Οι γυναίκες μυρίζουν σαν γκρέιπφρουτ και οι άντρες σαν τυρί;

Οι γυναίκες μυρίζουν σαν γκρέιπφρουτ και οι άντρες σαν τυρί;

Αν έχετε μυρίσει ποτέ τον αγαπημένο σας και σκεφτήκατε, «Μωρό μου, θα ήθελα πολύ να σε φάω σε ένα κράκερ», τότε η επιστήμη μπορεί να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό! Ας δούμε μία πρωτοποριακή μελέτη από την Ελβετία…

Επιμέλεια: Μαρία Καλοπούλου

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες δεν θα μπορούσαν να διαφέρουν περισσότερο, τώρα αποδεικνύεται ότι κάθε φύλο έχει το δικό του συγκεκριμένο άρωμα! Και… ας πούμε απλώς ότι μάλλον δεν είναι οι ευχάριστες μυρωδιές που νομίζετε ότι αποπνέουν!

Σε μια πρωτοποριακή μελέτη, Ελβετοί ερευνητές πήραν δείγματα ιδρώτα από τις μασχάλες των ανδρών και των γυναικών (χμμμ!), τα αναμείξαν με τα ένζυμα από βακτήρια που βρίσκονται συνήθως εκεί και ανακάλυψαν ότι οι άνδρες μυρίζουν σαν τυρί και οι γυναίκες μυρίζουν γκρέιπφρουτ ή κρεμμύδι.

Γκρέιπφρουτ ή κρεμμύδι

Δύο εντελώς διαφορετικές μυρωδιές που δεν θα μπορούσαν να είναι πιο μακριά η μία από την άλλη, αλλά ποια είμαι εγώ για να διαφωνήσω με την επιστήμη;

Έτσι, αν ο άντρας σας μπήκε ποτέ στον πειρασμό να σας ρίξει ζάχαρη το πρωί ή να σας σοτάρει με ελαιόλαδο το βράδυ, τότε φταίνε αυτές οι φερομόνες.

Στην ενημερωμένη έκδοση του βιβλίου «The Joy of Sex», το φυσικό άρωμα μιας γυναίκας αναφέρεται ως ένα από τα βασικά συστατικά για έλξη και χαρούμενο σεξ.

Αναφέρει ότι: «Το προσωπικό άρωμα μιας γυναίκας μπορεί να είναι ένα όπλο μεγάλης εμβέλειας (τίποτα δεν σαγηνεύει έναν άντρα πιο αξιόπιστα, και αυτό μπορεί να συμβεί υποσυνείδητα).

Και ταυτόχρονα ένας επιδέξιος άντρας μπορεί να το διαβάσει εάν είναι οσφρητικός τύπος και αν τη γνωρίζει, για να καθορίσει πότε είναι σεξουαλικά ενθουσιασμένη».

Το βιβλίο επισημαίνει ότι οι αντιλήψεις μας για την όσφρηση ποικίλλουν πολύ. Μερικές γυναίκες μπορούν να μυρίζουν πιο έντονα όταν είναι έγκυες [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ]. Μερικά παιδιά καταλαβαίνουν ακόμη και με κλειστά μάτια από τη μυρωδιά ποιος τα αγγίζει, και μερικοί από εμάς δεν αναγνωρίζουμε καθόλου τις μυρωδιές… των ερωτευμένων.

Δείτε Επίσης
Οι μπούκλες της Blake Lively στο Super Bowl είναι έμπνευση και το πιο hot trend!

Κι άλλη μία ανακάλυψη, μη αναμενόμενη

© PEXELS / © FREEPIK
© PEXELS / © FREEPIK

Τώρα, αν όλη αυτή η συζήτηση για τα υποπροϊόντα του σώματος δεν έχει ήδη σκοτώσει τη διάθεσή σας για πάντα, τότε προφανώς δεν θα σας επηρεάσει κι άλλη μία ανακάλυψη της έρευνας:

Η ομάδα των ατόμων που συγκέντρωσαν οι επιστήμονες διαπίστωσε ότι η μυρωδιά της γυναικείας μασχάλης ήταν χειρότερη από την ανδρική μυρωδιά. Το γεγονός ότι αυτό δεν ήταν ποτέ στο μυαλό μας, μπορεί να οφείλεται στο ότι οι γυναίκες, γενικά, καλύπτουν καλύτερα τις δυσάρεστες οσμές με αποσμητικό ή άρωμα.

Η ελβετική εταιρεία που χρηματοδότησε τη μελέτη ερευνά αρώματα και γεύσεις για εταιρείες τροφίμων και καλλυντικών. Και αφού ανακάλυψαν πώς μυρίζουν άνδρες και γυναίκες, ήλπιζαν να μπουν στην αγορά για αποσμητικά που θα καταπολεμούσαν αυτές τις συγκεκριμένες μυρωδιές.

Όπως σημείωσε ένας ερευνητής από τη μελέτη, «Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε αναστολείς που εξουδετερώνουν τις πρόδρομες ουσίες ή μπλοκάρουν τα βακτηριακά ένζυμα που κάνουν τη μετατροπή».

Έτσι, σε ένα ή δύο χρόνια από τώρα, ίσως θα υπάρχουν νέα αποσμητικά στην αγορά με ονόματα όπως Grapefruit ή Onion! Αν όχι, υπάρχουν πάντα άλλα σέξι αρώματα που τα ξέρουμε και τα εμπιστευόμαστε ήδη.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.