Ταβάνι: Ο πέμπτος τοίχος!

«Το ταβάνι είναι ο πέμπτος τοίχος κάθε δωματίου και του αξίζει ιδιαίτερη προσοχή», λέει ο Νεοϋρκέζος διακοσμητής εσωτερικών χώρων Stephen Fanuka
«Το ταβάνι είναι ο πέμπτος τοίχος κάθε δωματίου και του αξίζει ιδιαίτερη προσοχή», λέει ο Νεοϋρκέζος διακοσμητής εσωτερικών χώρων Stephen Fanuka
Το χρώμα στο ταβάνι χαρίζει χαρακτήρα, π.χ. ένα χρυσαφί δίνει πολυτέλεια, ένα δυνατό χρώμα τραβά τα βλέμματα
Ένα παστέλ χρώμα στην κουζίνα ή στο μπάνιο δημιουργεί μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα
Τα γυάλινα ανοίγματα χαρίζουν άπλετο φυσικό φως και δημιουργούν την αίσθηση (και την πραγματικότητα) ότι βλέπετε τον ουρανό +6
Προβολή Φωτογραφιών
«Το ταβάνι είναι ο πέμπτος τοίχος κάθε δωματίου και του αξίζει ιδιαίτερη προσοχή», λέει ο Νεοϋρκέζος διακοσμητής εσωτερικών χώρων Stephen Fanuka

Το σημείο του σπιτιού που σχεδόν όλοι ξεχνούν να διακοσμήσουν! Αλλά που πραγματικά πρέπει να του δώσουμε την πρέπουσα προσοχή, αφού μπορεί να δώσει μία τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα και εμφάνιση σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας, δεν είναι άλλο από το ταβάνι.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ο Νεοϋρκέζος διακοσμητής εσωτερικών χώρων Stephen Fanuka, που στον κατάλογο των πελατών φιγουράρουν μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα θέλει να ξέρετε το εξής: «Το ταβάνι είναι ο πέμπτος τοίχος κάθε δωματίου και του αξίζει ιδιαίτερη προσοχή»!

Μόλις δείτε μερικές από τις ιδέες του, θα καταλάβετε την άποψή του. Ένα ταβάνι με… δημιουργικότητα, μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση ενός δωματίου, κάνοντας έναν χώρο από «έτσι κι έτσι», σε μία εκπληκτική έως και εντυπωσιακή περίπτωση.

Βάλτε χρώμα

Ένας εύκολος και σχετικά φθηνός τρόπος για να αλλάξετε ένα δωμάτιο; «Βάλτε ένα παστέλ ή δυνατό χρώμα στο ταβάνι», λέει ο Stephen.

Ένα απαλό γαλάζιο για παράδειγμα, είναι μια χαλαρωτική επιλογή, ένα χρυσαφί ταβάνι χαρίζει αίσθηση πολυτέλειας, ένα ζωηρό πορτοκαλί σε μία τραπεζαρία ή στην κουζίνα… ανοίγει την όρεξη!

Ανοίξτε του… τα παράθυρα

Σίγουρα αυτή η ιδέα προϋποθέτει ότι είτε έχετε μονοκατοικία είτε είστε στον τελευταίο όροφο και έχετε δικαίωμα να κάνετε επεμβάσεις. Το βέβαιο είναι ότι τα γυάλινα ανοίγματα χαρίζουν άπλετο φυσικό φως και δημιουργούν την αίσθηση (και την πραγματικότητα) ότι βλέπετε τα… άστρα!

Δείτε Επίσης
Μία κρεβατοκάμαρα με λευκό και στοιχεία γήινα και χρυσαφί δίνει τόνο πολυτέλειας που ενισχύεται με μία λευκή γούνα ριγμένη στο κρεβάτι που είναι και πολύ της μόδας

Προσθέστε ταπετσαρία

Οι ταπετσαρίες έχουν ξαναέρθει στη μόδα και η ποικιλία τους είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Αν σας φαίνεται υπερβολική για τους τέσσερις τοίχους ή ακριβή επιλογή, τι θα λέγατε να περάσετε μία ταπετσαρία με ένα ιδιαίτερο μοτίβο στο ταβάνι; Ο Stephen συμβουλεύει να το δοκιμάσουμε.

Εκθέστε ή προσθέστε δοκάρια

Ο σταρ-διακοσμητής λέει ότι τα δοκάρια σε έναν χώρο προσθέτουν χαρακτήρα και τραβούν τη ματιά μας προς τα πάνω, κάνοντας ένα δωμάτιο να φαίνεται ακόμα πιο ευρύχωρο.

Περάστε πλακάκια

Μπορεί να μην είναι κάτι που έχετε σκεφτεί, αλλά υπάρχουν πλακάκια κατάλληλα για να καλύψετε το ταβάνι σας. Μπορούν να λαμπρύνουν με το στιλ τους και τα μοτίβα τους τον χώρο ή να του δώσουν ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτήρα.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.