Συνήθειες που μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος

Συνήθειες που μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι. Αν όλα τα μέλη της οικογένειας ακολουθήσουν μερικά απλά βήματα, θα είστε σίγουροι ότι σύντομα θα καταφέρετε να μειώσετε τους λογαριασμούς ρεύματος. Λοιπόν, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Σβήστε τα φώτα σε άδεια δωμάτια. Αν και μπορεί να φαίνεται προφανές, αυτή είναι μια συνήθεια που δεν έχουν υιοθετήσει όλοι.

Τοποθετήστε αισθητήρες κίνησης. Μια εναλλακτική λύση στο προηγούμενο σημείο θα ήταν η τοποθέτηση αισθητήρων κίνησης έτσι ώστε τα φώτα να ανάβουν και να σβήνουν αυτόματα όταν ανιχνεύουν την παρουσία κάποιου.

Επιλέξτε ροοστάτες. Αντί για τους κλασικούς διακόπτες, σας προτείνουμε να τους αντικαταστήσετε με διακόπτες με dimmer.

Δείτε Επίσης
Αυτό που ανακάλυψαν στην Ανταρκτική συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο

Διατηρήστε μια επαρκή θερμοκρασία με κλιματιστικά ή άλλο είδος θέρμανσης, η οποία θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 22 και 25 βαθμών Κελσίου.

Αποσυνδέστε όλες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε. Το κυριότερο είναι να γνωρίζουμε ότι συχνά σπαταλάμε ενέργεια χωρίς καν να το υποψιαζόμαστε. Γι’ αυτό μία καλή πρακτική είναι να σβήνετε εντελώς τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε, π.χ. ηλεκτρονικός υπολογιστής ή η τηλεόραση.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.