Το απορρυπαντικό πιάτων… έχει κι άλλες χρήσεις! Δείτε κάποιες από αυτές

Το απορρυπαντικό πιάτων… έχει κι άλλες χρήσεις! Δείτε κάποιες από αυτές

Νομίζετε ότι η θέση του είναι μόνο στον νεροχύτη σας; Κι όμως, το απορρυπαντικό πιάτων είναι ένα έξυπνο μέσον που σας βοηθά και σε άλλες δουλειές στο σπίτι σας. Είναι αποτελεσματικό σε πολλές άλλες χρήσεις. Κι ας δούμε μερικές από αυτές.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Με λίγο απορρυπαντικό πιάτων μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα πράγματα από ό,τι ξέρετε μέχρι σήμερα.

Γενικό καθάρισμα

Σας τελείωσε το καθαριστικό γενικής χρήσης; Κανένα πρόβλημα! Το απορρυπαντικό πιάτων αποτελεί τον ιδανικό αντικαταστάτη αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε σχεδόν όλες τις επιφάνειες από τους πάγκους της κουζίνας και τα ντουλάπια μέχρι τα περβάζια των παραθύρων και το σοβατεπί.

Αποτελεσματικό και στο σφουγγάρισμα

Κι όμως το απορρυπαντικό πιάτων μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα δάπεδα του σπιτιού σας να λάμψουν! Αρκεί να ετοιμάσετε το παρακάτω διάλυμα: Βάλτε στον κουβά σας 1/4 φλ. του τσαγιού απορρυπαντικό πιάτων, 2 φλ. του τσαγιού ξίδι, 1/2 φλ. του τσαγιού χυμό λεμονιού και 2 φλ. του τσαγιού ζεστό νερό. Περάστε με αυτό το διάλυμα τα δάπεδα του σπιτιού σας.

Αφαιρεί διάφορους λεκέδες

Το απορρυπαντικό πιάτων αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό σας στην αφαίρεση των επίμονων λιπαρών λεκέδων από τα ρούχα ή τα υφάσματα. Για να ξεμπερδέψετε από λεκέδες π.χ. από σάλτσα, λάδι, μαγιονέζα, αλλά και μέικαπ, απλώστε λίγο απορρυπαντικό πιάτων πάνω στο σημείο και τρίψτε με ένα σφουγγαράκι. Στη συνέχεια, ξεπλένετε καλά με ζεστό νερό.

Καθαρίστε έπιπλα κήπου

Κάντε τα έπιπλα κήπου σας πεντακάθαρα με απορρυπαντικό πιάτων! Η σύνθεσή του είναι ισχυρή, και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε σε βάθος τα έπιπλα του κήπου και της βεράντας σας και να απομακρύνετε από αυτά κάθε ίχνος βρωμιάς.

Για πεντακάθαρες ηλεκτρικές συσκευές

Χρησιμοποιήστε το απορρυπαντικό πιάτων για να καθαρίσετε τέλεια τον φούρνο μικροκυμάτων, την τοστιέρα, το μπλέντερ, τον φούρνο, τις εστίες και το ψυγείο σας.

Διάλυμα για αστραφτερά τζάμια

Διαλύστε μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτου σε 2 φλ. του τσαγιού ζεστό νερό. Βουτήξτε ένα απαλό σφουγγάρι σε αυτό το διάλυμα, περάστε με αυτό τα τζάμια σας και στεγνώστε τα αμέσως χρησιμοποιώντας ένα καθαρό βαμβακερό πανί. Θα δείτε τα τζάμια σας πιο αστραφτερά και καθαρά από ποτέ!

Δείτε Επίσης
Μαύρισε η πλάκα του σίδερου; Πώς θα την καθαρίσουμε;

Με λίγο απορρυπαντικό πιάτων μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα πράγματα από ό,τι ξέρετε μέχρι σήμερα! Ας δούμε τι!

Και τρεις χρήσεις ακόμη που δεν έχετε φανταστεί!

Για τα φίλτρα στο κλιματιστικό

Ναι, λοιπόν, μπορείτε να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας με το απορρυπαντικό των πιάτων. Ιδιαίτερα, τις περιόδους που κάνετε περισσότερη και εντατική χρήση, καλό είναι να το καθαρίζετε μία φορά τον μήνα. Βγάζετε το φίλτρο από το κλιματιστικό και το βουτάτε σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Αφού το τρίψετε ελαφρά με ένα σφουγγάρι, το  ξεπλένετε και το αφήνετε να στεγνώσει καλά.

Τρίζει η πόρτα σας;

Αντιμετωπίστε εύκολα, άμεσα και οικονομικά το ενοχλητικό τρίξιμο της πόρτας, βάζοντας λίγο απορρυπαντικό πιάτων στους μεντεσέδες ή στα πόμολα της πόρτας σας.

Έχετε εισβολή… μυρμηγκιών;

Αν έχετε επίθεση… μυρμηγκιών, μπορείτε να αναμείξετε 1/2 φλ. του τσαγιού απορρυπαντικό πιάτων με 1/2 φλ. του τσαγιού νερό και να το ρίξετε στα σημεία από τα οποία τρυπώνουν στο σπίτι σας. Το διάλυμα αυτό θα εξολοθρεύσει τα ήδη υπάρχοντα μυρμήγκια και, ταυτόχρονα, θα εμποδίσει τα επόμενα να εισβάλουν.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.