Αυτό που ανακάλυψαν στην Ανταρκτική συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο

Αυτό που ανακάλυψαν στην Ανταρκτική συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο

Όχι μόνο η Ανταρκτική είναι η πιο κρύα ήπειρος στον κόσμο, αλλά είναι και αυτή που κρύβει πολλά μυστικά. Για μία ακόμη φορά, η Ανταρκτική βρέθηκε στο κέντρο μιας εκπληκτικής ανακάλυψης που έχει συγκλονίσει τον κόσμο. Μόλις τα τελευταία χρόνια, έχουμε κάνει τόσες πολλές εκπληκτικές ανακαλύψεις στην Ανταρκτική. Δείτε τέσσερις από τις πιο εκπληκτικές ανακαλύψεις της Ανταρκτικής από το 2022.

Λόγω του πόσο απομακρυσμένη είναι η Ανταρκτική και το κλίμα της, είναι πόλος έλξης για τον κόσμο. Ένας από τους λόγους για το δέος που μας προκαλεί είναι το πόσα δεν γνωρίζουμε για την παράξενη ήπειρο.

1. Ανθίζει σε μέρη που δεν πρέπει

Η Ανταρκτική αψηφά πάντα τη λογική, και σε αυτή την περίπτωση, είναι απλά εκπληκτικό το πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό. Στη μέση κάποιας έρευνας, δύο ομάδες ερευνητών ανακάλυψαν φυτοπλαγκτόν να ανθίζουν κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού στις πολικές περιοχές.

Λόγω του τόπου που βρέθηκαν αυτά τα φυτοπλαγκτόν, οι ερευνητές υποψιάζονται ότι η μείωση της ποσότητας ζωής γύρω από τον θαλάσσιο πάγο ήταν πιθανό να οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, η οποία βοήθησε να αποκτήσουν περισσότερο φως τα άνθη.

2. DNA 1 εκατομμυρίου ετών

Κατά τη διάρκεια μιας άλλης έρευνας, οι επιστήμονες βρήκαν ελάχιστο DNA από αρχαίους μικροοργανισμούς. Όταν εξέτασαν περαιτέρω το DNA, ανακάλυψαν ότι ήταν περίπου 1 εκατομμυρίου ετών!

Βρήκαν το DNA σε περίπου 200 μέτρα βάθος κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Δυστυχώς, δεν ξέρουν σε ποιον ανήκουν, αλλά πιστεύουν ότι μπορεί να ανήκουν σε μια ομάδα φυτοπλαγκτού που είναι γνωστή ως διάτομα.

Δείτε Επίσης
Συνήθειες που μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος

3. Ανακαλύφθηκε τεράστιος υπόγειος ποταμός

Ένα άλλο εύρημα, το 2022, ήταν όταν οι ερευνητές βρήκαν ένα τεράστιο υπόγειο ποτάμι κάτω από μάζες πάγου. Αυτός ο ποταμός είναι τόσο τεράστιος που είναι μεγαλύτερος από τον Τάμεση στην Αγγλία και αποστραγγίζει τον λιωμένο θαλάσσιο πάγο στη θάλασσα Weddell. Σύμφωνα με το Live Science, εάν η περιοχή συνέχιζε να λιώνει, θα μπορούσε να προκαλέσει άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 4 μέτρα!

4. Ταυτόχρονα πολικά κύματα καύσωνα

Και οι δύο πολικές περιοχές μας γνώρισαν τεράστια κύματα καύσωνα τον περασμένο χρόνο. Η Ανταρκτική έφτασε το μέσο όρο των -13 βαθμών Κελσίου για το έτος, που είναι πολύ υψηλότερο από το κανονικό.

Τέτοιες θερμοκρασίες δεν είναι συνηθισμένες για την περιοχή, και αν συνεχιστεί αυτή η τάση, θα μπορούσαμε να δούμε ακόμη περισσότερο το λιώσιμο των πάγων, κάτι καταστροφικό…

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.