Τρία ποτήρια σαμπάνιας την ημέρα, το Αλτσχάιμερ κάνουν πέρα!

Τρία ποτήρια σαμπάνιας την ημέρα, το Αλτσχάιμερ κάνουν πέρα!

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Reading στη Μεγάλη Βρετανία, κατέληξαν ότι η σαμπάνια έχει πολύ καλή επήρεια στη μνήμη μας!

Επιμέλεια: Μαρία Καλοπούλου

Η νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Reading της Μεγάλης Βρετανίας ήρθε να ταράξει τα νερά… στα ιατρικά νέα! Ανακάλυψαν λοιπόν ότι, τρία ποτήρια σαμπάνιας καθημερινά, μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη μνήμη και προλαμβάνουν την άνοια και το Αλτσχάιμερ! Ναι, αυτά κι αν είναι νέα για τους απανταχού λάτρεις της αφρώδους απόλαυσης…

Από ό,τι φαίνεται, οι φαινόλες που περιέχονται σε υψηλά ποσοστά στα κόκκινα σταφύλια και ιδιαίτερα στις γαλλικές ποικιλίες σταφυλιού Pinot Noir και Pinot Meunier επιβραδύνουν την απώλεια μνήμης, αποτρέπουν τις παθήσεις του εγκεφάλου και αυξάνουν τη δύναμη της μνήμης. Και οι δύο αυτές ποικιλίες, μαζί με τη λευκή ποικιλία Chardonnay, χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της σαμπάνιας.

Δείτε Επίσης
14 ενδιαφέρουσες διαφορές μεταξύ του ανδρικού και του γυναικείου εγκεφάλου

Μάλιστα, σε λίγο παλαιότερη μελέτη του εν λόγω Πανεπιστημίου, είχε αποκαλυφθεί ότι δύο ποτήρια σαμπάνιας καθημερινά βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς μας, την κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν τους κινδύνους για εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων αλλά και εγκεφαλικού.

Νομίζω, ότι οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ερευνητές του Reading!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.