Φθινοπωρινές τάσεις στο σπίτι!

Ο χώρος του καθιστικού μας μπορεί να γίνει πολύ πιο ζεστός και φιλόξενος, εάν προσθέσουμε μερικά στοιχεία από φυσικά υλικά (φωτό: ΙΚΕΑ)
Ο χώρος του καθιστικού μας μπορεί να γίνει πολύ πιο ζεστός και φιλόξενος, εάν προσθέσουμε μερικά στοιχεία από φυσικά υλικά (φωτό: ΙΚΕΑ)
Τοποθετήστε στην είσοδο μια μικρή ροτόντα, η οποία δίνει τη δυνατότητα να κινηθούμε ελεύθερα τριγύρω, αλλά και να προσθέσουμε στον χώρο ένα ξεχωριστό ύφος // Εάν σε έναν μεγάλο και γυμνό τοίχο τοποθετήσουμε καθρέφτες, το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό
Τα ζωηρά χρώματα είναι τέλεια και τον χειμώνα // Η μείξη διαφορετικών σχημάτων, καθώς και η ανάμειξη των στιλ δίνουν μια εκλεπτυσμένη εικόνα που δεν περνά ποτέ απαρατήρητη!
Τα ράφια, τα κάδρα και γενικότερα, ό,τι κρεμάμε στους τοίχους δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται και στο ύψος των ματιών μας // Ο χώρος του πρωινού, μια γωνιά του καθιστικού ή ακόμα και το εργαστήριό μας, μπορούν να χαίρουν ξεχωριστής προσοχής!
Προβολή Φωτογραφιών
Ο χώρος του καθιστικού μας μπορεί να γίνει πολύ πιο ζεστός και φιλόξενος, εάν προσθέσουμε μερικά στοιχεία από φυσικά υλικά (φωτό: ΙΚΕΑ)

Πόσες φορές δεν έχουμε ζηλέψει τη διακόσμηση χώρων σε editorials ή σε καταλόγους εταιρειών; Με 8 βασικές ιδέες, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσομε το ιδανικό σκηνικό στον χώρο του σπιτιού μας, ακολουθώντας απλά, μερικές εύκολες και έξυπνες ιδέες, όπως αυτές που εφαρμόζουν οι επαγγελματίες deco-stylists!

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. «Πράσινη» διακόσμηση

Ο χώρος του καθιστικού μας μπορεί να γίνει πολύ πιο ζεστός και φιλόξενος, εάν προσθέσουμε μερικά στοιχεία από φυσικά υλικά. Ένα ψάθινο χαλί, μια κουνιστή πολυθρόνα από ρατάν και αρκετές γλάστρες σε φυσικό χρώμα τερακότας και σε μια ακόμα απόχρωση, δίνουν τον τόνο.

Επιλέγοντας επίσης, ένα σκούρο χρώμα βαφής για τους τοίχους, κάνουμε το αποτέλεσμα τρισδιάστατο, δημιουργώντας ένα παιχνίδι φωτός που αναδεικνύει υπέροχα το πράσινο των φυτών και τα ανοιχτόχρωμα στοιχεία.

2. Τόλμη & Γοητεία

Ο χώρος του πρωινού, μια γωνιά του καθιστικού ή ακόμα και το εργαστήριό μας, μπορούν να χαίρουν ξεχωριστής προσοχής! Σημείο κλειδί; Δύο – τρία καθίσματα παραδοσιακής φόρμας, όπως σκαμπό ή καρέκλες βιεννέζικου στιλ και ένα έντονο χρώμα στους τοίχους.

Τα υπόλοιπα στοιχεία φροντίζουμε να έχουν τις ίδιες μονόχρωμες αποχρώσεις, κατά προτίμηση σε λιτή και μοντέρνα γραμμή, ώστε να αναδεικνύεται η φρεσκάδα της χρωματικής μας επιλογής.

3. Υψηλοί στόχοι

Κι όμως! Τα ράφια, τα κάδρα και γενικότερα, ό,τι κρεμάμε στους τοίχους δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται και στο ύψος των ματιών μας. Ειδικά για τα σημεία απασχόλησης των παιδιών, τα ράφια που μπαίνουν ψηλότερα ή κάποια έργα τέχνης, τραβούν τα βλέμματα και μας δίνουν την ευκαιρία να τοποθετήσουμε τους πίνακες ανακοινώσεων ή τα καβαλέτα ζωγραφικής σε πολύ πιο προσβάσιμα σημεία, εξυπηρετώντας στη χρήση. Παράλληλα, η ιδιαίτερη αυτή πρόταση αφήνει άφθονο ελεύθερο χώρο και γίνεται έναυσμα για περισσότερη δημιουργικότητα!

