Διακοσμήσετε τα μπισκότα σας με γλάσο

Διακοσμήσετε τα μπισκότα σας με γλάσο

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο; Ναι, αλλά με… βασιλικές προδιαγραφές γιατί όχι μόνο θα έχουν όμορφα, γιορτινά σχήματα, αλλά εσείς θα ξέρετε και όλα τα μυστικά για να γίνουν αληθινά στολίδια. Αφήστε που τέτοια μπισκότα, γίνονται και ένα πολύ γλυκό δώρο για τους δικούς σας!

Το γλάσο δημιουργεί μία ωραία λεία επιφάνεια στα μπισκότα σας και φυσικά τους χαρίζει χρώμα και στιλ! Φτιάχνεται από μαρέγκα ασπραδιών είτε με ζάχαρη άχνη και νερό. Η προσθήκη σιροπιού του χαρίζει γεύση και κάνει πιο γυαλιστερή την επιφάνεια, ενώ το χρώμα προστίθεται με χρώμα μαγειρικής.

Υλικά - Συνταγή

Βασική συνταγή

Υλικά για 3 φλιτζάνια του τσαγιού
  • 450 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. κρεμόριο (το βρίσκουμε στα ράφια μπαχαρικών στο σούπερ μάρκετ)
  • 5-6 κ.σ. ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. σιρόπι
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Τρόπος Παρασκευής - Συνταγή

Τρόπος παρασκευής

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ για 5-7 λεπτά. Φροντίζουμε να μην χτυπήσουμε περισσότερο χρόνο το γλάσο, διότι ενσωματώνονται φυσαλίδες αέρα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στη συνέχεια στη διακόσμηση των μπισκότων.
  • Μοιράζουμε το γλάσο και προσθέτουμε ανάλογα τα διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Προσοχή: Βάζετε σταδιακά σταγόνες χρώματος, για να δημιουργήσετε την απόχρωση που θέλετε.

Φτιάχνουμε το περίγραμμα

Βάζουμε γλάσο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε το περίγραμμα από τα μπισκότα μας. Το αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς για περίπου 20 λεπτά, πριν συνεχίσουμε στο επόμενο βήμα.

Το γέμισμα

Απλώνουμε πάλι με σακούλα ζαχαροπλαστικής το χρώμα στην επιφάνεια κάθε μπισκότου. Δεν χρειάζεται να πάει παντού, αυτό θα γίνει αν το κουνήσετε λίγο, ώστε να απλώσει το γλάσο. Με τη βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας, μπορούμε να γεμίσουμε και τις μικρές γωνίτσες.

Χρώματα

Αν χρησιμοποιήσουμε περισσότερα χρώματα, αφήνουμε να στεγνώσει καλά το πρώτο και μετά συνεχίζουμε με το δεύτερο κ.ο.κ. Καλό είναι να ξέρουμε ότι το χρώμα όταν στεγνώνει σκουραίνει, γι΄ αυτό, θα πρέπει να είναι λίγο πιο ανοιχτό, όταν το απλώνουμε, ώστε να έρθει στη συνέχεια στην απόχρωση που θέλουμε.

Αραίωση

Αφού τελειώσουμε με το περίγραμμα, και πριν γεμίσουμε τα μπισκότα μας, βάζουμε λίγες σταγόνες νερό στη σακούλα ζαχαροπλαστικής για να αραιώσει λίγο. Αν είναι πολύ παχύ το γλάσο, δεν θα απλωθεί όμορφα στα μπισκότα, ενώ αν δούμε φυσαλίδες αέρα, τις σπάμε με οδοντογλυφίδα.

τέτοια μπισκότα, γίνονται και ένα πολύ γλυκό δώρο για τους δικούς σας
Φινίρισμα

Μπορούμε  να τονίσουμε το γλάσο, αν το πασπαλίσουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ή με γυαλιστερά διακοσμητικά μπιλάκια.
Αφήνουμε τα μπισκότα να στεγνώσουν αρκετές ώρες πριν από την αποθήκευση τους. Τα τοποθετούμε σε σειρές ανάμεσα από λαδόκολλα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.