Χειρουργείο; Τρία συστατικά για να επουλωθούν γρήγορα οι ουλές

Χειρουργείο; Τρία συστατικά για να επουλωθούν γρήγορα οι ουλές

Εκτός από το άγχος του χειρουργείου, όταν πρόκειται να υποβληθούμε σε μια επέμβαση, η αγωνία μας κορυφώνεται εάν σκεφθούμε τα συνοδευτικά ράμματα και τις επικείμενες ουλές… Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε το γρηγορότερο, από τα σημάδια τους; Τα 3 πιο δημοφιλή συστατικά επούλωσης, ακολουθούν…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Αν και πολλοί βρίσκουν τις ουλές απροκάλυπτα σέξι, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να τις βοηθήσουμε να επουλωθούν με τον πιο εύκολο και άμεσο τρόπο!

Εάν έχουμε υποβληθεί πρόσφατα σε κάποια επέμβαση είναι σημαντικό να συνεννοηθούμε με τον γιατρό μας για τον καθαρισμό των ουλών. Είναι γνωστό πως το μούλιασμα των πληγών μετά την επέμβαση μπορεί να κάνει το δέρμα να μαλακώσει και να ανοίξει ξανά, πράγμα που απευχόμαστε ολόψυχα!

Είναι καλό επίσης, να συζητήσουμε με τον γιατρό μας ποια θα πρέπει να είναι η μετεγχειρητική φροντίδα. Πώς πρέπει να φροντίσουμε τις ουλές, ποια θα είναι η προστασία τους από το νερό και ποια προϊόντα περιποίησης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Κι όταν θελήσουμε να δοκιμάσουμε ένα νέο προϊόν, όπως οι 3 προτάσεις που ακολουθούν, είναι καλό να επικοινωνήσουμε πρώτα με τον γιατρό μας και να συζητήσουμε, σχετικά.

#1: Αντηλιακό

Όπως ίσως γνωρίζουμε, η ηλιακή ακτινοβολία ενδέχεται να παρατείνει την επούλωση των ουλών, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δημιουργήσει υπερμελάγχρωση της περιοχής, δηλαδή πιο σκούρα απόχρωση δέρματος στις πληγές. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να προστατέψουμε τις ουλές μας από τις ακτίνες του ήλιου.

Για να το πετύχουμε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σε καθημερινή βάση και ανεξαρτήτως εποχής, ένα αντηλιακό προϊόν. Μια μη λιπαρή σύνθεση με δείκτη προστασίας από SPF30 – SPF50, δεν θα προστατέψει μόνο το δέρμα μας από τον ήλιο, αλλά θα κάνει την επιδερμίδα μας πιο λεία, πιο ελαστική και πολύ πιο μαλακή, ειδικά στο σημείο των ουλών!

#2: Σιλικόνη

Τίποτα δεν λειτουργεί τόσο καλά στις ουλές, από ό,τι η σιλικόνη! Μάλιστα, έρευνες αποκαλύπτουν πως οι θεραπείες με ζελ σιλικόνης  πρωταγωνιστούν εδώ και 30 χρόνια για την επούλωση των ουλών.

Αυτό συμβαίνει, διότι η σιλικόνη «κλειδώνει» τη σωστή ποσότητα υγρασίας και δημιουργεί μια υγιή κεράτινη στοιβάδα, στο εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας.

Δείτε Επίσης
Μαλλιά: Στοιχείο κομψότητας

Πολύ συχνά, στα σημεία ιατρικής φροντίδας χρησιμοποιούνται φύλλα σιλικόνης από τους γιατρούς, ώστε να καλύπτουν πλήρως την επίμαχη περιοχή του δέρματος.

Εάν η πληγή μας δεν χρειάζεται απαραίτητα αέρα για να επουλωθεί μπορούμε να αναζητήσουμε επιθέματα σιλικόνης, σε ανάλογο μέγεθος. Εναλλακτικά, μπορούμε να δοκιμάσουμε μια κρέμα με σιλικόνη, ζελ σιλικόνης ή για ακόμα πιο δραστικά αποτελέσματα ορό σιλικόνης!

#3: Aloe Vera

Σε περίπτωση που υποφέρουμε από κοκκινίλες και ερεθισμούς, μάλλον ξέρουμε ήδη πως η αλόη βέρα είναι η καλύτερη θεραπεία. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και αντιιικές ιδιότητές της αποτελεί το ιδανικό μέσο για την ανακούφιση διάφορων δερματικών παθήσεων, ενώ παράλληλα, βοηθά την επιδερμίδα μας να διατηρεί τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας.

Μερικές πρόσφατες μελέτες, όμως, αποκαλύπτουν πως η αλόη επιταχύνει την επούλωση των πληγών, μειώνει το μέγεθος των ουλών και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Με υφή κρέμας/ζελ ή δροσιστικού ζελ, κατά προτίμηση χωρίς άρωμα και συνήθως, με μη φαγεσωρογόνα σύνθεση (που δεν φράζει τους πόρους του δέρματος), προσφέρει άμεσα αποτελέσματα.

Ό,τι και εάν επιλέξουμε, οι ουλές μας θα επουλωθούν σιγά-σιγά. Τα σημάδια θα ξεθωριάσουν και το δέρμα μας θα γίνει πιο όμορφο και ελαστικό. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως οι μικρές προσωπικές μας ατέλειες είναι αυτές που μας κάνουν και πανέμορφες!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.