Η χαρά του σεξ διαρκεί περισσότερο από όσο νομίζετε!

Η χαρά του σεξ διαρκεί περισσότερο από όσο νομίζετε!

Είναι κοινό μυστικό ότι η σεξουαλική επαφή και η οικειότητα είναι βασικά συστατικά που συγκρατούν μια σχέση, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι το σεξ ίσως έχει μεγαλύτερα οφέλη από όσα νομίζουμε. Εκτός του ότι σας κάνει να νιώθετε καλά, το σεξ είναι επίσης το κλειδί που κρατάει ενωμένα τα ζευγάρια και δίνει ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις.

Aπό τη Σοφία Κροκιδά

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Science, φαίνεται πως ανακάλυψαν αυτό που ονομάζουν “σεξουαλική ευχαρίστηση”, την σεξουαλική ικανοποίηση δηλαδή που νιώθουν τα ζευγάρια έως και 48 ώρες μετά την επαφή.  Ο Αντρέα Μέλτζερ, ψυχολογικός ερευνητής και υπεύθυνος της εν λόγω έρευνας, προσθέτει πως όσοι έχουν νιώσει τη σεξουαλική ευχαρίστηση, έχουν αναφέρει επίσης υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης στη σχέση τους έως και αρκετούς μήνες αργότερα.

Προκειμένου να διεξαχθεί η έρευνα, οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο έρευνες και μελέτησαν 96 νεόνυμφα ζευγάρια για τη μία και 118 νεόνυμφα ζευγάρια για την άλλη. Για το πρώτο μέρος, το οποίο διήρκησε 14 ημέρες, τα ζευγάρια κατέγραφαν σε ένα ημερήσιο ημερολόγιο εάν είχαν σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό τους ή όχι. Τους ζητήθηκε επίσης να βαθμολογήσουν το επίπεδο της σεξουαλικής τους ικανοποίησης καθώς και το πόσο ευχαριστημένοι ήταν από τον σύντροφό τους, τον γάμο και τη σχέση τους εκείνη την ημέρα. Κατά μέσο όρο, τα ζευγάρια ανέφεραν πως έκαναν σεξ 4 ημέρες σε διάστημα 14 ημερών.

Παρά τη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής των συμμετεχόντων, τη διάρκεια της σχέσης, το φύλο, την ηλικία και άλλους παράγοντες, το σεξ ήταν συνδυασμένο με το να διατηρείται η σεξουαλική ικανοποίηση σε βάθος χρόνου. Τα ζευγάρια ανέφεραν επίσης υψηλότερα επίπεδα “σεξουαλικής ευχαρίστησης” την ίδια ημέρα της επαφής, αίσθημα το οποίο διατηρήθηκε και τις δύο επόμενες ημέρες.

Δείτε Επίσης
«Εγκέφαλος ποπ κορν»: Η αλλαγή που προκαλείται από την τεχνολογία στην προσοχή μας

Παρόλο που η συζυγική ικανοποίηση άρχισε να μειώνεται σύμφωνα με έρευνα που ακολούθησε τέσσερις με έξι μήνες αργότερα, τα ζευγάρια που είχαν αναφέρει υψηλά επίπεδα “σεξουαλικής ευχαρίστησης”, ήταν σε καλύτερη “φόρμα” από τα υπόλοιπα, καθώς τα επίπεδα ικανοποίησής τους ήταν πιο σταθερά κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ως αποτέλεσμα, το σεξ αποδείχθηκε πως βοηθάει να ενισχύεται η ποιότητα των σχέσεων κρατώντας τα ζευγάρια ενωμένα ακόμα και ανάμεσα στις σεξουαλικές πράξεις. Τι περιμένετε λοιπόν;

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.