Πώς θα χρησιμοποιήσουμε το άι-λάινερ ανάλογα με το σχήμα των ματιών μας!

Πώς θα χρησιμοποιήσουμε το άι-λάινερ ανάλογα με το σχήμα των ματιών μας!
Πώς θα χρησιμοποιήσουμε το άι-λάινερ ανάλογα με το σχήμα των ματιών μας!
Στα αμυγδαλωτά μάτια ταιριάζει το smoky look. Το μυστικό για το άι λάινερ είναι να τραβήξουμε μία λεπτή γραμμή από την εσωτερική γωνία προς τα έξω, επεκτείνοντας ελαφρά πέρα από την άκρη των ματιών
Το άι λάινερ μπορεί να μετριάσει την εικόνα των στρογγυλών ματιών, αν ακολουθώντας τη γραμμή των βλεφαρίδων, προσθέσουμε επιπλέον πάχος καθώς προχωράμε και εκτείνοντας ανοδικά προς την εξωτερική γωνία.
Μικρά μάτια: Το μυστικό είναι να δημιουργήσουμε μια διπλή γραμμή άι λάινερ. Απλώνοντας μεταξύ των δύο γραμμών λίγο κονσίλερ ή μια ανοιχτόχρωμη σκιά δημιουργείται μια ελκυστική αντίθεση μεταξύ των δύο γραμμών, κάνοντας τα μάτια μας να δείχνουν μεγαλύτερα! +5
Προβολή Φωτογραφιών
Πώς θα χρησιμοποιήσουμε το άι-λάινερ ανάλογα με το σχήμα των ματιών μας!

Μεγάλα, μικρά, αμυγδαλωτά, σχιστά, στρογγυλά, βαθουλωτά ή όποιο και εάν είναι το σχήμα των ματιών μας, το ζήτημα είναι να τα αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο. Αποτυπώνοντας μερικές μυστικές κινήσεις από τους επαγγελματίες make-up artists πετυχαίνουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Να πώς…!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Αμυγδαλωτά μάτια

Εάν τόσο οι εσωτερικές, όσο και οι εξωτερικές γωνίες των ματιών μας είναι στο ίδιο επίπεδο, τότε τα μάτια μας είναι αμυγδαλωτά. Το smoky look μπορεί να τα τονίσει, ιδανικά!

 • Τραβάμε μία λεπτή γραμμή άι λάινερ από την εσωτερική γωνία προς τα έξω, επεκτείνοντας ελαφρά και προς τα πάνω πέρα από την άκρη των ματιών.
 • Το σχήμα των ματιών μας επιτρέπει την πολυχρωμία. Επιλέγοντας μάλιστα, μια σκιά σε ιριδίζουσα ή μεταλλιζέ υφή δημιουργούμε ένα «υγρό» βλέμμα που συναρπάζει!

Στρογγυλά μάτια

Το άι λάινερ μπορεί να μετριάσει την εικόνα των στρογγυλών ματιών, δίνοντας ένα φυσικό και όμορφο αποτέλεσμα, εάν το διαχειριστούμε σωστά, ειδικά στο κάτω βλέφαρο.

 • Εφαρμόζουμε το άι λάινερ ακολουθώντας τη γραμμή των βλεφαρίδων, προσθέτοντας επιπλέον πάχος καθώς προχωράμε και εκτείνοντας ανοδικά προς την εξωτερική γωνία.
 • Μουτζουρώνοντας ελαφρά το άι λάινερ ή χρησιμοποιώντας μια σκιά ενισχύουμε το μακιγιάζ των ματιών μας με ένα smoky look που προσδίδει ισορροπία και εκφραστικότητα.

Μικρά μάτια

Κι εδώ το άι λάινερ μπορεί να προσφέρει στα μάτια μας την επιθυμητή ισορροπία, κάνοντας τα να δείχνουν μεγαλύτερα και τσακίρικα!

