Τάση: Βάζα… κρεμαστά στον τοίχο

Τάση: Βάζα… κρεμαστά στον τοίχο

Η νέα διακοσμητική τάση προτείνει να βγάλουμε τα βάζα μας από τα τραπέζια και να τα κρεμάσουμε… στους τοίχους! Η νέα αυτή ιδέα έχει βρει πολλούς οπαδούς, αφού μετατρέπει τα βάζα σε έργα τέχνης μέσα σε κορνίζες αλλά και σε διάφορες βάσεις κάνοντας τον τοίχο μας… λουλουδιασμένο!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Το σύνθημα είναι: «Σηκώστε τα βάζα από τα τραπέζια και κρεμάστε τα στον… αέρα»! Μάλιστα σε μία έρευνα στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις πλέον για να προμηθευτείτε τις κατάλληλες βάσεις ή για να φτιάξετε κάποιες κατασκευές μόνοι σας.

Οι κυρίαρχες ιδέες είναι τρεις και σας τις παρουσιάζουμε:

Βάζα μέσα σε κορνίζα

Σίγουρα, δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει κάποια κάδρα με οποιαδήποτε θεματολογία ή με διαφορετικών στιλ κορνίζες. Η διακοσμητική νέα τάση υπαγορεύει να κρεμάμε στους τοίχους μας κάδρα βάζοντας ως θέμα ένα βάζο με λουλούδια!

Σε οποιαδήποτε κορνίζα λοιπόν, π.χ. ξύλινη ή μπρούντζινη, τοποθετούμε ένα ανάλογου μεγέθους βάζο με λουλούδια ή πράσινα φυτά παίζοντας τον ρόλο του τρισδιάστατου πίνακα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλέγμα μέσα σε κορνίζα στερεώνοντας περισσότερα μικρά βάζα.

Η μεγάλη τάση είναι η χρήση μπουκαλιών ή δοκιμαστικών σωλήνων

Άλλο ένα ωραίο διακοσμητικό τρικ, είναι να κρεμάσετε μερικά μπουκάλια ή λεπτούς δοκιμαστικούς σωλήνες στον τοίχο σας δημιουργώντας αυτοσχέδια βάζα!

Είναι εύκολο και δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα. Μπορείτε να επιλέξετε είτε μπουκάλια μπίρας, γυάλινα μπουκάλια σε διάφορες αποχρώσεις ή βάζα π.χ. από μαρμελάδες. Ακόμη πιο ενδιαφέροντα τα vintage μπουκάλια από κρασί, ποτά, γάλα κ.λπ. που μπορεί να έχετε στην κατοχή σας ή να προμηθευτείτε από μαγαζιά.

Δείτε Επίσης
Λουλούδια στο χρώμα του ήλιου!

Η μεγάλη τάση με πολλές προτάσεις είναι να χρησιμοποιήσετε λεπτούς δοκιμαστικούς σωλήνες εργαστηρίων για να τους κρεμάσετε ως αυτοσχέδια βάζα σε διάφορες βάσεις με ένα ή δύο λεπτεπίλεπτα λουλούδια. Τοποθετήστε την κατασκευή σας στην είσοδο του σπιτιού για να καλωσορίζετε τους καλεσμένους σας με τον πιο εμπνευσμένο τρόπο.

Βάζα στον τοίχο σε διάταξη

Αν δεν θέλετε ούτε πλαίσια, ούτε μπουκάλια, χρησιμοποιήστε απλά βάζα και τοποθετήστε τα πάνω στον τοίχο σας. Μια ωραία πρόταση είναι να βάλετε πρώτα στον τοίχο ένα κομμάτι ξύλου και πάνω σε αυτό να κολλήσετε τα βάζα σας.

Το ξύλο ταιριάζει ιδανικά με το γυαλί δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον έργο τέχνης. Γίνετε δημιουργικοί!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.