Πανάκια καθαρισμού: Καθαρισμός και απολύμανση

Πανάκια καθαρισμού: Καθαρισμός και απολύμανση

Τα πανάκια καθαρισμού (αυτά που συνηθίζουμε να ονομάζουμε βετέξ) έχουν αποδειχτεί πολύ χρήσιμα για την κουζίνα και το μπάνιο μας. Αληθινοί σύμμαχοι της καθαριότητας, καθώς απορροφούν εύκολα τα υγρά από τις επιφάνειες και καθαρίζουν εύκολα. Όμως, τι κάνουμε με τη δική τους καθαριότητα και απολύμανση;

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Τα μαλακά αυτά πανάκια καθαρισμού είναι οι δυνατοί μας σύμμαχοι κυρίως στην κουζίνα και το μπάνιο μας. Αλλά επειδή τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά και συνήθως είναι βρεγμένα, μαζεύουν μικρόβια.

Μάλιστα, τα μικρόβια αυτά αναπτύσσονται ακόμα πιο γρήγορα, ακριβώς λόγω της συνεχούς υγρασίας. Πώς, λοιπόν, μπορείτε να τα καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα;

Ο τρόπος καθαρισμού και απολύμανσης

Για να απολυμάνετε πανάκια καθαρισμού θα χρειαστείτε πολύ απλά πράγματα που έχετε στην κουζίνα σας: Χυμό λεμονιού, ξίδι και αλάτι.

Δείτε Επίσης
Μαύρισε η πλάκα του σίδερου; Πώς θα την καθαρίσουμε;

Τι κάνουμε; Απλά, βάζουμε σε ένα μπολ ή μία λεκανίτσα ίση ποσότητα χυμού λεμονιού και ξιδιού και προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι. Σε αυτό το μείγμα μουλιάζουμε για 1 ημέρα τα πανάκια μας και στη συνέχεια τα ξεπλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και έτοιμα!

Μπορείτε να επαναλαμβάνετε αυτή τη μέθοδο όσο τακτικά θέλετε αλλά το ιδανικό είναι 2 φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο τα πανάκια σας θα είναι πραγματικά καθαρά και απολυμασμένα, οπότε τα χρησιμοποιείτε άφοβα και δεν χρειάζονται συνεχή αντικατάσταση.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.