 • Το μυστικό είναι να δημιουργήσουμε μια διπλή γραμμή άι λάινερ. Ξεκινώντας από το πάνω βλέφαρο, το περνάμε στις βλεφαρίδες ανεβαίνοντας ελαφρά προς τα επάνω μετά την εξωτερική γωνία. Ακριβώς, σύρριζα στις κάτω βλεφαρίδες περνάμε το άι λάινερ εκτείνοντας τη γραμμή προς τα έξω, παράλληλα με την επάνω γραμμή.
 • Απλώνοντας μεταξύ των δύο γραμμών λίγο κονσίλερ ή μια ανοιχτόχρωμη σκιά δημιουργείται μια ελκυστική αντίθεση μεταξύ των δύο γραμμών, κάνοντας τα μάτια μας να δείχνουν μεγαλύτερα!

Σχιστά μάτια

Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε εάν έχουμε σχιστά μάτια είναι να τονίσουμε το σχήμα τους, κάνοντας τα να φαίνονται και μεγαλύτερα.

 • Ξεκινώντας περίπου ένα εκατοστό μετά την εσωτερική γωνία των ματιών, περνάμε το άι λάινερ σύρριζα στις βλεφαρίδες, τραβώντας μια μικρή και γωνιακή γραμμή μακριά και προς τα επάνω, από την εξωτερική γωνία των ματιών.
 • Χρησιμοποιώντας ένα λευκό μολύβι στο εσωτερικό των βλεφάρων και λευκό άι λάινερ στη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων προσδίδουμε φως και «άνοιγμα» στο βλέμμα μας!

«Κουκουλωτά» μάτια

Όταν το πάνω βλέφαρο καλύπτει κάπως τα μάτια, τότε είναι κουκουλωτά. Με αυτό το σχήμα, τα μάτια μας τείνουν να φαίνονται μικρότερα. Χρησιμοποιώντας σωστά το άι λάινερ  θα τους δώσουμε ένα πιο στρογγυλό σχήμα, κάνοντάς τα να δείχνουν μεγαλύτερα!

 • Δημιουργούμε μια φαρδιά γραμμή με μαύρο άι λάινερ, από την εξωτερική προς την εσωτερική γωνία, φροντίζοντας το χέρι μας να παραμένει σταθερό.
 • Τραβώντας τη γραμμή προς τα έξω, με ανοδική φορά ανυψώνουμε και επιμηκύνουμε το σχήμα των ματιών μας. Μια πολύ λεπτή και απόλυτα καθαρή γραμμή σύρριζα στις κάτω βλεφαρίδες δίνει μια αρμονική ισορροπία.

Απομακρυσμένα μάτια

Εάν η απόσταση ανάμεσα στα μάτια μας είναι μεγαλύτερη από το μήκος ενός ματιού, τότε είναι απομακρυσμένα. Για να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση πως είναι πιο κοντά, το άι λάινερ στην εσωτερική γωνία των ματιών είναι η λύση!

 • Ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία περνάμε το eye liner κατά μήκος των ματιών, τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω βλέφαρο φροντίζοντας οι γραμμές να ενώνονται στην εσωτερική γωνία.
 • Δεν προεκτείνουμε ποτέ τη γραμμή πέρα από την εξωτερική γωνία! Περνάμε τις βλεφαρίδες μας με μάσκαρα επιμένοντας περισσότερο στην εσωτερική γωνία των ματιών.

Μάτια πολύ κοντά το ένα στο άλλο

Με το άι λάινερ μπορούμε να δώσουμε άλλον αέρα στα μάτια μας, κάνοντας τα να μοιάζουν πιο απομακρυσμένα μεταξύ τους.

Δείτε Επίσης
Η γραμμή άι-λάινερ που πρέπει να δοκιμάσουμε, αυτό το καλοκαίρι!

 • Επιλέγοντας ένα σκούρο καφέ χρώμα eye liner ξεκινάμε το μακιγιάζ από το κέντρο των βλεφάρων. Στην εξωτερική γωνία ανυψώνουμε ελαφρά ώστε να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση έξτρα μήκους.
 • Οι πιο ελαφριές αποχρώσεις eye liner από ό,τι το μαύρο χρώμα, βοηθούν στη δημιουργία ενός καλύτερου αποτελέσματος, κάνοντας το βλέμμα μας να δείχνει τρισδιάστατο!

