Μαλλιά που πέφτουν; Ποτέ, πια!

Μαλλιά που πέφτουν; Ποτέ, πια!

Ίσια, σγουρά, κυματιστά, ξανθά, κοκκινωπά ή καστανά, τα μαλλιά μας περνούν κι αυτά «δύσκολες» μέρες κάθε μήνα, κι όχι μόνο! Διορθώνοντας τα προσωπικά μας λάθη και ακολουθώντας μερικά μυστικά, μπορούμε να κρατήσουμε τα μαλλιά επί της κεφαλής μας!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Το γεγονός ότι μπορεί να χάνουμε από 50 μέχρι και 100 τρίχες την ημέρα, θεωρείται απολύτως φυσιολογικό, καθώς τα μαλλιά μας ανανεώνονται συνεχώς. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτός ο αριθμός αυξάνεται; Πως μπορούμε να εντοπίσουμε τις αιτίες που προκαλούν τριχόπτωση; Και τελικά, τι μπορούμε να κάνουμε για να αναστρέψουμε αυτήν την κατάσταση;

  • Ως ένα πρώτο βήμα σε περιόδους έντονης τριχόπτωσης μπορούμε να ελέγξουμε την λειτουργία του θυροειδούς, εάν διανύουμε τους πρώτους μήνες μιας εγκυμοσύνης ή απλά, να αντιληφθούμε κατά πόσο μας έχει κατακλύσει έντονο άγχος.
  • Πραγματικά, οι ορμονικές διαταραχές παίζουν σημαντικό ρόλο, οπότε οι ανάλογες εξετάσεις και η συμβουλή ενός ενδοκρινολόγου μπορούν άμεσα να μας δώσουν τις λύσεις.
  • Σε περιόδους έντονης λύπης παρατηρούμε πως προκαλείται έντονη τριχόπτωση. Είναι αλήθεια, πως ο συναισθηματικός μας κόσμος επηρεάζει τις λειτουργίες του σώματος, οπότε και η εμφάνιση των μαλλιών μας εξαρτάται από την ψυχική μας ισορροπία.
  • Μερικές ασθένειες ακόμα, μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση, αλλά και την πυκνότητα των μαλλιών μας, όπως για παράδειγμα ο λύκος,  η αναιμία ή η χημειοθεραπεία.
  • Η λήψη ορισμένων φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει έντονη απώλεια τριχών ως παρενέργεια. Οπότε και σε αυτές τις περιπτώσεις μια συζήτηση με τον γιατρό μας θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε την πυκνότητά τους αντικαθιστώντας τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουμε.
  • Ο τρόπος που χτενίζουμε τα μαλλιά μας μπορεί να αυξήσει την τριχόπτωση. Οι σφιχτές αλογοουρές, για παράδειγμα, είναι αρκετά επιβλαβείς για το τριχωτό της κεφαλής και την υγιή ανάπτυξη των τριχών, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο όταν το παρακάνουμε να προκαλέσει και αλωπεκία!
  • Είναι σκόπιμο, όταν νιώθουμε πως χάνουμε τα μαλλιά μας να επισκεφθούμε έναν ειδικό γιατρό. Μέσα από μια σειρά εξετάσεων θα διαπιστώσουμε και κατά πόσον η τρίχα μας γίνεται πιο λεπτή και κατά συνέπεια εύθραυστη και πολύ πιο ευάλωτη.
  • Κατά τη διάρκεια του λουσίματος μπορούμε να κάνουμε ένα ευεργετικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με τις άκρες των δαχτύλων, το οποίο τονώνει την ροή του αίματος και ισορροπεί την έκκριση των φυσικών ελαίων.
  • Οι μάσκες μαλλιών πάλι, μας φέρνουν ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην τελειότητα, καθώς ενυδατώνουν ιδανικά την τρίχα ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και την λάμψη των μαλλιών μας.
  • Η διατροφή που ακολουθούμε επηρεάζει και την εμφάνιση των μαλλιών μας.
Οπότε…

– Η έλλειψη πρωτεϊνών είναι πιθανόν να κάνει τα μαλλιά μας πιο αδύναμα.

Δείτε Επίσης
Προσοχή στις ευαίσθητες ζώνες!

– Οι επεξεργασμένες τροφές, πλούσιες σε άγνωστες χημικές ουσίες για τον οργανισμό μας, διαταράσσουν την ισορροπία.

– Η αυξημένη κατανάλωση βιταμίνης Α, είτε μέσω της διατροφής είτε μέσω συμπληρωμάτων, μπορεί να γίνει τοξική και σε πολλές περιπτώσεις, ενθαρρύνει την τριχόπτωση.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.