Υπέροχες μπούκλες με το ειδικό ψαλίδι ή το σίδερο ισιώματος…

Υπέροχες μπούκλες με το ειδικό ψαλίδι ή το σίδερο ισιώματος…

Πόσες φορές δεν έχουμε προσπαθήσει να αποκτήσουμε το γοητευτικό σχήμα τους και πόσες ακόμα, δεν έχουμε απογοητευτεί από το αποτέλεσμα ή τη διάρκειά του; Οι μπούκλες είναι πάντοτε όμορφες, και με τα μυστικά που ακολουθούν θα πετύχουμε το τέλειο φορμάρισμα. Με το ειδικό ψαλίδι ή με το σίδερο σιδερώματος δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Κάνοντας μπούκλες με το ειδικό ψαλίδι  

 • Χωρίζουμε τα μαλλιά μας σε δύο επίπεδα: Ένα, από το ύψος των αυτιών και πάνω και ένα, από το ύψος των αυτιών και κάτω. Πιάνουμε με ένα κλάμερ το πρώτο επίπεδο, που βρίσκεται στην κορυφή της κεφαλής, αφήνοντας τα υπόλοιπα μαλλιά μας ελεύθερα.
 • Ελέγχουμε το ψαλίδι μας, ώστε να έχει την προτεινόμενη θερμοκρασία, με βάση τον τύπο των μαλλιών μας και τις οδηγίες χρήσης. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε υψηλότερες θερμοκρασίες πιστεύοντας πως θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Το μόνο που θα πετύχουμε με αυτόν τον τρόπο είναι πιο θαμπά και «άγρια» μαλλιά.
 • Σημαντικό ρόλο παίζει και η θέση του ψαλιδιού! Τοποθετούμε το ψαλίδι λοιπόν, σε οριζόντια θέση και όχι κάθετα, σε παράλληλη θέση με το επίπεδο των ματιών μας.
 • Παίρνουμε μια τούφα, περίπου 2,5εκ., από το ελεύθερο τμήμα των μαλλιών μας και την τυλίγουμε στο ψαλίδι από τις ρίζες προς τις άκρες. Ξεκινάμε περίπου 1-1,5εκ. πέρα από τις ρίζες των μαλλιών και φροντίζουμε να αφήσουμε επίσης, ελεύθερο το ίδιο μήκος και στις άκρες τους. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε ένα πιο φυσικό look. Κρατάμε την τούφα τυλιγμένη στο ψαλίδι  για 5-8 δευτερόλεπτα το πολύ!
 • Έπειτα από τα ελάχιστα δευτερόλεπτα της εφαρμογής, δεν απασφαλίζουμε μονομιάς το ψαλίδι μας! Το ανοίγουμε ελαφρά και αφήνουμε την τούφα μας να κυλήσει πάνω στο κύλινδρο του ψαλιδιού, τραβώντας απαλά προς τα κάτω. Αφήνουμε την μπούκλα ελεύθερη και συνεχίζουμε, ωσότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στο κάτω τμήμα των μαλλιών μας.
 • Με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνουμε τις μπούκλες μας και στο πάνω τμήμα των μαλλιών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν ακουμπάμε τις φρεσκοφτιαγμένες μας μπούκλες! Ούτε τις πιάνουμε με το κλάμερ! Επίσης, δεν τις χτενίζουμε, όσο είναι ακόμα ζεστές. Τις αφήνουμε να «κρυώσουν» και στη συνέχεια, τελειοποιούμε το αποτέλεσμα.
 • Μυστικό tip: Κάνουμε μια χωρίστρα, ακριβώς στο κέντρο του τριχωτού τής κεφαλής. Ακολουθώντας τη διαδικασία, όπως αναφέρουμε πιο πάνω, απλά τυλίγουμε δεξιόστροφα τα μαλλιά από τη δεξιά πλευρά, δηλαδή αντίθετα με τη φορά του ρολογιού και αριστερόστροφα την αριστερή πλευρά, προς τη φορά του ρολογιού. Με αυτόν τον τρόπο, οι μπούκλες μας «αγκαλιάζουν» το πρόσωπό μας!
 • Με μια χτένα με αραιά δόντια, χτενίζουμε τα μαλλιά μας, από τις ρίζες προς τις άκρες. Για να τα φορμάρουμε απλά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τα δάχτυλά μας.

