Silicon… Valley!

Silicon… Valley!

Η σιλικόνη χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών και φυσικά στην πλαστική χειρουργική. Πόσες από εσάς γνωρίζετε όμως, ότι εδώ και μερικά χρόνια έχει εισχωρήσει και σε άλλα προϊόντα ομορφιάς, όπως στα μέικαπ και τις κρέμες-βάσης;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η σιλικόνη μέχρι και σήμερα είναι στόχος συζητήσεων. Μια αμφιλεγόμενη ουσία που στο μυαλό πολλών είναι συνδεδεμένη με τα «σιλικονάτα στήθη» αλλά και με επικίνδυνες ή αποτυχημένες πλαστικές επεμβάσεις. Τα τελευταία χρόνια όμως, το συστατικό αυτό προστέθηκε σε προϊόντα ομορφιάς γιατί έχει αποδειχτεί ότι χαρίζει απαλή, λεία και άψογη επιδερμίδα.

Πού χρησιμοποιείται και τι προσφέρει;

Κατά κύριο λόγο τη βρίσκουμε στα φον- ντε- τεν ή στις κρέμες βάσεις για το μακιγιάζ, γιατί έχει το πλεονέκτημα να κάνει τους διεσταλμένους πόρους αόρατους και να «εξαφανίζει» τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Έτσι, οι γυναίκες που χρησιμοποιούν ένα τέτοιο προϊόν, αντικρίζουν το πρόσωπό τους στον καθρέφτη αψεγάδιαστο, χωρίς ίχνος λιπαρότητας και με υπέροχη υφή.

Τα μέικαπ μάλιστα που περιέχουν σιλικόνη στρώνουν εύκολα και γρήγορα δίνοντας τέλειο αποτέλεσμα. Τη συναντάμε επίσης στις πούδρες, που γίνονται ανάλαφρες, χαρίζοντας φυσικό λουκ, και έτσι μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε από το πρωί ως το βράδυ χωρίς το πρόσωπό μας να μοιάζει με… μάσκα. Το δε μακιγιάζ, στη συνέχεια, στρώνει τέλεια και το πρόσωπο δείχνει φρέσκο και νεανικό.

Η σιλικόνη δεν εισχωρεί στο δέρμα αλλά όταν περιέχεται σε προϊόντα όπως το μέικαπ και οι πούδρες τους χαρίζει απαλή υφή, ενώ τελειοποιεί την εμφάνιση της επιδερμίδας. 

Ανακαλύψτε την!

Αν είστε από εκείνες τις καταναλώτριες που κοιτούν τις ετικέτες με τα συστατικά των καλλυντικών που αγοράζουν, τότε αναζητήστε τη σιλικόνη με τρεις κατά βάση λέξεις: Silica είναι η πιο κοινή και συχνή, αλλά και dimethicone (διμεθικόνη) ή cyclomethicone (κυκλομεθικόνη).

Δείτε Επίσης
Οι υπερβολές βλάπτουν! Ναι, και στα καλλυντικά!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η σιλικόνη δεν εισχωρεί στην επιδερμίδα. Η δράση της είναι απλή: Δημιουργεί ένα πλέγμα, το οποίο λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας κατά της περιβαλλοντικής μόλυνσης, του καπνού και άλλους επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν ότι η σιλικόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα καλλυντικά ως ένα «μέσον» για τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στο δέρμα, η οποία αφού τα μεταφέρει στο σημείο-στόχο, στη συνέχεια «εξαφανίζεται».

Αυτό όμως, που σίγουρα είναι απόλυτα ορατό από εμάς, είναι ότι αφού χρησιμοποιήσουμε προϊόντα που την περιέχουν, το δέρμα μας γίνεται τέλειο, ενώ και τα ίδια τα προϊόντα έχουν μια εξαιρετική απαλή και ανάλαφρη υφή.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.