Το πιο βρώμικο σημείο στο γραφείο σας, σύμφωνα με έρευνα. Και πώς να το καθαρίσετε

Το πιο βρώμικο σημείο στο γραφείο σας, σύμφωνα με έρευνα. Και πώς να το καθαρίσετε

Μπορεί να καταβάλουμε συνεχείς προσπάθειες για να διατηρήσουμε το σπίτι και τον χώρο εργασίας μας καθαρά. Αλλά μήπως υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο που ξεχνάμε; Το ποντίκι ή το pad του υπολογιστή σας είναι πιο βρώμικα από όσο νομίζετε. Μία νέα έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε καθαρό τον χώρο του γραφείου, συμπεριλαμβανομένου του ποντικιού.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Η έρευνα περιέλαβε 900 εργαζόμενους (που εργάζονται από το σπίτι) για να μάθει περισσότερα για τη ρουτίνα καθαριότητας του χώρου τους.

Αφού συνέλεξαν δείγματα μικροβίων από διάφορες επιφάνειες στα γραφεία του σπιτιού των εργαζομένων, τα έστειλαν στο εργαστήριο για να εξεταστούν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ποντίκι ήταν σταθερά το πιο βρώμικο αντικείμενο στα γραφεία των ανθρώπων στο σπίτι, περιέχοντας έως και 4.000.000 CFUs -μονάδες σχηματισμού αποικιών μικροβίων- ανά 10 τετραγωνικές ίντσες. Αυτό είναι 3.448 φορές περισσότερα βακτήρια από το μέσο χερούλι της τουαλέτας σας!

Οι οθόνες υπολογιστών και τα ακουστικά ήταν επίσης αρκετά σημαντικές εστίες για τα μικρόβια, αλλά όχι τόσο όσο το ποντίκι.

Πώς να καθαρίσετε το ποντίκι σας

Συνοπτικά: Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα πάντα—και αυτό σημαίνει τα πάντα—στο γραφείο σας, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Και όπως ίσως έχετε φανταστεί, ο καθαρισμός των ηλεκτρονικών συσκευών φαίνεται λίγο διαφορετικός από τον καθαρισμό κανονικών σκληρών επιφανειών. Ευτυχώς, ο καθαρισμός του ποντικιού ή του trackpad είναι αρκετά απλός. Πριν κάνετε οτιδήποτε, θα α αποσυνδέσετε το ποντίκι ή τον υπολογιστή σας.

Εάν θέλετε απλώς να το σκουπίσετε γρήγορα, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρώς υγρό πανί (βεβαιωθείτε ότι δεν ψεκάζετε καθόλου νερό απευθείας στην ίδια την επιφάνεια, καθώς μπορεί να την καταστρέψει).

Δείτε Επίσης
Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από μέλι και σιρόπι

Εάν αναζητάτε κάποια απολυμαντική δράση, συνιστάται να ρίξετε λίγο οινόπνευμα σε ένα μαλακό πανί και να σκουπίσετε το ποντίκι του υπολογιστή ή το trackpad και μετά να το αφήσετε να στεγνώσει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο με ένα ήπιο καθαριστικό της επιλογής σας και για τα δυσπρόσιτα σημεία του ποντικιού. Μπορείτε να δοκιμάσετε να βουτήξετε μια μπατονέτα στο καθαριστικό ή να τρίψετε οινόπνευμα για να μπείτε στις χαραμάδες. Τόσο απλό!

Απλώς θυμηθείτε να υιοθετήσετε τη συνήθεια αυτή σε εβδομαδιαία βάση—ίσως την Παρασκευή, όταν τελειώνει η εβδομάδα εργασίας σας.

Συμπέρασμα

Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να διατηρούμε καθαρούς τους χώρους των γραφείων του σπιτιού μας. Και άλλωστε, το ποντίκι ή το trackpad σας είναι πιθανώς αρκετά βρώμικα, ακόμα κι αν δεν εργάζεστε από το σπίτι. Με λίγο οινόπνευμα ή ήπιο καθαριστικό και λίγα λεπτά από τον χρόνο σας, το ποντίκι σας—και εσείς— μπορεί να παραμείνει χωρίς μικρόβια.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.