Μερικά έξυνα κόλπα για πυκνά μαλλιά, χωρίς extensions!

Μερικά έξυνα κόλπα για πυκνά μαλλιά, χωρίς extensions!

Έχουμε ίσια μαλλιά; Προτιμάμε τα σγουρά! Είναι τα μαλλιά μας με μπούκλες; Ζηλεύουμε τα ίσια! Είναι αλήθεια πως όλες μας επιθυμούμε για τα μαλλιά μας, αυτό που δεν έχουμε! Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο από όλα είναι να έχουμε υγιή, πυκνά και μαλλιά με όγκο. Πώς θα το πετύχουμε;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Δυστυχώς, δεν γεννιόμαστε όλες με πυκνά και γεμάτα όγκο μαλλιά. Αντίθετα, πολλές από εμάς έχουν λεπτά έως και πολύ λεπτά μαλλιά, ενώ τουλάχιστον το 1/3 από το γυναικείο πληθυσμό παρουσιάζει σοβαρή απώλεια μαλλιών, καθώς τα χρόνια περνούν! Για να εξισορροπήσουμε την κατάσταση, τα extensions προσφέρουν την ψευδαίσθηση των πυκνών μαλλιών.

Σε πρόσφατη έρευνα μάλιστα, το 93% των γυναικών απάντησε πως θα σκεφτόταν να βάλει extensions, ενώ το 13% αποκάλυψε πως ήδη χρησιμοποιεί!

Τόσο το υψηλό κόστος εφαρμογής, όσο και η διαδικασία συντήρησης έχουν αποτρέψει πολλές από εμάς από τα extensions. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να δείχνουν τα μαλλιά μας πιο πυκνά και με περισσότερο όγκο, ακόμα και εάν είναι πολύ – πολύ λεπτά!

1. Επιλέγουμε προϊόντα που χαρίζουν όγκο

Θα πρέπει να εξετάσουμε τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών μας. Όπως για οποιοδήποτε τύπο μαλλιών, έτσι και για τα λεπτά κυκλοφορούν ειδικές σειρές, από το λούσιμο ως και το τελευταίο άγγιγμα του styling, με εξειδικευμένες φόρμουλες!

Ειδικά, τα προϊόντα που περιέχουν αμινοξέα και πεπτίδια, προσφέρουν ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα!

Αυτό που θα πρέπει να υπογραμμίσουμε, όμως, είναι πως για όλα τα προϊόντα θα πρέπει να είμαστε φειδωλές και να μην χρησιμοποιούμε υπερβολικές ποσότητες, καθώς με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά μας θα βαρύνουν και ο όγκος τους θα μειωθεί.

2. Λέμε Ναι, σε ένα έξυπνο κούρεμα

Εάν και είναι δύσκολο να αποχωριστούμε τα μακριά μας μαλλιά, οι ειδικοί hair stylists ορκίζονται πως οι κοντές κουπ θα προσθέσουν όγκο και υφή στα λεπτά μαλλιά! Το κόψιμο με σκάλες ή οι αφέλειες και οι φράντζες θα κάνουν τα μαλλιά μας να φαίνονται πιο γεμάτα. Οι γνώμες διίστανται, αλλά μπορούμε να βρούμε την ιδανική λύση.

Μπορεί να επιλέξουμε πολλές στρώσεις για να προσθέσουμε όγκο και πάχος ή να προτιμήσουμε ένα ομοιόμορφο μήκος, με μερικές σκάλες γύρω από το πρόσωπο.

Το “Rachel makeover”, από την αγαπημένη μας Jennifer Aniston αποτελεί σημείο αναφοράς για ένα όμορφο, διαχρονικό hair look. Αξίζει λοιπόν, να συζητήσουμε τις περαιτέρω λεπτομέρειες με τον κομμωτή μας, για το τι μας ταιριάζει καλύτερα!

3. Το σωστό styling και μερικά μυστικά, κάνουν τη διαφορά

Δημιουργώντας το ιδανικό κόψιμο έχουμε εξασφαλίσει τη μισή διαδρομή προς την επιτυχία! Το επόμενο βήμα, αφορά τον τρόπο που θα φορμάρουμε τα μαλλιά μας, για να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο όγκο.