4. Διπλάσιο όφελος!

Πάνω από τον καναπέ, τον μπουφέ ή και το κρεβάτι μας συνηθίζουμε να κρεμάμε κάποιο έργο τέχνης. Εάν σε έναν μεγάλο και γυμνό τοίχο, όμως, τοποθετήσουμε καθρέφτες, το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό! Δίνουμε τη δυνατότητα να αντανακλάται το φως και την ψευδαίσθηση ενός πολύ μεγαλύτερου χώρου.

Ακόμα, οι επιλογές σε ζεύγη προσθέτουν έξτρα διάσταση. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να τοποθετούμε τους καθρέφτες περίπου 20-25εκ. πάνω από τα στοιχεία επίπλωσης, ώστε να δημιουργείται μια φυσική αλληλουχία στον χώρο.

5. Ανάμειξη σχημάτων

Ένας μικρός χώρος ή μια γωνιά στο καθιστικό, στην κουζίνα ή στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα ξεχωριστό σημείο, που τραβάει ευχάριστα τα βλέμματα. Τοποθετώντας τετράγωνα κάδρα στον τοίχο, επιλέγουμε μια μικρή ροτόντα, ένα κάθισμα με ασύμμετρη πλάτη ή σε σχήμα τραπεζίου και ένα χαλάκι σε ακανόνιστο σχήμα. Η μείξη διαφορετικών σχημάτων, καθώς και η ανάμειξη των στιλ δίνουν μια εκλεπτυσμένη εικόνα που δεν περνά ποτέ απαρατήρητη!

6. Ευφάνταστο καλωσόρισμα

Αντί να τοποθετήσουμε δεξιά ή αριστερά της εισόδου τη γνωστή κονσόλα, μπορούμε να επιλέξουμε μια μικρή ή μεγαλύτερη ροτόντα, η οποία δίνει τη δυνατότητα να κινηθούμε ελεύθερα τριγύρω, αλλά και να προσθέσουμε στον χώρο ένα ξεχωριστό ύφος.

Δείτε Επίσης
Το στιλ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ στο σπίτι μας

Τοποθετώντας επάνω της ένα μεγάλο κασπό με φυτά, ένα μεγάλο βάζο ή δυο-τρία μικρότερα με εποχιακά λουλούδια, μια-δυο κορνίζες με φωτογραφίες και ένα-δυο διακοσμητικά αντικείμενα, ξεφεύγουμε από την πεπατημένη και δημιουργούμε μια φιλόξενη γωνιά. Ένα ριγέ χαλί οριοθετεί ακόμα καλύτερα τον χώρο.

7. Ωδή στο χρώμα

Ακόμα και τον χειμώνα, δεν πρέπει να διστάζουμε να επενδύουμε σε φωτεινά χρώματα. Εάν έχουμε επιλέξει ένα τολμηρό χρώμα για τον καναπέ, θα είναι και ο πρωταγωνιστής του χώρου, οπότε τα υπόλοιπα αντικείμενα είναι προτιμότερο να έχουν ηπιότερους τόνους.

Εάν όμως, ο καναπές μας είναι ντυμένος σε μια ήρεμη, ουδέτερη απόχρωση, τότε μπορούμε να χαρίσουμε ζωντάνια στον χώρο, επιλέγοντας μαξιλάρια σε διαφορετικά μεγέθη και έντονα χρώματα. Ένα ξεχωριστό ντεκόρ στον τοίχο με βαφή ειδικής επεξεργασίας ή ταπετσαρία και ένα ιδιαίτερο χαλί, προσδίδουν τρισδιάστατο look.

8. Σε επανάληψη! 

Όταν υπάρχει μεγάλος χώρος, ένα τεράστιο χαλί δεν είναι ούτε εύκολο να το τοποθετήσουμε, ούτε πολύ ελκυστικό από διακοσμητικής άποψης. Επιλέγοντας ένα χαλί με επαναλαμβανόμενα σχέδια και χαμηλό πέλος ως φόντο και τοποθετώντας διαγώνια επάνω του, ένα μονόχρωμο και παχύτερο χαλί, μπορούμε να καλύψουμε την επιθυμητή επιφάνεια στο δάπεδο, αλλά την ίδια στιγμή να οριοθετήσουμε πολύ πιο δημιουργικά και τον χώρο του καθιστικού.

Tρία – τέσσερα όμοια φωτιστικά οροφής, κρεμασμένα σε διαφορετικά μήκη γεμίζουν, επίσης, τον χώρο, ενώ εάν δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος στους τοίχους για ράφια, μια ντάνα με βιβλία και περιοδικά στα πλάγια του καναπέ δημιουργούν αυτοσχέδια βοηθητικά τραπέζια και προσωπικό στιλ.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.