύουμε την προσπάθειά μας ώστε να αντιμετωπίζουμε με χαμόγελο και αισιοδοξία κάθε μας ανησυχία.

Επιλέγουμε άτομα και καταστάσεις που μας ευχαριστούν και μας ανεβάζουν ψυχολογικά!

Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσουμε μια λίστα με όλα τα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε θαυμάσια! Μπορεί να περιλαμβάνουν τα αγαπημένα μας τραγούδια, χορό, μια βόλτα με την κολλητή μας, ψώνια, ένα βιβλίο ή μια μίνι απόδραση το Σαββατοκύριακο.

Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις, εκπαιδεύοντας το μυαλό μας να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα με μια πολύ πιο θετική ματιά!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.