Τα 3 πιο σημαντικά στοιχεία της διακόσμησης σύμφωνα με τους ειδικούς!

Χρησιμοποιήστε διαφορετικά υφές, δημιουργούν ιδιαίτερο αισθητικό ενδιαφέρον στον χώρο
Χρησιμοποιήστε διαφορετικά υφές, δημιουργούν ιδιαίτερο αισθητικό ενδιαφέρον στον χώρο
Διαφορετικά υφάσματα για τον καναπέ, την πολυθρόνα και φυσικές ίνες στο χαλί // Βελούδινος καναπές, γούνινο χαλί και διάφορα υφάσματα για τα διακοσμητικά μαξιλαράκια
Ακόμη και αν οι τόνοι είναι ουδέτεροι οι τρεις αποχρώσεις του ίδιου χρώματος δημιουργούν εντυπωσιακό αποτέλεσμα // Ροζ και απαλό γκρι στους τοίχους και η πινελιά δίνεται με τις αποχρώσεις του μοβ στα έπιπλα και στο στρώσιμο του κρεβατιού
Προσπαθήστε να επιλέξετε τρεις αποχρώσεις - ανοιχτή, σκούρα και κάτι ανάμεσα +2
Προβολή Φωτογραφιών
Χρησιμοποιήστε διαφορετικά υφές, δημιουργούν ιδιαίτερο αισθητικό ενδιαφέρον στον χώρο

Όπως επιμένουν οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων, υπάρχουν τρία βασικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε πάντοτε υπόψη σας για ένα πιο ζεστό και κομψό σπίτι. Ποια είναι αυτά;

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Ο τρόπος με τον οποίο  ένας καλός διακοσμητής μετατρέπει ένα γυμνό διαμέρισμα σε ένα ζεστό σπίτι θα μπορούσε να σας κάνει να αισθανθείτε ότι έχετε να κάνει… με μάγο! Είναι σίγουρο ότι οι ειδικοί μπορούν να κάνουν θαύματα σε έναν χώρο ανεξάρτητα από το πόσο σφιχτός είναι ο προϋπολογισμός ή πόσα λίγα τετραγωνικό είναι το σπίτι σας.

Το μυστικό για τη δημιουργία ενός εκπληκτικού σπιτιού, λένε, είναι να επικεντρωθείτε σε τρία πράγματα για τη διακόσμησή του. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν χρειάζεστε πολλά πράγματα για να φτιάξετε τον χώρο σας όμορφο και λειτουργικό. Οι συνδυασμοί των διαφορετικών υφών, το χρώμα και η αναλογία των όγκων μπορούν να δημιουργήσουν μία ωραία και άνετη ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο.

1. Οι υφές: Όσο περισσότεροι συνδυασμοί, τόσο το καλύτερο! 

Διαλέξτε διαφορετικά είδη υφασμάτων για τα έπιπλα, π.χ. ένας καναπές από βελούδο, μία πολυθρόνα από βαμβακερό ύφασμα. Δημιουργήστε ανάλογους συνδυασμούς με φυσικές ίνες ή μετάξι. Τα χαλιά, οι κουρτίνες, τα μαξιλαράκια αποτελούν πεδίο δόξης… λαμπρό!

Δείτε Επίσης

2. Χρώμα: Ο χρυσός κανόνας των τριών! 

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε όταν πρόκειται να βάψετε έναν χώρο είναι να διαλέξετε τρεις τόνους από την ίδια απόχρωση ή τρία χρώματα που δένουν αρμονικά ή σε αντίθεση μεταξύ τους. Το χρώμα σε στρώσεις προσθέτει βάθος, ακόμα και αν είναι ουδέτερο. Προσπαθήστε να επιλέξετε τρία χρώματα – ένα ανοιχτόχρωμο, ένα σκούρο χρώμα και κάτι ανάμεσα.

3. Κλίμακα: Ποιο είναι το μυστικό; 

Τα μεγάλα κομμάτια έργων τέχνης, οι μεγάλοι καθρέφτες και τα μεγάλα χαλιά ενισχύουν το ύψος αλλά και το πλάτος ενός δωματίου, με άλλα λόγια δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι το ταβάνι είναι πιο ψηλό και ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος. Ειδικά αν διαθέτετε ένα μικρό χώρο, επικεντρωθείτε ιδιαίτερα σε αυτή τη συμβουλή γιατί θα σας κάνει να τον αισθάνεται μεγαλύτερο.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.