Στιλ: Πώς να φτιάξετε τσιμπιδάκια με πέρλες!

Στιλ: Πώς να φτιάξετε τσιμπιδάκια με πέρλες!

Δεν θα το κρύψουμε, η έμπνευση δόθηκε από τη διαχρονική κομψότητα του οίκου Chanel! Η λατρεία της Coco για τα μαργαριτάρια είναι γνωστή, και ο οίκος πάντοτε τα εντάσσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στις συλλογές του. Αλλά τι πιο λαμπερό, θηλυκό και χαριτωμένο από μερικά τσιμπιδάκια ή φουρκέτες με πέρλες που θα στολίσουν τα μαλλιά μας!

από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Τσιμπιδάκια με πέρλες

Μερικές χρυσαφένιες φουρκέτες ή τσιμπιδάκια, χάντρες-πέρλες σαν αυτές που χρησιμοποιούμε για ένα κολιέ και οι απαραίτητες οδηγίες για να αναδημιουργήσουμε τη γοητεία της Chanel στα μαλλιά μας!

Θα χρειαστείτε:

  • Τσιμπιδάκια με πέρλεςΧάντρες-πέρλες (όπως για την κατασκευή ενός κολιέ). Προτιμήστε σε δύο ή και τρία μεγέθη
  • 1 πένσα
  • Λεπτό χρυσό σύρμα
  • Χρυσαφί φουρκέτες και τσιμπιδάκια
  • Κόλλα

Πώς θα τα φτιάξετε:

Τσιμπιδάκια με πέρλεςΒήμα 1:  Χρησιμοποιώντας μία πένσα, κόβετε το χρυσό σύρμα σε κομμάτια μήκους περίπου 15 εκατοστών.

Βήμα 2:  Περάστε το ένα άκρο του σύρματος μέσα από μία χάντρα μέχρι τη μέση του μήκους του και στη συνέχεια διπλώστε το.

Βήμα 3: Περάστε τη μία άκρη του σύρματος στο άκρο της φουρκέτας, ή στο τσιμπιδάκι, κεντράροντας την πέρλα προς τα πάνω.

Βήμα 4: Τοποθετήστε την πέρλα στο τσιμπιδάκι προσεκτικά και σφιχτά περιτυλίγοντας το σύρμα, εναλλάσσοντας τα άκρα. Αυτό το βήμα μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, απαιτεί επιδεξιότητα και λίγη υπομονή. Συνεχίστε να τυλίγετε τα άκρα του σύρματος γύρω από το τσιμπιδάκι, έως ότου σταθεροποιηθεί η χάντρα.

Δείτε Επίσης
DIY δώρο: Ένα σετ με φυσικά προϊόντα ομορφιάς!

Βήμα 5: Κόβετε το επιπλέον σύρμα με την πένσα και λυγίζετε τις άκρες του σύρματος προς τη βάση της χάντρας. Προσθέστε 1 σταγόνα ζεστής κόλλας για να κρατήσετε τα πάντα στη θέση τους και για να αποφύγετε τυχόν αιχμηρά άκρα. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζετε για όσα τσιμπιδάκια θέλετε αλλά κι αν θέλετε να βάλετε πάνω από μία πέρλα.

Βήμα 6: Τραβήξτε τα μαλλιά σε ένα χαλαρό σινιόν και τοποθετήστε τυχαία τις φουρκέτες, εναλλάσσοντας τα μεγέθη των μαργαριταριών για ένα ρομαντικό και όμορφο χτένισμα, που είναι τέλειο για το γραφείο, για μία βόλτα με τις φίλες ή για το δείπνο για δύο!

Τσιμπιδάκια με πέρλες

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.