Μήλα: Φάτε τα διαφορετικά και μειώστε τη χοληστερόλη!

Μήλα: Φάτε τα διαφορετικά και μειώστε τη χοληστερόλη!

Σήμερα θα σας μιλήσουμε για ένα μυστικό, το οποίο σύντομα θα πάψει… να είναι! Σας προτείνουμε πώς να τρώτε μήλα με διαφορετικό τρόπο και έτσι να μειώσετε τη χοληστερόλη.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Οι αναγνώστες μας γνωρίζουν τώρα όλα τα οφέλη που προσφέρει το μήλο. Αλλά, υπάρχει μία «τακτική» για τη μείωση της χοληστερόλης, τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο φρούτο!

Πρόκειται για μία ωραία παραλλαγή που γεννήθηκε από τη συνταγή του διάσημου στρούντελ με μήλα!

Δείτε πώς να απολαύστε τα μήλα σας

Ψητά μήλα

Ας μην χρονοτριβούμε και ας δούμε τη συνταγή! Μία ιδέα απολύτως απλή, για να φάμε μήλο με διαφορετικό τρόπο και να μειώσουμε τη χοληστερόλη:

  • Πάρτε μερικά μήλα, αφήστε τη φλούδα, και καθαρίστε μόνο τον πυρήνα με τα κουκούτσια.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί με χυμό λεμονιού, νερό, κανέλα και τζίντζερ.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν και δοκιμάστε τα σαν να ήταν επιδόρπιο

Εδώ είναι τα οφέλη! Γιατί η συνταγή αυτή μειώνει τη χοληστερόλη;

Δεν είναι μαγειρεμένα: Άρα δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη ή λιπαρά. Από την άλλη όμως περιέχει μερικά μπαχαρικά. Γιατί λοιπόν το μήλο να καταπολεμήσει τη χοληστερόλη με αυτό το απλό τέχνασμα; «Το στοιχειώδες Γουότσον» που θα αναφωνούσε και ο μεγάλος… Σέρλοκ Χολμς!

Δείτε Επίσης
Διακοσμητικές ιδέες με μήλα

Τα μήλα και τα μπαχαρικά επιτίθενται στα λίπη, τα δεσμεύουν και τα απορρίπτουν. Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, το μήλο που τρώγεται με αυτόν τον τρόπο μειώνει το επίπεδο χοληστερόλης κατά 20%. Οπότε μπορείτε να απολαμβάνετε το μήλο σας κάθε μέρα, αλλά χωρίς να προσθέτετε ζάχαρη.

Άλλες προτάσεις

Υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες μας ότι η μείωση της χοληστερόλης σημαίνει πρόβλεψη και πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, οι ειδικοί για την υγεία και την ευεξία προτείνουν ενισχυτικά: δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά, όσπρια και βρώμη.

Αυτά είναι τα τρόφιμα που συμβάλλουν στη φυσική μάχη, χωρίς φάρμακα, στην καταπολέμηση της κακής χοληστερόλης. Από την άλλη πλευρά, προσέξτε το βούτυρο και τη ζάχαρη που είναι κυριολεκτικά τα δύο κορυφαία τρόφιμα στην αύξηση των τιμών της χοληστερόλης!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.