Πώς μία απόλυση μετατράπηκε σε επιχείρηση εκατομμυρίων…

Η Μελισσά Μπεν-Ισχάι όταν απολύθηκε από τη δουλειά της, άδραξε την ευκαιρία για μία απόλυτη στροφή και πέτυχε!
Η Μελισσά Μπεν-Ισχάι όταν απολύθηκε από τη δουλειά της, άδραξε την ευκαιρία για μία απόλυτη στροφή και πέτυχε!
Η Μελισσά με τα περίφημα κεκάκια της…
Μερικές γεύσεις από τα μακαρόν της +2
Προβολή Φωτογραφιών
Η Μελισσά Μπεν-Ισχάι όταν απολύθηκε από τη δουλειά της, άδραξε την ευκαιρία για μία απόλυτη στροφή και πέτυχε!

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ή πανικοβάλλονται όταν απολύονται από μια δουλειά. Αλλά όταν η Μελισσά Μπεν-Ισχάι απολύθηκε από τη διαφημιστική εταιρεία στην οποία εργαζόταν, πήγε στο σπίτι της και έψησε…  250 κεκάκια!  Στη συνέχεια, μια τυχαία συνάντηση με μια εταιρεία  δημοσίων σχέσεων, της άλλαξε εξ ολοκλήρου τη ζωή… και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία! Η μεγάλη στροφή της Μελισσά – η οποία δεν ήταν προμελετημένη, προγραμματισμένη ούτε και σκόπιμη – θα μπορούσε να εμπνεύσει τη δική σας!

Eπιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου

Από εκείνη τη στιγμή πέρασαν εννέα χρόνια και τώρα η Μελισσά είναι ιδιοκτήτρια μίας αυτοκρατορίας που παρασκευάζει cupcakes και εκτιμάται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια! Διαθέτει 13 καταστήματα σε όλη τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϋ και αποστέλλει τα περίφημα κεκάκια της σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ μέσω διαδικτύου. Τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα ετών;

Χωρίς επιχειρηματικό σχέδιο ή χρηματοδότηση, η εταιρεία Baked by Melissa ήταν το αποτέλεσμα του απόλυτου πάθους της για το ψήσιμο! «Στην αρχή δεν ήταν να γίνει κάτι μεγάλο», εξηγεί. «Ήταν απλώς, η πράξη του να κάνεις ό, τι μπορείς για να πετύχεις τον στόχο σου και να δεις κάθε πρόκληση ως ευκαιρία».

Στην αρχή, η Μελισσά έψηνε μέρα-νύχτα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Τελικά, έφτιαξε μία μικρή βιτρίνα στο Cafe Bari, όπου τα cupcakes της πουλήθηκαν σε χρόνο μηδέν! «Δεν είχα δουλέψει ποτέ σε αρτοποιείο πριν και ούτε ο αδελφός μου, αλλά το φανταστήκαμε», λέει. «Πρέπει να το πιστέψεις για να το πετύχεις!».

Αλλά η φαντασία δεν ήταν το μόνο πράγμα που ωθούσε τη Μελισσά από την αρχική της ιδέα. «Ήταν η ιδέα ότι θα μπορούσα να κάνω ό,τι αγαπώ κάθε μέρα», λέει. «Και επρόκειτο να αδράξω κάθε ευκαιρία για να μπορέσω να ζήσω».

Δείτε Επίσης
Μαρία Θεμελή: Πάντα μου άρεσε η θάλασσα

Τελικά, αυτό που οδήγησε στη μεγάλη ιδέα της Melissa ήταν ένας συνδυασμός της εμπιστοσύνης που διαμορφώθηκε από την υποστήριξη των γονιών της και μια διαχρονική αγάπη για το κλασικό ροκ, δηλαδή τους…  The Grateful Dead! Τον πρώτο καιρό έψηνε για διάφορους προμηθευτές, και πολύ αργότερα πήρε την υπογραφή Baked  by Melissa. «Η εμπειρία ήταν εξωπραγματική! Έβλεπα ότι έκανα τους πάντες ευτυχείς! Ήταν εκείνη τη στιγμή που αποφάσισα ότι πραγματικά πρέπει να συνεχίσω να το κάνω».

Για να βελτιώσει περαιτέρω το προϊόν της, η Melissa αποφάσισε να κάνει τα cupcakes της απολύτως μικροσκοπικά (δηλαδή, περίπου το ένα τέταρτο από τα συνηθισμένα) έτσι ώστε οι πελάτες της να μπορούν να δοκιμάσουν πολλές γεύσεις χωρίς ενοχές. Σήμερα προσφέρει μια περίπου 30 διαφορετικές γεύσεις – από cupcakes, muffins και μακαρόν. Οι δημιουργίες της είναι ένα εντυπωσιακά δελεαστικό μείγμα από πολύχρωμες εφευρέσεις και κλασικές γεύσεις.

Η Μελίσσα είναι η ενσάρκωση του τύπου σύγχρονης γυναίκας: άφοβη, γεμάτη αυτοπεποίθηση και πάντα περιποιημένη, χωρίς να ντρέπεται να λερώσει τα χέρια της ή να αυτοσαρκαστεί. Δεν είναι μόνο το αφεντικό της αυτοκρατορίας της αλλά και μια νέα μαμά, που ξυπνά στις 4:45 το πρωί, και τρέχει μέχρι τη νύχτα. Τώρα άλλωστε πειραματίζεται σε μία συνταγή για cupcake, εμπνευσμένη από την μπανάνα με γεύση σοκολάτας πασπαλισμένο με ροζ και κίτρινα ζαχαρωτά!

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.