Ποιο είναι το λάθος που κάνουμε στην εφαρμογή του μέικαπ μας

Ποιο είναι το λάθος που κάνουμε στην εφαρμογή του μέικαπ μας

Οι make up artists ισχυρίζονται ότι αν ασχοληθούμε με το μέικαπ, και πώς θα το εφαρμόσουμε τέλεια στο δέρμα μας, τότε η εμφάνιση της επιδερμίδας μας θα είναι πάντοτε άψογη. Σας αποκαλύπτουμε λοιπόν, ίσως την πιο χρήσιμη πληροφορία σε σχέση με την εφαρμογή του.

Από τη Μαρία Καλοπούλου 

Ενώ σε όλες μας μάς αρέσει να περνάμε τη βάση μας με διάφορους τρόπους, αποδεικνύεται ότι πολλές κάνουν τα πάντα λάθος όταν περνάμε στην εφαρμογή του μέικαπ. Μερικές από εμάς βάζουμε μεγάλες πινελιές ή δαχτυλιές σε όλο το πρόσωπο και προσπαθούμε ύστερα να το αναμείξουμε και να το απλώσουμε με σφουγγαράκι, ενώ άλλες χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να το στρώσουν παντού. Συχνά, ξεκινάμε από το μέτωπο και το πηγούνι απλώνοντας προς όλο το υπόλοιπο πρόσωπο ή ξεκινάμε από τα μάγουλα και το στρώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις.

Κι όμως, υπάρχει μία συγκεκριμένη μέθοδος που θα πρέπει όλες να ακολουθήσουμε: Ξεκινάμε από τη μέση του προσώπου μας και απλώνουμε προς τα έξω.

Δεν είναι μόνο ότι η κάλυψη είναι πιο απαραίτητη στο κέντρο του προσώπου, (κυρίως η μύτη), είναι επίσης η περιοχή όπου το μέικαπ τείνει να ξεθωριάζει ταχύτερα.

Δείτε Επίσης
Πώς θα απλώσω το ρουζ μου;

Επιπλέον, ξεκινώντας από τη μέση και δουλεύοντας προς τα έξω του προσώπου μας, καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε ένα φυσικό φινίρισμα που δεν μοιάζει με βαριά μάσκα.

Οι make up artists διευκρινίζουν: «Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από το κέντρο του προσώπου και να εργαστείτε προς τα έξω κατά την εφαρμογή του μέικαπ, καθώς οι περισσότερες παρουσιάζουν ερυθρότητα γύρω από τη μύτη και στα μάγουλα. Η εφαρμογή από το κέντρο προς τα έξω δίνει επίσης μία πιο φυσική βάση, εστιάζοντας στις περιοχές που την χρειάζονται περισσότερο, αντί να καλύπτει απλώς ολόκληρο το πρόσωπο».

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.