Πασχαλινή ιδέα διακόσμησης

Πασχαλινή ιδέα διακόσμησης

Πάρτε ένα καλάθι σε όποιο σχήμα σας αρέσει και από όποιο υλικό προτιμάτε, π.χ. καλάμι, ξύλο κ.λπ. και δημιουργήστε μία χαρούμενη σύνθεση από κίτρινους νάρκισσους… σαν ένα ανοιξιάτικο εξοχικό τοπίο, που αναδύει μία ανάσα δροσερού αέρα!

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Βάζουμε χώμα και βρύα μέσα σε πλαστική επένδυση και φυτεύουμε τους νάρκισσους κατά προτίμηση ξεχωριστά για να μοιάζει σαν τα λουλούδια να φύονται φυσικά στο χώμα. Τα διακοσμητικά κοτοπουλάκια –αν και προαιρετικά – δίνουν μία ακόμη νότα πασχαλινής και… εαρινής γιορτής!

Θα χρειαστείτε

  • Πλαστική επένδυση
  • Καλάθι
  • Χώμα
  • Νάρκισσους
  • Βρύα
  • διακοσμητικά κοτοπουλάκια, πουλάκια, αβγά
Πώς θα το φτιάξετε: 

1. Τοποθετήστε μια πλαστική επένδυση μέσα σε ένα καλάθι και γεμίστε το με χώμα, έτσι ώστε να δημιουργήσετε σημεία, που να μοιάζουν με λοφίσκους.

2. Πάρτε τους νάρκισσους από τα πλαστικά δοχεία τους και φυτέψτε κάποιους στο χώμα του καλαθιού. Για πιο φυσική εμφάνιση, φυτέψτε τους ξεχωριστά, σε διάφορα σημεία.

3. Τοποθετήστε τα βρύα από πάνω. Φυτέψτε επιπλέον νάρκισσους ανάμεσα στις ενώσεις από τα βρύα και στο χώμα για να γεμίσετε τα κενά σημεία.

Δείτε Επίσης
Τα αγόρια μπούμερανγκ: Ποια είναι και γιατί πρέπει να τα αποφύγετε

4. Εάν θέλετε, τοποθετήστε τα διακοσμητικά κοτοπουλάκια ή πουλάκια στην κορυφή και ανάμεσα στα λουλούδια.

5. Τοποθετήστε το καλάθι σε ηλιόλουστο σημείο. Θυμηθείτε να ποτίζετε  συχνά, ώστε να διαρκέσουν οι νάρκισσοι ανθισμένοι για αρκετές εβδομάδες.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.