Προσοχή στα στενά παντελόνια!

Προσοχή στα στενά παντελόνια!

Τα πολύ στενά τζιν – και γενικώς τα πολύ στενά παντελόνια (τα γνωστά skinny) – μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στους μύες και στα νεύρα των κάτω άκρων, προειδοποιούν γιατροί.

Όπως αναφέρει το BBC, σε μία περίπτωση χρειάστηκε να αφαιρεθεί χειρουργικά ένα τέτοιο παντελόνι από μία 35χρονη στην Αυστραλία καθώς οι γάμπες της διογκώθηκαν σε υπερβολικό βαθμό!

Η γυναίκα αυτή είχε περάσει πολλές ώρες κάνοντας βαθιά καθίσματα αδειάζοντας ντουλάπια για τις ανάγκες μετακόμισης σε ένα σπίτι. Μέχρι το απόγευμα, τα πόδια της είχαν μουδιάσει και δυσκολευόταν να περπατήσει.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι η γυναίκα εμφάνισε μία πάθηση που ονομάζεται “σύνδρομο διαμερίσματος κνήμης”, το οποίο επιδεινώθηκε από τα skinny jeans που φορούσε.

Σύμφωνα τους επιστήμονες στην επιθεώρηση Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry, το σύνδρομο αυτό είναι μία επώδυνη [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] και δυνητικά σοβαρή πάθηση, η οποία προκαλείται από την αιμορραγία ή το οίδημα που προκαλείται εντός μίας κλειστής δέσμης μυών, στην περίπτωση αυτή τις κνήμες. Εξαιτίας αυτού του συνδρόμου, η γυναίκα γλίστρησε κι έπεσε και μη μπορώντας να σηκωθεί πέρασε αρκετές ώρες πεσμένη στο πάτωμα.

Όταν μεταφέρθηκε στο Royal Adelaide Hospital τα κάτω άκρα της ήταν υπερβολικά πρησμένα.

Δείτε Επίσης
Σαγιονάρες: Μην τις φοράτε πολλές ώρες! Προκαλούν δυσάρεστες καταστάσεις!

Παρότι τα πόδια της ήταν ζεστά με αρκετά καλή κυκλοφορία του αίματος, οι μύες της ήταν αδύναμοι και είχε χάσει μερικώς την αίσθησή τους. Όσο αυξανόταν η πίεση στα κάτω άκρα της, οι μύες και τα νεύρα των κάτω άκρων της άρχισαν να καταστρέφονται.

Της χορηγήθηκε ορός και κατάφερε να περπατήσει χωρίς βοήθεια έπειτα από τέσσερις μέρες.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.