Εάν πάλι, θέλουμε να δημιουργήσουμε μονοκόμματα κύματα, τότε επιλέγουμε μια βούρτσα. Όπως και να΄χει, για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα ψεκάζουμε τελειώνοντας, με λίγη λακ ή απλώνουμε ελάχιστη ποσότητα αφρού στις άκρες τους, για ένα εντυπωσιακό look που θα καταπλήξει τα πλήθη!

Υπέροχες μπούκλες με το ειδικό ψαλίδι ή το σίδερο ισιώματος…

Δείτε Επίσης
Ώρα για μπούκλες! Τα μυστικά και οι συμβουλές για το τέλειο αποτέλεσμα

Κάνοντας μπούκλες με σίδερο ισιώματος!  

Μοιάζει οξύμωρο, αλλά πραγματικά, δουλεύει! Ναι, μπορούμε να δημιουργήσουμε υπέροχες μπούκλες με το εργαλείο που έχει κατασκευαστεί ακριβώς, για το αντίθετο αποτέλεσμα! Εάν χρησιμοποιήσουμε σωστά την επίπεδη επιφάνειά του, θα υπερηφανευόμαστε για τις φυσικές, κυματιστές μας μπούκλες, γνωστές ως beachy waves.

 • Χωρίζουμε τα μαλλιά μας σε δύο τμήματα: Ένα, πάνω από το ύψος των αυτιών και ένα, κάτω. Πιάνουμε το επάνω τμήμα με ένα κλάμερ και βάζουμε το σίδερο στην πρίζα, ακολουθώντας την προτεινόμενη θερμοκρασία, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
 • Αφήνοντας ελεύθερα γύρω στα 2,5εκ. από τις άκρες, αρχίζουμε το τύλιγμα χωρίς να σφίγγουμε υπερβολικά τα μαλλιά προς τα επάνω, καλύπτοντας γύρω στα ¾ της τούφας, δηλαδή αφήνοντας αρκετά εκατοστά χωρίς τύλιγμα προς τις ρίζες των μαλλιών.
 • Δίνοντας κάθετη φορά στο σίδερο ισιώματος, φροντίζουμε να κυλάει προς τα κάτω ενώ παράλληλα, το στριφογυρίζουμε προς τα μέσα, δηλαδή προς το πρόσωπό μας με αργές κινήσεις. Φθάνοντας στις άκρες, απελευθερώνουμε την τούφα και την τακτοποιούμε μακριά από το πρόσωπό μας.
 • Προσοχή! Δεν κρατάμε κλειστό το σίδερο για περισσότερο χρόνο, για να μην «ψηθούν» τα μαλλιά μας.
 • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, χωρίζοντας τα μαλλιά μας σε τούφες, τόσο στο κάτω όσο και στο επάνω τμήμα. Φροντίζουμε να μην αγγίζουμε τα μαλλιά μας, ωσότου  κρυώσουν.
 • Τώρα, περνάμε ελάχιστη ποσότητα αφρού για μπούκλες (μέγεθος μπιζελιού), με ταμποναριστές κινήσεις. Φορμάρουμε τις μπούκλες με τα δάχτυλά μας, χωρίς να τα βουρτσίσουμε, ώστε να πετύχουμε ένα ανέμελο, σέξι look!
 • Τελειώνοντας, ψεκάζουμε με ελάχιστη λακ ή ακόμα καλύτερα, με σπρέι αλατιού.

Υπέροχες μπούκλες με το ειδικό ψαλίδι ή το σίδερο ισιώματος…

Για να πετύχουμε τα απόλυτα beachy waves όμως, μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας προϊόν styling
 • Σε κατσαρόλα βάζουμε 500ml νερό με 2 κ.γ. αλάτι και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί και ο ελάχιστος κόκκος.
 • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς και το ρίχνουμε σε καθαρό μπουκάλι με ψεκαστήρα, που αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
 • Αντί για λακ λοιπόν, και όποτε θέλουμε να κερδίσουμε την ανέμελη αύρα της θάλασσας, ψεκάζουμε με αυτό το διάλυμα τα μαλλιά μας, που θα μας κάνει υπερήφανες για τα υπέροχες, κυματιστές μας μπούκλες!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.