Κουρέματα… προς αποφυγήν! Ποια να ΜΗΝ κάνουμε…

Κουρέματα… προς αποφυγήν! Ποια να ΜΗΝ κάνουμε…

Τίποτα δεν μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση, όσο ένα νέο κούρεμα! Εάν, όμως, το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, τότε οι αρνητικές σκέψεις θα επικρατήσουν, δυστυχώς. Οπωσδήποτε ένα κούρεμα μπορεί να μην μοιάζει τέλειο σε όλους. Οι top hair stylists επισημαίνουν πως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τον τύπο των μαλλιών μας, το σχήμα του προσώπου μας, αλλά και τις καθημερινές μας συνήθειες.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Μακριά μαλλιά, κοντά ή μέτρια σε μήκος, στο φυσικό τους χρώμα ή σε αποχρώσεις που τονώνουν την αυτοπεποίθησή μας, τα μαλλιά πρωταγωνιστούν σε κάθε μας εμφάνιση ενώ παράλληλα, μας δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουμε και την προσωπικότητα μας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε, το ότι θα πρέπει να μοιραστούμε τον τρόπο ζωής μας, τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις μας με τον αγαπημένο μας κομμωτή, ώστε να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Οι προτάσεις που ακολουθούν θα μας βοηθήσουν στη σωστή επιλογή, αλλά και για να αποφύγουμε τις κακοτοπιές!

Η σημασία του μήκους!

Η μετριότητα δεν αποτελεί την καλύτερη λύση, ούτε για τα μαλλιά μας! Ένα όχι και τόσο κοντό καρέ κόψιμο, αλλά και μαλλιά που δεν είναι αρκετά μακριά προκαλούν μάλλον, πονοκεφάλους! Όμως, ούτε τα πολύ μακριά μαλλιά είναι το ιδανικό.

Το ζήτημα αφορά και την πυκνότητα. Τα πιο κοντά μαλλιά επιβάλλεται να είναι και αρκετά πυκνά. Και χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικές, εάν αποφασίσουμε να κρατήσουμε τα μαλλιά μας πολύ πιο κοντά στο πίσω μέρος.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποκτήσουμε υπέροχα, γεμάτα και σέξι μαλλιά! Ένα look αποκλειστικά για εμάς, που θα εξυπηρετήσει την καθημερινότητα μας και θα μας χαρίσει μοναδικό στιλ, φυσικά.

Ανόμοιο τελείωμα ή σχήμα V

Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας μακριά είναι καλό να μην το παρακάνουμε με πολλά διαφορετικά μήκη. Ειδικά, εάν έχουμε πάρα πολλά κοντά μήκη μπροστά, ώστε να δημιουργηθεί ένα σχήμα V στο πίσω μέρος, το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου κολακευτικό.

Το V θυμίζει κατά κάποιο τρόπο μια «ουρά». Δεν είναι διόλου σέξι και αποδυναμώνει το ύφος του χτενίσματός μας, ακόμα και εάν προσθέτει μήκος. Οπότε, εάν τα μαλλιά μας καταλήγουν σε αυτό το σχήμα ή έχουν ανομοιόμορφο τελείωμα, τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το κούρεμα μας δραστικά!

Πολύ μακριά μαλλιά

Τα μακριά μαλλιά χρειάζονται μερικές μακριές σκάλες, για να αποκτήσουν νεύρο και κίνηση. Όταν είναι πολύ μακριά σε όλο τους το μήκος, η εικόνα τους μας προσθέτει αρκετά χρόνια και ακόμη περισσότερα, σε περίπτωση που το πρόσωπό μας είναι μακρύ!

Είναι αλήθεια πως ένα μακρύ σχήμα προσώπου, με ίσια μακριά μαλλιά θα επιμηκύνει ακόμα πιο πολύ την εικόνα μας. Μάλιστα, καθώς δεν μπορεί να δημιουργηθεί κάποια κίνηση που θα τραβήξει τα βλέμματα από το μήκος του προσώπου μας, το αποτέλεσμα γίνεται αρνητικό!

