Ποια καλλυντικά να αποφεύγουμε αν έχουμε ευαίσθητο δέρμα

Με πιάνουν οι ευαισθησίες μου...

Εάν ανήκουμε σε αυτήν την «ευαίσθητη» κατηγορία γυναικών, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχουμε προσεκτικά τι περιέχουν τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Τα 7 συστατικά που ακολουθούν θα μας βοηθήσουν να μην τοποθετήσουμε ακόμα ένα προϊόν ομορφιάς στα αζήτητα, ως ακατάλληλο για την ευαίσθητη επιδερμίδα μας!

1. Άρωμα

Η προσθήκη αρωματικών ουσιών είναι πιθανόν να προκαλέσει αλλεργίες ή ερεθισμούς σε ένα ευαίσθητο δέρμα. Όσο λιγότερα συστατικά σχετίζονται με το άρωμα, λοιπόν, τόσο το καλύτερο!

2. Συντηρητικά

Σε γενικές γραμμές είναι πιθανόν να δημιουργήσουν ερεθισμούς και αλλεργίες, αλλά ειδικότερα μια χημική ουσία, η Methylisothiazolinone (μεθυλισοθειαζολινόνη), είναι καλό να αποφεύγεται. Έρευνες έχουν αποδείξει πως η συγκεκριμένη ουσία έχει αλλεργική αντίδραση σε ποσοστό 10%, σε σχέση με το τυπικό, που κυμαίνεται από 1-2%.

3. Χρωστικές ουσίες

Άλλη μια πηγή που μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες καταστάσεις στα ευαίσθητα δέρματα. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες κατατάσσονται στην κορυφή των αλλεργιογόνων στοιχείων. Για να αποφύγουμε τα χειρότερα, ας αναζητήσουμε προϊόντα χωρίς προσθήκη χρωστικών ουσιών.

4. Οι φθαλικές ενώσεις

Πρόσφατη μελέτη στη Νέα Υόρκη συνδέει πολλές ψυχολογικές και νευρικές παθήσεις με αυτές τις ενώσεις. Οι φθαλικοί εστέρες ωστόσο, είναι γνωστό πως προκαλούν αλλεργική ρινίτιδα, ρινίτιδα, διάφορες αλλεργίες, άσθμα και φυσικά, μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα.

5. Φαγεσωρογόνα συστατικά

Βρίσκονται σε είδη μακιγιάζ, σε αντιηλιακά και σε άλλα προϊόντα για τη φροντίδα του δέρματος. Η αλήθεια είναι πως μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή μαύρων στιγμάτων ή την ακμή. Τα πιο γνωστά φαγεσωρογόνα είναι η Acetylated Lanolin Alcohol (Αλκοόλη Ακετυλιωμένης Λανολίνης), Ethylhexyl Palmitate (Αιθυλικοί Εστέρες), Sodium Laureth Sulfate (SLES) , και Potassium Chloride (Χλωριούχο Κάλιο).

Δείτε Επίσης
Για να απολαμβάνουμε τον ύπνο μας, απαιτείται η καθαριότητα στα σεντόνια και τα κλινοσκεπάσματά μας! Αποφεύγουμε έτσι τα ακάρεα και τις πιθανές αλλεργίες

6. Επιφανειοδραστικές ουσίες

Αν και τα σύγχρονα προϊόντα καθαρισμού με νερό δεν περιέχουν την ερεθιστική ουσία Sodium Lauryl Sulfate (SLES), υπάρχει πιθανότητα να προστίθενται κάποια άλλα αλλεργιογόνα, όπως Cocamidopropylbetaine, Dimethylaminopropylamine, Oleamidopropyldimethylamine, και Stearamidopropyl Dimethylamine.

7. Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο

Να έχουμε στο μυαλό μας πως όσο λιγότερα συστατικά έχει ένα προϊόν ομορφιάς, τόσο πιο ασφαλείς είμαστε ως προς την εμφάνιση ερεθισμών. Εάν τα συστατικά είναι πολύ λιγότερα σε κάθε προϊόν που χρησιμοποιούμε, τότε και οι πιθανότητες για εμφάνιση ερεθισμών μειώνεται παράλληλα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.