Πώς επηρεάζουν τα γαλακτοκομικά την επιδερμίδα μας;

Πώς επηρεάζουν τα γαλακτοκομικά την επιδερμίδα μας;

Σύμφωνα με δερματολογικές έρευνες, τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση του δέρματός μας. Πριν λοιπόν, ξεκινήσουμε τις καθημερινές μας επιδρομές στη νέα ποικιλία παγωτών, μήπως είναι σκόπιμο να εξετάσουμε κατά πόσο ευθύνονται για την εμφάνιση φλεγμονών, ακμής ή ακόμα και πρόωρης γήρανσης του δέρματος;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και έχει την ικανότητα να αντανακλά την εσωτερική μας υγεία. Όταν λοιπόν, εμφανίζονται ερεθισμοί ή φλεγμονές στην επιδερμίδα μας, το δέρμα μας δείχνει πως το σώμα μας αντιδρά σε κάτι. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να είναι υπεύθυνα για τέτοιες αντιδράσεις, καθώς ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές. Σύμφωνα μάλιστα, με ειδικούς δερματολόγους, τα γαλακτοκομικά μπορούν ακόμα και να προκαλέσουν ακμή. Εάν αναλογιστούμε πως όλα αυτά τα προϊόντα προέρχονται από τις αγελάδες, τότε μπορούμε εύκολα να συνειδητοποιήσουμε πως οι ορμόνες που περιέχονται σε αυτά τα θηλαστικά, μεταφέρονται με ευκολία στο σώμα μας, μέσω των παράγωγων προϊόντων.

Γαλακτοκομικά και προβλήματα του δέρματος

Πρόωρη γήρανση

Θέλουμε και μας αρέσει να προσέχουμε το δέρμα μας. Για αυτόν το σκοπό ξοδεύουμε αρκετά χρήματα για να αποκτήσουμε μια καινούργια κρέμα ή σέρουμ που καταπολεμά τις ρυτίδες και προφυλάσσει το δέρμα μας από την πρόωρη γήρανση. Δεν έχουμε σκεφθεί, όμως, κατά πόσο τα τρόφιμα που καταναλώνουμε επιταχύνουν ή επιβραδύνουν τον ρυθμό γήρανσης της επιδερμίδας μας. Πρόσφατες μελέτες αποκαλύπτουν πως η τακτική λήψη ορμονών και αυξητικών παραγόντων, στοιχεία που βρίσκονται σε πληθώρα στα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορούν να προκαλέσουν χρόνιες φλεγμονές και οξείδωση, οι οποίες αποτελούν και από τις συχνότερες αιτίες πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Δείτε Επίσης
Οι καλύτερες συμβουλές για να μειώσουμε τις γραμμές του χαμόγελου!

Δερματολογικά προβλήματα

Τα γαλακτοκομικά μπορούν πολύ εύκολα να δημιουργήσουν ερεθισμούς στο δέρμα. Εάν στην επιδερμίδα μας εμφανίζονται δερματολογικά προβλήματα, ίσως η αγάπη μας για το γιαούρτι να ευθύνεται για αυτά. Οι ανοσολογικές έρευνες αποκαλύπτουν πως πολύ συχνά μια εσωτερική φλεγμονή εμφανίζεται στο δέρμα. Βραχυπρόθεσμα, μια τέτοια κατάσταση είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει εξανθήματα ή αίσθηση κνίδωσης, καθώς και χρόνιες αντιδράσεις του δέρματος, όπως έκζεμα, ψωρίαση ή ακόμα και ροδόχρους ακμή. Αφαιρώντας τα γαλακτοκομικά από την καθημερινή μας διατροφή, μπορούμε να προστατέψουμε το δέρμα μας από τους ερεθισμούς, αλλά και να βοηθήσουμε στην πρόληψή τους.

Εναλλακτικές λύσεις

Εκτός από το αγελαδινό γάλα, στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες εναλλακτικές προτάσεις. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα γαλακτοκομικά προϊόντα με γάλα αμυγδάλου, γάλα καρύδας ή γάλα καρυδιού. Όλα αυτά αποτελούν θαυμάσεις πηγές υγιούς λίπους και προάγουν την υγεία του δέρματος, χωρίς, όμως, τις ορμόνες  που γίνονται επικίνδυνες για την υγεία της επιδερμίδας μας. Ειδικά, το γάλα ινδικής καρύδας, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, θρέφει το δέρμα. Αντικαθιστώντας τα γαλακτοκομικά με μη φλεγμονώδεις προτάσεις, φροντίζουμε για την εμφάνιση του δέρματος μας σε μεγάλο βαθμό!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.