Ο vegan τρόπος ζωής επηρεάζει την εμφάνιση του δέρματος;

Ο vegan τρόπος ζωής επηρεάζει την εμφάνιση του δέρματος;

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε μια τεράστια ώθηση για τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τον vegan τρόπο ζωής. Πολλοί πιστεύουν ότι ο vegan τρόπος ζωής είναι μια απάντηση στα προβλήματα του κόσμου, επειδή σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη βλάστησης (και δεν θα υπάρξει σύντομα). Πολλοί υποστηρικτές του vegan τρόπου ζωής λένε ότι μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός σας. Eδώ θα εξετάσουμε αυτή την ιδέα, εξηγώντας εάν είναι δυνατό ή όχι μια vegan δίαιτα να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός μας.

Πριν ασχοληθούμε με το κύριο θέμα αυτής της ανάρτησης, ας καλύψουμε πρώτα τι σημαίνει να είσαι vegan. Ο βιγκανισμός και η χορτοφαγία συχνά συγχέονται από το ευρύ κοινό. Οι βίγκαν δεν τρώνε απολύτως κανένα ζωικό προϊόν, ενώ οι χορτοφάγοι συχνά καταναλώνουν γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Εάν έχετε δεσμευτεί να αφαιρέσετε τα ζωικά προϊόντα από τη ζωή σας, τότε υπάρχουν πολλές υγιεινές συνταγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν ακολουθείτε έναν vegan τρόπο ζωής. Το να τρως vegan δεν είναι απλώς νόστιμο. Είναι επίσης καλό για την υγεία σας (και το δέρμα σας).

Οφέλη για το δέρμα

Όταν ξεκινάτε μία vegan διατροφή, μπορεί να δείτε μια σημαντική μείωση στον αριθμό των σπυριών που εμφανίζονται στο δέρμα σας. Οι άνθρωποι που τείνουν να τρώνε κρέας και άλλα ζωικά προϊόντα έχουν συνήθως περισσότερα σπυράκια και κηλίδες από τους vegans.

Εκτός από την εξάλειψη των σπυριών, ο βιγκανισμός μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της επιδερμίδας. Ο λόγος είναι ότι μια vegan διατροφή αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από λαχανικά και φρούτα, τα οποία έχουν ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσει το δέρμα σας και να το κάνουν να φαίνεται πιο φυσικό, καθαρό και λαμπερό.

Πιο καθαρό, πιο υγιές δέρμα

Η κατανάλωση μιας φυτικής διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της ακμής και άλλων δερματικών παθήσεων, καθώς είναι φυσικά χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και υψηλή σε αντιοξειδωτικά.

Επιπλέον, η αποφυγή συστατικών και προϊόντων ζωικής προέλευσης που δοκιμάζονται σε ζώα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας τοξινών και χημικών ουσιών που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας. Η κατανάλωση μιας vegan διατροφής μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υγιέστερο, καθαρότερο δέρμα.

Μειωμένος κίνδυνος δερματικών παθήσεων

Ένα άλλο όφελος του να είσαι vegan είναι ο μειωμένος κίνδυνος δερματικών παθήσεων. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φυτικής διατροφής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ψωρίασης, εκζέματος και άλλων χρόνιων δερματικών παθήσεων.

Αυτό οφείλεται στις φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των φρούτων, των λαχανικών και άλλων φυτικών τροφών. Επιπλέον, η αποφυγή γαλακτοκομικών προϊόντων και άλλων συστατικών ζωικής προέλευσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και του κινδύνου δερματικών παθήσεων.

Απώλεια βάρους και επιδερμίδα

Δείτε Επίσης
Σιωπηλά χωράφια: Ένα κοκτέιλ φυτοφαρμάκων επηρεάζει τις μέλισσες σε όλη την Ευρώπη

Ένα άλλο πλεονέκτημα του βιγκανισμού είναι ότι μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Το υπερβολικό βάρος μπορεί να επηρεάσει το δέρμα, για να μην αναφέρουμε ότι μια δίαιτα που αποτελείται από τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε κακή επιδερμίδα.

Πιο λαμπερά, πιο υγιή μαλλιά

Η κατανάλωση μιας φυτικής διατροφής μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας, οδηγώντας σε πιο λαμπερά και υγιή μαλλιά.

Οι τροφές φυτικής προέλευσης περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν στη θρέψη των μαλλιών σας, μειώνοντας την ψαλίδα και το σπάσιμο.

Λιγότερες χημικές ουσίες και τοξίνες

Ο βιγκανισμός μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των χημικών ουσιών και των τοξινών που έρχονται σε επαφή με το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος και προσωπικής περιποίησης περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης και δοκιμάζονται σε ζώα. Με τη μετάβαση σε προϊόντα vegan, μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα δυνητικά τοξικά συστατικά και να μειώσετε την έκθεσή σας σε σκληρές χημικές ουσίες όπως συντηρητικά, αρώματα ή σιλικόνες. Επιπλέον, τα vegan προϊόντα παρασκευάζονται συχνά με φυσικά, φυτικά συστατικά που είναι καλύτερα για το δέρμα σας και το περιβάλλον.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.