Ένα χαλαρωτικό μπάνιο καίει περισσότερες θερμίδες από 30 λεπτά περπάτημα!

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο καίει περισσότερες θερμίδες από 30 λεπτά περπάτημα!

Σας μοιάζει απίστευτο; Κι όμως, μία νέα μελέτη σε δύο βρετανικά Πανεπιστήμια αποδεικνύουν του λόγου το αληθές!

Αυτό ακούγεται σαν να μας κοροϊδεύουν..  με την απώλεια βάρους! Άλλα ξέραμε, δηλαδή! Αλλά ότι θα βρισκόμαστε χαλαρά και γαλήνια ξαπλωμένες στο ζεστό και αρωματικό νερό της μπανιέρας μας, αντί να ιδρώνουμε σε κάποιο γυμναστήριο ή περπατώντας στον δρόμο και θα χάνουμε θερμίδες… ξεπερνά τη φαντασία μας.

Κι όμως, μια νέα επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι μπορείτε να κάψετε περίπου 126 θερμίδες, αν βυθιστείτε στην μπανιέρα σας για 1 ώρα – και αυτό είναι το θερμιδικό ισοδύναμο για ένα περπάτημα 25 έως 30 λεπτών!

Ερευνητές στα Πανεπιστήμια του Loughborough και Leicester στη Μεγάλη Βρετανία «έπεσαν» πάνω σε αυτήν την εκπληκτική ανακάλυψη, όταν αναζητούσαν άλλους τρόπους για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, εκτός από την άσκηση. Βεβαιώθηκαν δε, όταν τοποθέτησαν μία οθόνη παρακολούθησης της γλυκόζης σε ασθενείς που λάμβαναν μέρος στην έρευνα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι 1 ώρα στην μπανιέρα μείωσε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μάλιστα ακόμη πιο αποτελεσματικά από 1 ώρα ποδηλασίας!

Δείτε Επίσης
Νέα τάση: Οικολογικές διακοπές!

Υπάρχει όμως κι ένα πρόβλημα! Το νερό πρέπει να είναι πολύ ζεστό – βραστό για την ακρίβεια – στους  104 βαθμούς. Αυτή είναι η μέγιστη θερμοκρασία για ένα ζεστό μπάνιο. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από ένα απολαυστικό μπάνιο που θα κάνει καλό στο σώμα σας αλλά και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας;

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.