Τα κάνατε… γυαλιά-καρφιά; Πώς μαζεύουμε σπασμένα γυαλιά με ασφάλεια;

Τα κάνατε… γυαλιά-καρφιά; Πώς μαζεύουμε σπασμένα γυαλιά με ασφάλεια;

Έπεσε το γυάλινο ποτήρι και θρυμματίστηκε; Σας έσπασε η γυάλινη κανάτα ή κάποιο μπουκάλι; Δυστυχώς, μικρές ζημιές και ατυχήματα συμβαίνουν ακόμη κι αν είμαστε πολύ προσεχτικοί. Πώς όμως μαζεύουμε εύκολα και με ασφάλεια τα σπασμένα γυαλιά για να μην τραυματισθεί κανείς;

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Ακόμα κι αν προσέχουμε, πάντοτε υπάρχει η πιθανότητα να μας σπάσει ένα γυάλινο αντικείμενο. Ξέρω, ότι η πρώτη ενστικτώδης κίνηση είναι να πάρουμε τη σκούπα και το φαράσι… Ή ακόμη χειρότερα, αν έχουν πέσει και υγρά, τη σφουγγαρίστρα ή ένα υγρό πανί για να συμμαζέψουμε.

Μην το κάνετε! Γιατί υπάρχει κίνδυνος στην πρώτη εκδοχή, να μείνουν μικρά θραύσματα στο δάπεδο, τα οποία η σκούπα δεν μπορεί να σαρώσει. Οπότε, πατώντας τα μπορεί να γλιστρήσει κάποιος ή να «κολλήσουν» στη σκούπα σας και να σας τραυματίσουν τη στιγμή που θα την καθαρίζετε.

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τη σφουγγαρίστρα, πόσο μάλλον για ένα υγρό πανί. Δεν το θέλουμε αυτό!

Γι' αυτό ο πιο σίγουρος και ασφαλής τρόπος για να μην κοπείτε όταν μαζεύετε κομμάτια από σπασμένο γυαλί είναι να τα «ταμπονάρετε» με μπόλικη ψίχα από ψωμί!

Τα δύο ασφαλή και αποτελεσματικά… κόλπα

Αρκετές φορές ένας τραυματισμός είναι πιθανό να συμβεί μετά τη θραύση του γυάλινου αντικειμένου και συγκεκριμένα την ώρα που καθαρίζετε τα σπασμένα γυαλιά.

Γι’ αυτό ο πιο σίγουρος και ασφαλής τρόπος για να μην κοπείτε όταν μαζεύετε κομμάτια από σπασμένο γυαλί είναι να τα «ταμπονάρετε» με μπόλικη ψίχα από ψωμί!

κόβουμε μία μεγάλη πατάτα στη μέση και πιέζουμε με κάθε μισό στα θραύσματα γυαλιού

Έτσι θα προφυλάξετε τα χέρια σας από κοψίματα και θα μπορέσετε άμεσα και πριν τη χρήση της ηλεκτρικής σκούπας ή του σφουγγαρίσματος να πετάξετε και το πιο μικρό κομμάτι γυαλιού!

Δείτε Επίσης
Μαύρισε η πλάκα του σίδερου; Πώς θα την καθαρίσουμε;

Εναλλακτικά, κόβουμε μία μεγάλη πατάτα στη μέση και πιέζουμε με κάθε μισό στα θραύσματα γυαλιού.

Ένας επίσης αρκετά γρήγορος, εύκολος, οικονομικός και αποτελεσματικός τρόπος για να μαζέψετε τα γυαλιά από το δάπεδο είναι να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία

Ένας επίσης αρκετά γρήγορος, εύκολος, οικονομικός και αποτελεσματικός τρόπος για να μαζέψετε τα γυαλιά από το δάπεδο είναι να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία.

Η ταινία θα μαζέψει ακόμα και τα πιο μικρά θραύσματα γυαλιού. Προτιμήστε την πιο παχιά ταινία που μπορείτε να βρείτε έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να κοπείτε.

Αυτός είναι και ο πιο εύκολος τρόπος, αν τυχόν το γυαλί έσπασε πάνω στο χαλί σας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.