Μια πιο κοντή κουπ ή έστω, μετριάζοντας το μήκος τους και δημιουργώντας δυο-τρία διαφορετικά μήκη είναι πολύ καλύτερα.

Προσοχή στις αφέλειες

Οι αφέλειες και οι φράντζες προσφέρουν ένα δημιουργικό αέρα είτε τα μαλλιά μας είναι λεπτά είτε παχιά, με χωρίστρα στο πλάι ή όχι. Και τις περισσότερες φορές προσδίδουν έναν τόνο φρεσκάδας και κομψότητας.

Ωστόσο, εάν το πρόσωπό μας είναι κάπως φαρδύ, τότε, ειδικά οι αφέλειες, δεν μας ταιριάζουν καθόλου! Οπωσδήποτε θα τονίσουν ακόμα πιο πολύ το πλάτος του προσώπου μας, κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε. Αντ’ αυτού, δυο- τρία διαφορετικά μήκη σε μαλακές γραμμές θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

DIY; Με τίποτα!

Ανεξάρτητα από τις ικανότητές μας, το να κόψουμε τα μαλλιά μας μόνες μας είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία! Ακόμα και εάν το χτένισμά μας χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα είναι απίθανο να τα καταφέρουμε, όπως ένας επαγγελματίας.

Δείτε Επίσης
Τι είναι το «χτύπημα των οστών» και τι μπορεί να κάνει για το δέρμα σας;

Εάν δεν έχουμε βρει ακόμα έναν καλό κομμωτή, τώρα υπάρχει πιθανότητα να τα καταφέρουμε. Δεν έχουμε παρά να ρωτήσουμε εκείνες που έχουν υπέροχα κουρέματα, ώστε να μας αποκαλύψουν το όνομα του καλλιτέχνη!

«Σφιχτή» περμανάντ

Αν και δεν πρωταγωνιστούν όπως τη δεκαετία του ’80, οι περμανάντ εξακολουθούν να έχουν funs. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί αρκετά. Με τίποτα, όμως, δεν θα πρέπει να αποκτήσουμε τις «σφιχτές» μπούκλες που θυμίζουν afro look. Αντίθετα, οι μπούκλες μας θα πρέπει να είναι απαλές και μοντέρνες.

Επίσης, θα πρέπει να εξετάσουμε και την ποιότητα των συστατικών, ώστε να αποφύγουμε τα απρόοπτα. Η συμβουλή ενός εξειδικευμένου κομμωτή για την κατάλληλη περμανάντ στα μαλλιά μας θα μας βοηθήσει σημαντικά, ενώ θα μας ενημερώσει και με ποια σειρά θα πρέπει να γίνουν οι τεχνικές, σε περίπτωση που τα μαλλιά μας είναι βαμμένα.

Ασύμμετρο κοντό κούρεμα

Το κούρεμα της γνωστής αμερικανίδας τηλεπερσόνας, Kate Gosselin, είναι το παράδειγμα που θα πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο! Τα μακρύτερα μαλλιά με όγκο στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού και το πολύ κοντό κόψιμο πίσω δεν κολακεύουν καμιά μας.

Τα κοντά μαλλιά μπορεί να είναι τέλεια για εμάς, εάν βρούμε το στιλ που θα αναδείξει και θα ισορροπήσει το σχήμα του προσώπου μας. Το ασύμμετρο κούρεμα, με μακριά μαλλιά μπροστά και πολύ κοντά πίσω δεν έχει ισορροπία, ενώ αναδεικνύει και τις ατέλειες του προσώπου μας, προσδίδοντας δηλαδή το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Συμπέρασμα

Όταν πρόκειται να κόψουμε τα μαλλιά μας είναι προτιμότερο να επιλέξουμε ένα εύκολο look, που θα μας επιτρέψει να κάνουμε αλλαγές μετά από κάποιους μήνες.

Είναι σημαντικό να έχουμε ευελιξία όταν χτενίζουμε τα μαλλιά μας, να αλλάζουμε εύκολα τη χωρίστρα μας από τη μία προς την άλλη πλευρά, να μπορούμε να τα μαζέψουμε προς τα πίσω ή ακόμα και ψηλά, σε έναν ατημέλητο κότσο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.