Μπορεί να έχουμε ανακαλύψει πως γυρίζοντας τα μαλλιά μας από τη μια πλευρά και την άλλη, καθώς τα στεγνώνουμε, έχει αποτέλεσμα. Και αυτό είναι αλήθεια, αφού τα μαλλιά μας ανακατεύονται με αυτόν τον τρόπο, δεν παραμένουν επίπεδα και χωρίς νεύρο.

Μία ακόμα λύση είναι να αλλάξουμε τη χωρίστρα μας! Μπορούμε να τη μεταφέρουμε από δεξιά, προς τα αριστερά ή να κάνουμε μια χωρίστρα στη μέση. Όπως υποστηρίζουν και οι ειδικοί, μια τέτοια κίνηση δεν προσδίδει απλά και μόνο όγκο, αλλά διασφαλίζει και την υγεία των μαλλιών μας, καθώς τα προστατεύει από την ακούσια φθορά.

Με τη βοήθεια από την άκρη μιας χτένας και λίγη λακ πάλι, μπορούμε να δώσουμε λίγο επιπλέον όγκο στο κεντρικό τμήμα του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης, η χρήση ενός στεγνού σαμπουάν, μιας μους ή ενός σπρέι αλατιού μπορούν να κάνουν τα μαλλιά μας να δείχνουν πιο πυκνά!

Στην πραγματικότητα και πέρα από τις γενετικές μας καταβολές, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής έχουν επηρεάσει και την υφή των μαλλιών μας.

Δείτε Επίσης
24ωρη αίσθηση ενυδάτωσης απευθείας από το ντους!

Επιλέγοντας μερικές πιο υγιεινές συνήθειες, θα βελτιώσουμε και την εικόνα των μαλλιών μας. Για παράδειγμα, πλένοντας τα μαλλιά μας λιγότερο συχνά, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη από τα φυσικά έλαια που παράγονται στο τριχωτό της κεφαλής, για να παραμείνουν υγιή και δυνατά, καθώς το συχνό λούσιμο τα κάνει να «στεγνώσουν» και να σπάσουν!

Επίσης, μερικές αλλαγές στον τρόπο της διατροφής μας είναι εξίσου σημαντικές. Το να περιλάβουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο περισσότερη πρωτεΐνη είναι πολύ σημαντικό για την υγεία τους.

Καθώς τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη, η κατανάλωση πρωτεΐνης θα μπορούσε να ενισχύσει το φυσικό πάχος των μαλλιών μας.

4. Το φυσικό έλαιο δεντρολίβανου για την ανάπτυξη των μαλλιών

Οπωσδήποτε ορισμένα έλαια και οροί μπορούν να προάγουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών μας και να ενισχύσουν τον όγκο στα λεπτά μαλλιά. Μάλιστα, μέσα από διάφορες αναρτήσεις στο TikTok, κάποιοι ορκίζονται πως μερικά αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα θα τονώσουν τους θύλακες των τριχών, προάγοντας και τη φυσική ανάπτυξη των μαλλιών μας.

Είναι φρόνιμο να μην ακολουθήσουμε διάφορες τέτοιες προτάσεις, μια και μπορεί να κάνουν τα μαλλιά μας να φαίνονται πιο πυκνά, αλλά στην πραγματικότητα δεν προάγουν και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή τους. Ειδικά στα λεπτά μαλλιά είναι πιθανότερο να προσθέσουν βάρος, παρά πάχος!

Ωστόσο, ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως η τάση του ιογενούς ελαίου δεντρολίβανου, έχουν αποδείξει τη δράση τους και από επιστημονικής πλευράς.

Μάλιστα, μια μελέτη έδειξε πως το έλαιο δεντρολίβανου είχε στατιστικά στοιχεία πρόληψης της τριχόπτωσης και αναγέννησης συγκρίσιμα με διάλυμα ανάπτυξης μαλλιών φαρμακευτικής εταιρείας!

Για καλύτερη δράση τις ημέρες εφαρμογής θα πρέπει να περάσουμε το συγκεκριμένο έλαιο, δύο φορές την ημέρα, σχολαστικά στο τριχωτό της κεφαλής. Για αξιοσημείωτα αποτελέσματα θα χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει όπως υποστηρίζουν και οι ειδικοί!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.