Χαμόγελο πολλών αστέρων!

Χαμόγελο πολλών αστέρων!

Η υγιεινή και η φροντίδα του στόματος εγγυάται δροσερή  αναπνοή και τα γερά δόντια, το πιο αστραφτερό χαμόγελο. Κερδίστε τα πάντα, ακολουθώντας τις συμβουλές μας και τη γνώμη της ειδικού, της οδοντιάτρου Αγάθη-Λένα Κρέστα.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Σήμερα, η ενημέρωση γύρω από την υγιεινή του στόματος και των δοντιών είναι γνωστή ακόμα και από τις πολύ μικρές ηλικίες, μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, από εκδηλώσεις στα σχολεία αλλά και την ειδική φροντίδα που προσφέρει ο προσωπικός μας οδοντίατρος. Μπορεί στο παρελθόν η επίσκεψη στο οδοντιατρείο να αφορούσε περισσότερο την απαλλαγή από ανεπιθύμητους πόνους, αλλά τα τελευταία χρόνια γίνεται και προληπτικά, ώστε να μάθουμε σωστά τι χρειάζεται να κάνουμε για να έχουμε γερά ούλα, υγιή δόντια και δροσερή αναπνοή. Τι πιο γοητευτικό άλλωστε, από ένα πλατύ χαμόγελο;

Η γνώμη της ειδικού

Η οδοντίατρος Αγάθη-Λένα Κρέστα, απόφοιτος του King’s College School of Medicine and Dentistry του Λονδίνου και κάτοχος του μεταπτυχιακού προγράμματος Εφαρμογών Laser στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, μας λέει με βεβαιότητα πως σήμερα οποιοδήποτε πρόβλημα στην οδοντική κοιλότητα μπορεί να λυθεί και μάλιστα με την πιο ανώδυνη μέθοδο. Πρωτοπόρος στον τομέα της πρόληψης, διοργανώνει επιμορφωτικές επισκέψεις στο ιατρείο της, Cresta Dental Care, για παιδιά 3-6 ετών, με σκοπό την πρόληψη και σωστή υγιεινή των δοντιών, καθώς και προτάσεις στοματικής φροντίδας και υγιεινής διατροφής.

Δείτε Επίσης
Εάν χρησιμοποιείτε κάλυμμα οδοντόβουρτσας, έχουμε νέα… για εσάς! Ποιο είναι το πρόβλημα;

Μέσα από τις άπειρες δυνατότητες για ένα υγιές, όμορφο και αστραφτερό χαμόγελο, μοιράστηκε μαζί μας μερικές από τις βασικές κινήσεις για να νιώθετε υπερήφανες για το χαμόγελο σας. Σας τις αποκαλύπτουμε…

  • Βουρτσίζετε καθημερινά τα δόντια σας, δύο φορές την ημέρα και χρησιμοποιείτε παράλληλα και συστηματικά το οδοντικό νήμα. Η επιλογή της κατάλληλης οδοντόβουρτσας γίνεται ανάλογα με την ηλικία και τις ευαισθησίες των δοντιών.
  • Αποκτήστε τη συνήθεια  να βουρτσίζετε τα δόντια σας μισή ώρα μετά το γεύμα, ώστε να μην διαταράσσεται η φυσιολογική ρύθμιση του ph στην στοματική κοιλότητα.
  • Εάν βρίσκεστε για ώρες μακριά από το σπίτι και δεν μπορείτε να βουρτσίσετε τα δόντια σας, οι τσίχλες ξυλιτόλης, αποτελούν ένα εύκολο τρόπο, ώστε να καθαρίσετε το στόμα σας μετά το φαγητό.
  • Εφαρμόστε έναν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο κάθε έξι μήνες, για την πρόληψη της τερηδόνας, της ουλίτιδας, της περιοδοντίτιδας και των επιφανειακών φθορών.
  • Αν είστε έγκυος, χρειάζεται να κάνετε απαραίτητα έλεγχο και συστηματική φροντίδα για την υγεία των δοντιών σας.
  • Κι όταν αποκτήσετε το αγαπημένο σας αγγελούδι, ενημερωθείτε  για το πώς θα φροντίζετε την υγεία των δοντιών του νεογέννητου από το πρώτο δοντάκι!
  • Αν τα δόντια σας δεν είναι ευθύγραμμα, η «Αόρατη Ορθοδοντική» κάνει θαύματα! Σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε ευθύγραμμο χαμόγελο, χωρίς πόνους και δύσχρηστα σιδεράκια, μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
  • Πείτε ναι στη λεύκανση, συζητώντας με τον οδοντίατρο σας τη μέθοδο, αλλά και τον χρωματικό τόνο, ο οποίος θα πρέπει να εναρμονίζεται πλήρως με την απόχρωση της επιδερμίδας. Ενημερωθείτε, επίσης, για τη λεύκανση εξπρές, που αφαιρεί τις χρωστικές, οι οποίες δημιουργούνται από κάπνισμα, τσάι, καφέ, κ.λπ.

Cresta Dental Care: Μουσών 41, Κεφαλάρι, Κηφισιά, τηλ.: 210 8019456, 210 8010093, 6943 222 888, www.crestadentalcare.gr

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.