Οι ιταλικές μάρκες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στην Ιταλία

Οι ιταλικές μάρκες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στην Ιταλία

Σε τέτοιες στιγμές παρουσιάζονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης! Σημαντικοί οίκοι μόδας, όπως οι Giorgiο Armani, Versace, Fendi και  Bvlgari, μεταξύ άλλων, ενώνονται και δωρίζουν εκατομμύρια ευρώ σε διάφορα ιδρύματα που αγωνίζονται για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις του στην Ιταλία.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η βιομηχανία της μόδας συνεχίζει να ενισχύει την καταπολέμηση του κορωναϊού. Μετά από τις γενναιόδωρες δωρεές των Dolce & Gabbana, (δωρεά στο Πανεπιστήμιο Humanitas για την προώθηση της έρευνας κατά του ιού), του Giorgio Armani (με δωρεά  €1.25 εκ. για τη στήριξη σε διάφορα νοσοκομεία), του Bulgari, (με δωρεά 100.000 ευρώ για την αγορά μικροσκόπιου στο Ερευνητικό κέντρο Istituto Lazzaro Spallanzani), του Etro και της Chiara Ferragni, τώρα είναι η σειρά των Ιδρωμάτων Carla Fendi, Donatella Versace, Sergio Rossi και άλλων μεγάλων ονομάτων της ιταλικής μόδας.

Οι ιταλικές μάρκες δηλώνουν με υπερηφάνεια την αγάπη τους για την πατρίδα τους, εμπνέοντας έτσι τους λάτρεις τους να κάνουν το ίδιο.

Fendi

Το Ίδρυμα Carla Fendi, που ιδρύθηκε το 2007 στο όνομα μίας από τις θρυλικές αδελφές Fendi, στοχεύει να υποστηρίξει την πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας στους τομείς της μόδας, της τέχνης, της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου και του περιβάλλοντος. Η πρώτη του δωρεά ανέρχεται σε  100.000 ευρώ στην εντατική του νοσοκομείου Presidio Sanitario Columbus στη Ρώμη. Το νοσοκομείο ποορίζεται για τη θεραπεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από το Covid-19.

Versace

Εν τω μεταξύ, η Donatella Versace και η κόρη της, Allegra Versace Beck, έχουν δωρίσει 200.000 ευρώ στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου San Raffaele στο Μιλάνο.

Η σχεδιάστρια ανακοίνωσε την απόφαση της λέγοντας: «Σε περιόδους όπως αυτές είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι και να υποστηρίξουμε όπως μπορούμε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αγωνιζόμενοι καθημερινά για να σώσουν εκατοντάδες ζωές.

Αποφάσισα να κάνω μια προσωπική δωρεά 200.000 ευρώ… Οι καρδιές μας είναι κοντά σε όλους εκείνους που έχουν πληγεί από αυτή την ασθένεια και σε όλους τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό που εργάζονται ηρωικά χωρίς διακοπή τις τελευταίες εβδομάδες στην προσπάθεια να φροντίσουν τους αγαπημένους μας. Είναι η στιγμή που  εμείς, ως κοινωνία, πρέπει να σταθούμε κοντά τους και να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον».

Βenetton

«Τα νοσοκομεία της Ιταλίας δίνουν έναν πραγματικό αγώνα για να αντιμετωπίσουν τα χιλιάδες κρούσματα του κορωνοϊού. Σε αυτό τον αγώνα συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι υποστηρικτές, για να συγκεντρώσουν χρήματα. Η Edizione Srl, ιδιοκτησία της οικογένειας Benetton, προσφέρει το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη επειγουσών αναγκών και έργων τεσσάρων νοσοκομείων.

Δείτε Επίσης
«Νίκησε τον ιό!»: Ένα βιβλίο για παιδιά επίκαιρο και… on line!
«Νίκησε τον ιό!»: Ένα βιβλίο για παιδιά επίκαιρο και… on line!

Η δωρεά αφορά στα νοσοκομεία Ca ‘Foncello στο Τρεβίζο, το Luigi Sacco στο Μιλάνο, το Lazzaro Spallanzani και την πολυκλινική Agostino Gemelli στη Ρώμη, τα οποία, μαζί με πολλές άλλες δομές της ιταλικής εθνικής υγειονομικής υπηρεσίας, αγωνίζονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης. Στην Ιταλία, η Edizione έχει τις κύριες δραστηριότητές της στο Τρεβίζο, την πόλη καταγωγής της οικογένειας, στο Μιλάνο και στη Ρώμη.

Colmar

Η Colmar έχει επίσης δωρίσει 100.000 ευρώ στο τμήμα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου San Gerardo στη Μοντζα, κοντά στο Μιλάνο. Μέσα σε λίγες μέρες κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο επιχειρηματικός ιστός της Monza ως μέρος της πρωτοβουλίας συλλογής κεφαλαίων Brianza per il Cuore, ενός ιστορικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού από την περιοχή.

Elisabetta Franchi

Η Elisabetta Franchi ξεκίνησε μια εκστρατεία εφοδιασμού μέσω του GoFundMe. Φέρνοντας το σύνθημα SE VUOI PUOI (αν το επιθυμείτε, μπορείτε), η εκστρατεία ξεκίνησε με μια προσωπική δωρεά  50.000 ευρώ από την ίδια τη Franchi και όλες οι δωρεές θα πάνε στην υποστήριξη των ιταλικών νοσοκομείων σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Sergio Rossi

Η μάρκα πολυτελών υποδημάτων Sergio Rossi επέλεξε να στηρίξει τα νοσοκομεία του Fatebenefratelli και Luigi Sacco στο Μιλάνο, προσφέροντας 100.000 ευρώ. Επιπλέον, από τις 14 Μαρτίου έως τις 20 Μαρτίου, το 100% των πωλήσεων στο sergiorossi.com θα δωρηθεί για την καταπολέμηση του κορωναϊού.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.