Μάτια με μικρά βλέφαρα

Είναι πολύ πιθανόν τα μάτια μας να μην διαθέτουν έντονα, τη φυσική πτυχή των βλεφάρων, οπότε η χρήση του eye liner θα κάνει τη διαφορά.

 • Ξεκινάμε να εφαρμόζουμε το eye liner από το κέντρο του βλεφάρου προς τα έξω. Μπορούμε να σχεδιάσουμε μικρές διακεκομμένες γραμμές ακριβώς πάνω από την κόρη του ματιού και στη συνέχεια, να τη γεμίσουμε.
 • Οι φωτεινές αποχρώσεις είναι ιδανικές για αυτόν τον τύπο ματιών. Ένα φωτεινό μπλε eye liner ή μια πορτοκαλί απόχρωση προσδίδουν φως, λάμψη και ένα παιχνιδιάρικο look.

Μάτια προς τα επάνω

Αυτό που θέλουμε, εάν έχουμε την τύχη τα μάτια μας να έχουν ανοδική φορά προς τα έξω είναι να τονίσουμε το φυσικό τους σχήμα.

 • Σχεδιάζουμε μια λεπτή γραμμή άι λάινερ από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία των ματιών, αντιγράφοντας το σχήμα από το μάτι της γάτας, ώστε να τονίσουμε ακόμα περισσότερο το όμορφο σχήμα τους.
 • Μπορούμε να πειραματιστούμε τόσο με μια υπερβολικά λεπτή γραμμή ή με μια αρκετά παχύτερη καθώς και οι δύο κολακεύουν στο έπακρο το σχήμα των ματιών μας.

Μάτια με φορά προς τα κάτω

Αρκετές από εμάς βλέπουμε το σχήμα των ματιών μας να έχει κατηφορική φορά προς την εξωτερική γωνία τους. Για να ισορροπήσουμε την εικόνα δεν έχουμε παρά να διαχειριστούμε έξυπνα το άι λάινερ.

 • Δημιουργούμε αρχικά μια λεπτή γραμμή στην εσωτερική γωνία και σταδιακά αυξάνουμε το πάχος της προς την εξωτερική γωνία των ματιών. Επεκτείνοντας τη γραμμή προς τα έξω, ακολουθούμε ανοδική φορά, ώστε το σχήμα τους να έρθει σε ισορροπία.
 • Προσδίδουμε όσο γίνεται πιο ανοδική φορά στις εξωτερικές γωνίες, ακόμα και υπερβάλλοντας, για να αποκτήσουμε μια πιο κολακευτική εμφάνιση. Για πιο έντονο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε ένα σκούρο καφέ άι λάινερ μέχρι το κέντρο του βλεφάρου και συνεχίζουμε με κλασική μαύρη απόχρωση.

Μάτια με ρυτίδες

Ακόμα και εάν οι ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην περιοχή των ματιών, έχουμε την ευκαιρία να μειώσουμε το φαινόμενο με τη σωστή χρήση του άι λάινερ.

 • Από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία επιλέγουμε να δημιουργήσουμε μία πολύ λεπτή γραμμή eye liner. Εάν θέλουμε να αποκτήσουμε γατίσιο βλέμμα, ανεβάζουμε ελαφρά προς τα έξω φαρδαίνοντας τη γραμμή ελάχιστα, προσέχοντας φυσικά να μην επεκτείνουμε σε πιθανές ρυτίδες.
 • Ξεκινάμε πάντα, απλώνοντας ένα primer γύρω από τα μάτια. Αποφεύγουμε το μαύρο eye liner και τις υγρές υφές που προσδίδουν ένα πιο «άγριο» αποτέλεσμα. Μια απόχρωση σε σκούρο καφέ ή στο μπλε της νύχτας λειτουργούν πολύ καλύτερα, ενώ τα ζελ και οι κρεμώδεις υφές προσδίδουν ένα εύκολο και πιο απαλό look.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.