Εσείς και τα ψηλά τακούνια: Οδηγός επιβίωσης

Εσείς και τα ψηλά τακούνια: Οδηγός επιβίωσης

Η Μέριλιν Μονρόε είχε πει κάποτε: «Δώσε σε ένα κορίτσι τα κατάλληλα παπούτσια και αυτό θα κατακτήσει τον κόσμο». Εσείς, πόσο μακριά μπορείτε να πάτε με τα ψηλοτάκουνά σας;

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Οι διαδρομές πάνω στα αγαπημένα σας πέδιλα, γόβες ή άλλα ψηλοτάκουνα παπούτσια μπορούν να αποδειχθούν εφιάλτης [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ]. Αποκαλύπτουμε τα επτά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να μπορέσετε να περπατήσετε σωστά φορώντας τακούνια.

1. Περπατήστε με κίνηση από τη φτέρνα προς τα δάκτυλα και όχι το αντίστροφο

Ο πιο εύκολος τρόπος να δείξετε άχαρη πάνω στα τακούνια είναι να περπατάτε πατώντας όλο το πόδι μεμιάς, όπως όταν φοράτε μπαλαρίνες ή σανδάλια. Όταν όμως είστε με ψηλοτάκουνα, είναι προτιμότερο να βάζετε πρώτα κάτω τη φτέρνα (το τακούνι, δηλαδή) και μετά το υπόλοιπο πόδι. Η κίνηση αυτή κάνει το περπάτημα πιο φυσικό.

Η Kate Hudson στην καμπάνια Jimmy Choo για το φθινόπωρο/χειμώνα 2015-16
Η Kate Hudson στην καμπάνια Jimmy Choo για το φθινόπωρο/χειμώνα 2015-16

2. Κάντε μικρά βήματα

Τα τακούνια μικραίνουν αυτομάτως το άνοιγμα των ποδιών. Έτσι, για να διανύσετε την ίδια απόσταση θα χρειαστείτε περισσότερα βήματα. Αποφύγετε, λοιπόν, να περπατάτε με τις κλασικές, καθημερινές σας δρασκελιές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε πολύ μικρά βήματα – θα θυμίζετε πιγκουίνο!

3. Μην βιάζεστε!

Η προσπάθεια να περπατήσετε γρήγορα πάνω σε τακούνια έχει συνήθως αδέξια αποτελέσματα. Τα μικρά βήματα και η έλειψη καλής ισορροπίας δεν χρειάζονται βιασύνη. Επιπλέον, ένα πιο αργό βήμα δίνει την αίσθηση μεγαλύτερης αυτοπεποίθησης.

Από την κολεξιόν «Press» του Christian Louboutin
Από την κολεξιόν «Press» του Christian Louboutin

4. Κρατήστε μια ελαφριά κλίση προς τα πίσω

Αν περπατήσετε πιο γρήγορα απ’ ό,τι επιτρέπουν τα τακούνια σας, θα διαπιστώσετε ότι γέρνετε τον λαιμό σας προς τα εμπρός προσπαθώντας να αντισταθμίσετε το βάρος και την κίνηση. Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον περίεργο. Αφήστε, λοιπόν, καθώς περπατάτε φορώντας τις αγαπημένες σας γόβες, το σώμα σας να γείρει σχεδόν ανεπαίσθητα προς τα πίσω ώστε να εξισορροπήσετε την τάση που σας… τραβάει εμπρός.

Δείτε Επίσης
Ψηλοτάκουνα και σεξ απήλ!

5. Φανταστείτε ότι περπατάτε σε ευθεία γραμμή

Όταν περπατάτε με τακούνια θα έχετε περισσότερη θηλυκότητα και χάρη αν φανταστείτε ότι υπάρχει μπροστά σας μια ευθεία και εσείς περπατάτε επάνω της. Το μυστικό; Μην κοιτάτε προς τα κάτω, αλλά αφήστε το βλέμμα σας να κοιτάξει πιο μακριά, καθορίζοντας την πορεία σας.

Στιγμιότυπα από την τελευταία κολεξιόν Aquazurra
Στιγμιότυπα από την τελευταία κολεξιόν Aquazurra

6. Διπλώστε το πόδι σας

Αν καθώς περπατάτε νιώσετε ξαφνικά ότι γλιστράτε, διπλώστε ελαφρώς την πατούσα σας προκειμένου να ασκήσετε πίεση στο εσωτερικό τού παπουτσιού. Η κίνηση αυτή βοηθά το πόδι σας να εφαρμόσει καλύτερα στο παπούτσι και κατά συνέπεια επιτρέπει να ελιχθείτε με μεγαλύτερη ευκολία.

7. Βεβαιωθείτε ότι τα παπούτσια σας εφαρμόζουν τέλεια

Αν τα παπούτσια δεν κάθονται καλά στο πόδι, το περπάτημα δυσκολεύει –πόσο μάλλον αν πρόκειται για παπούτσια με τακούνι. Αν τα παπούτσια σας είναι λίγο πιο μεγάλα, βοηθήστε την εφαρμογή τους φορώντας ειδικούς πάτους (απευθυνθείτε στον τσαγκάρη για να επιλέξετε μαζί του την καλύτερη λύση). Αν πάλι είναι πιο μικρά, πάλι μπορεί να δώσει λύση ο τσαγκάρης σας ανοίγοντάς τα. Παρόλα αυτά, το σωστό νούμερο βοηθά στην καλύτερη εφαρμογή και κατά συνέπεια σε πιο σωστό βάδισμα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.