O οίκος Dior επιλέγει την Αθήνα για την παρουσίαση της cruise συλλογής 2022!

O οίκος Dior επιλέγει την Αθήνα για την παρουσίαση της cruise συλλογής 2022!

Τα νέα έχουν κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου σε όλα τα Μέσα Επικοινωνίας και κυρίως σε όλα όσα ασχολούνται με τη μόδα. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri, ανακοίνωσε ότι η επερχόμενη συλλογή cruise θα παρουσιαστεί στις 17 Ιουνίου στην Αθήνα!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Τα νέα είναι υπέροχα και συναρπαστικά! Το γεγονός ότι ένας οίκος του βεληνεκούς του Dior θα παρουσιάσει την Cruise 2022 συλλογή του στην Αθήνα είναι πραγματικά μία στιγμή ορόσημο. Και καλό θα είναι να μπορέσουμε ως χώρα να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία αυτής της τεράστιας προβολής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσο δε, για την ίδια την παρουσίαση, σίγουρα θα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σόου μόδας που θα έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα μας.

Αφορμή για την επιλογή στάθηκε η φωτογράφηση που είχε γίνει από τον Jean-Pierre Pedrazzini το 1951, όταν ο οίκος Dior είχε φωτογραφήσει στην Ακρόπολη τις δημιουργίες της Υψηλής Ραπτικής του.

Ακριβώς πριν από 70 χρόνια, ο μεγάλος σχεδιαστής Christian Dior, είχε επιλέξει την Ακρόπολη, για να παρουσιάσει τα ρούχα της συλλογής φθινόπωρο 1951 και τα μοντέλα τοποθετήθηκαν απέναντι από τις Καρυάτιδες
Ακριβώς πριν από 70 χρόνια, ο μεγάλος σχεδιαστής Christian Dior, είχε επιλέξει την Ακρόπολη, για να παρουσιάσει τα ρούχα της συλλογής φθινόπωρο 1951 και τα μοντέλα τοποθετήθηκαν απέναντι από τις Καρυάτιδες

Ακριβώς πριν από 70 χρόνια, ο ιδρυτής και μεγάλος σχεδιαστής Christian Dior, ο οποίος ήταν τότε 46 ετών είχε επιλέξει την Ακρόπολη, για να παρουσιάσει τα ρούχα της συλλογής φθινόπωρο 1951 και της συλλογής “Longue”.

Τα μοντέλα τοποθετήθηκαν απέναντι από τις Καρυάτιδες και με χάρη παρουσίασαν τα σύνολα που ο οίκος είχε επιλέξει για την επίδειξη.

Ο Γαλλο-ελβετός φωτογράφος Jean-Pierre Pedrazzini απαθανάτισε με μοναδικό τρόπο τη συλλογή για το διάσημο και τεράστιας κυκλοφορίας γαλλικό περιοδικό Paris Match και κάποιες από τις φωτογραφίες του υπάρχουν στα αρχεία μέχρι σήμερα.

Στην Αθήνα θα παρουσιάσει ο οίκος Dior την επερχόμενη cruise συλλογή του τον Ιούνιο 2021

Η Αθήνα μετά τη Νότια Ιταλία

Πέρυσι, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior,  Maria Grazia Chiuri είχε επιλέξει για τη συλλογή cruise 2021, την Puglia της Νότια Ιταλίας και αποτέλεσε ένα ύμνο στην παράδοση της περιοχής.

Φέτος, ήρθε η σειρά της Ελλάδας! Όπως δήλωσε άλλωστε η Maria Grazia Chiuri για την επιλογή της Ελλάδας: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ήταν πάντα στην καρδιά μου. Καθώς προέρχομαι από τη Ρώμη, για εμένα αντιπροσωπεύει το λίκνο του πολιτισμού, αλλά και της λογοτεχνίας και της γενικότερης δημιουργίας σε όλες τις μορφές της.

Δείτε Επίσης
Μαθήματα στιλ: Τι είναι οι κολεξιόν cruise;

«Είναι μεγάλη τιμή να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα στις 17 Ιουνίου, στην καρδιά μιας πρωτεύουσας, με τόσο τεράστια ομορφιά», δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior

Από την Υψηλή Ραπτική Dior το 1951 // Εξώφυλλο του διάσημου και τεράστιας κυκλοφορίας γαλλικού περιοδικού Paris Match τον Σεπτέμβριο του 1951
Από την Υψηλή Ραπτική Dior το 1951 // Εξώφυλλο του διάσημου και τεράστιας κυκλοφορίας γαλλικού περιοδικού Paris Match τον Σεπτέμβριο του 1951

Από τη μυθολογία έως την “Οδύσσεια” και από την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία έως τις τέχνες, η Αθήνα αντιπροσωπεύει έναν προορισμό ονείρου για τη διοργάνωση ενός show, γιορτάζοντας περισσότερο παρά ποτέ, τη μαγεία και την επικοινωνία των πολιτισμών».

Και συνέχισε, δηλώνοντας: «Είναι μεγάλη τιμή να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα στις 17 Ιουνίου, στην καρδιά μιας πρωτεύουσας, με τόσο τεράστια ομορφιά. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ανταλλαγών, από τον χορό έως το σχέδιο, και τις αρχαίες ρίζες που με συναρπάζουν, θα έχω τη χαρά και το προνόμιο να παρουσιάσω τη συλλογή μου».

Το show, το οποίο ετοιμάζεται θα παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πολλές πτυχές της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας. Θα αναδείξει τη δημιουργικότητα των τοπικών καλλιτεχνών και τεχνιτών, ακολουθώντας την ίδια τακτική που παρακολουθήσαμε στις ανάλογες παλαιότερες επιδείξεις του οίκου στη Νότια Ιταλία ή στο Μαρακές στο Μαρόκο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει επιβεβαιώσει ότι οι αντιπρόσωποι του οίκου Dior έχουν ήδη επισκεφθεί την Αθήνα και έχουν ζητήσει άδεια για να επισκεφθούν την Ακρόπολη, το Ηρώδειο τον Ναό του Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο αλλά και τον Ναό του Διός στη Νεμέα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.